ACTES A PONENT PER LA DIADA NACIONAL 2011

Un any més, l'esquerra independentista de les Terres de Ponent ens hem organitzat per commemorar l'11 de setembre als nostres pobles i ciutats.

PELS DRETS NACIONALS I SOCIALS, INDEPENDÈNCIA PER ALS PAÏSOS CATALANS


 Els actes començaran lo dissabte 3 de setembre a les 19h a la Plaça de les Nacions sense estat de Tàrrega, amb una xerrada coordinada des dels diferents casals de Ponent; nosaltres mateixos, Casal Ocell Negre de Lleida, el Casal Popular l'Arreu de Mollerussa i el Casal Popular El Rostoll de Tàrrega.

La xerrada aprofundirà sobre les retallades a la sanitat pública que l'actual govern del Principat de Catalunya està realitzant, i que aquesta setmana han tornat a l'actualitat amb els desallotjaments dels veïns, que voluntàriament havien reobert centres sanitaris tancats per les retallades pressupostàries.
L'acte serà realitzat pels membres del col·lectiu Dempeus per la salut pública, el metge Antoni Barbarà i Molina i l'economista Àngels Martínez i Castell.

A les 20h i haurà una mostra de cultura popular amb grallers i els bastoners del Casal l'Arreu de Mollerussa. A les 21h es farà lo sopar popular.
El sopar serà a base de llonganissa, cóc, amanida, postres, aigua, vi i cafè, i costarà 10€. També hi haurà opció vegetariana. 
A l'acabar hi haurà un petit concert amb lo grup "Comandante rock".


La setmana del dilluns 5 al dissabte 10 de setembre, lo Casal Ocell Negre realitzarà una paradeta informativa de la diada nacional. La parada es farà a l'eix comercial i a la zona alta en horari comercial de tarda. En ella es vendran estelades a 5€

Lo dissabte 10 de setembre hi haurà marxes de torxes tant a Mollerussa com a Lleida.

Lo divendres 10 començarà una marxa en bicicleta que des de Linyola, passant per Bellvís i El Poal arribarà a Mollerussa , on l'un demà, a les 20:45h i a la Plaça de l'Ajuntament hi començarà la marxa.
Lo dimecres a Mollerussa i el dijous a El Poal, hi haurà una xerrada a les 21h titulada La guerra de successió a la Plana d'Urgell. El Marquès de Desvalls.


La marxa de la ciutat de Lleida començarà a les 21h a l'històric edifici del Roser, i pujarà cap a la Seu Vella fins a la Porta de la Mitja Lluna, on es llegirà un manifest.
El lema de la marxa serà "Som una nació. Nosaltres decidim", i serà convocada per tots els partits polítics catalans de la ciutat, a més d'una important representació de l'entramat social de la ciutat.
Lo Casal Ocell Negre secundarà la marxa.




Lo diumenge 11 de setembre hi hauran els actes unitaris de l'Esquerra independentista a la ciutat de Lleida.
La diada començarà a les 10:30h amb l'ofrena floral a l'edifici del Roser, i a les 12h començarà la manifestació, que sota el lema "Pels drets nacionals i socials, independència per als Països Catalans", sortirà de la Plaça Paeriaanirà fins a l'Avinguda de Blondel, on hi haurà l'acte polític.

Al voltant de les 13:15h, a la mateixa Avinguda de Blondel hi haurà un vermut que acompanyarà lo concert del grup de folk "Et farem un bombo". En acabar hi haurà un dinar popular que realitzarem nosaltres conjuntament amb l'Associació cultural La Dalla d'Alfés. Lo dinar el farem davant del casal, al Carrer Sant Carles, al centre històric.

Si us voleu apuntar al dinar podeu fer-ho enviant-nos un mail a ocellnegre@gmail.com o al grup de Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=186224588114301
 
Lo dinar constarà de meló amb pernil de primer plat, i cassola de tros de segon. El preu és de 8€.

Els actes centrals de la diada són organitzats per la Candidatura d'Unitat Popular de Lleida, l'Assemblea de Joves de Lleida i Maulets.



RESUM:

Dissabte 3 de setembre: TÀRREGA
19h  Xerrada "Les retallades en sanitat". Tot a la plaça de les nacions sense estat
20h  Mostra de cultura popular
21h  Sopar popular


Setmana del 5 al 10 de setembre: LLEIDA
18h a 21h  Paradeta informativa i venda d'estelades. Eix comercial i zona alta

Dissabte 10 de setembre: MOLLERUSSA
Marxa de torxes


Dissabte 10 de setembre: LLEIDA
21h  Marxa de torxes. Inici a l'edifici del Roser

Diumenge 11 de setembre: LLEIDA
10:30h Ofrena floral a l'edifici del Roser
12:00h Manifestació. Sortida des de plaça Paeria.
12:45h Acte polític i mostra de grups de cultura popular a l'Avinguda Blondel
13:15h Vermut i concert a l'Avinguda Blondel
14:00h Dinar popular al carrer Sant Carles (davant del casal l'Ocell Negre).



Per a més informació podeu visitar el grup del Facebook: