Revetlla del 2007

.
Enguany la revetlla de sant Joan, diada dels Països Catalans, cau en dissabte i això ofereix més temps al Casal per organitzar les activitats. Aquest és el tercer any que el Casal organitza i celebra una revetlla de Sant Joan i aquest cop la principal novetat serà la realització del sopar i a l’aire lliure enlloc de l’interior del Casal.

Les activitats comencen al local del casal durant el matí amb una exposició de llibres de cultura popular cedida per l’editorial tarragoniana ‘El Mèdol’. Malhauradament la mostra no té l’èxit desitjat, possiblement per no haver realitzat una difusió suficient de l’exposició.

Durant la tarda, diferents membres del casal realitzen els preparatius del sopar de Sant Joan que es realitzarà a la pista esportiva de l’Associació de Veïns de Jaume I. Aquest any, el temps acompanya i les relacions amb l’Associació de Veïns han millorat prou com per demanar-los-hi de celebrar Sant Joan en les instal·lacions del barri que resten sota la seva gestió.

Per al sopar s’hi apleguen a la pista una quinzena de membres de l’Associació de Veïns i una cinquantena de membres i simpatitzants del Casal que gaudeixen, en taules separades, d’un bon tiberi i bon beure. L’amanida i el pollastre amb suquet deixen ben tips al personal que encara guarda lloc per menjar la típica coca dolça de sant Joan. Un parell de porrons de mistela aniran passant de mà en mà ajudant a agermanar a tots els presents i a gaudir de l’actuació del grup Filibusters, vinguts de Vilafranca del Penedès especialment per a l’ocasió. En formació de mitja cobla i cobla de tres quartans; un tamborí, un flabiol, un sac de gemecs, una tarota i un acordió diatònic van anar repassant el repertori tradicional català, intercalant-hi danses populars. L’activitat fou seguida per tota la gent en un bon ambient, cosa que animà els presents a participar en les danses. Un cop acabada la festa i en temps rècord la major part de la gent col·labora a recollir i deixar neta la pista esportiva.

La festa continua a Lleida amb el Festinoval que es realitza el mateix dia als Camps Elisis.
.