Proposta d’activitats a Ponent - Especial Diada 11 de setembre

1. PRESENTACCIÓ DEL LLIBRE 'UN HORITZÓ NACIONAL' A LLEIDA (SEGRIÀ)
2. SOPAR PREVI A LA DIADA A LA CORONELA DE LLEIDA (SEGRIÀ) 
3. PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL 'OPERACIÓ GARZON' A BALAGUER (NOGUERA)
4. MARXA DE TORXES A LLEIDA (SEGRIÀ)
5. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A TÀRREGA (URGELL)
6. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A MOLLERUSSA (PLA D'URGELL)
7. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A CERVERA (SEGARRA)
8. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A BORGES BLANQUES (GARRIGUES)
9. ACTES DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA PER LA DIADA A LLEIDA (SEGRIÀ)1. PRESENTACCIÓ DEL LLIBRE 'UN HORITZÓ NACIONAL' A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 6 de setembre
HORA I LLOC: A les 19:30h a la sala Jaume Magre (C/ Bisbe Torres, 2)
ACTE: Presentació del llibre d’Antonieta Jarne i Josep Maria Porta, “Un horitzó nacional. Història del pensament polític catalanista contemporani”.

El catalanisme té les seves arrels en la història contemporània del nostre país, i els seus fonaments en el pensament d’autors que ja els podem anomenar com a clàssics. De la fortalesa de les seves arrels i els seus fonaments surt la voluntat de projectar-se en el futur. És aquesta projecció, com a proposta d’horitzó nacional, el que mou l’acció comuna de la societat catalana. Aquest llibre recull, de forma sintètica, la història del catalanisme contemporani i l’exposició del pensament i de l’obra dels principals forjadors d’aquest catalanisme, perquè només coneixent i aprofundint en els nostres clàssics podrem aspirar a un horitzó nacional de llibertat i plenitud.

Antonieta Jarne Mòdol. Professora titular d'història contemporània a la universitat de Lleida i doctora en història. Pionera en l'estudi de la vida institucional del franquisme, és autora de nombrosos articles i llibres sobre la guerra.

Josep Maria Porta Fabregat. Doctor en filosofia. Catedràtic d'ensenyament secundari i professor de l'IREL. Consultor de la Universitat Oberta de Catalunya. Vocal de la Junta de la Societat Catalana de Filosofia. Membre de la Secció de Filosofia de l'IEI.

ORGANITZA: Òmnium Cultural


2. SOPAR PREVI A LA DIADA A LA CORONELA DE LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 8 de setembre
HORA I LLOC: A les 21:00h al C/ Panera, núm 9 de Lleida
ACTE: Sopar previ a la diada de l'11 de setembre que permetrà visualitzar els avanços realitzats en la construcció d'aquest nou espai de trobada per a la gent de l'esquerra independentista de Lleida.
Preu del sopar: 10.00€ (Cal fer reserva prèvia amb data límit: divendres, 7 de setembre)
Contacte: societat.lacoronela@gmail.com
3. PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL 'OPERACIÓ GARZON' A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Diumenge, 9 de setembre
HORA I LLOC: A les 18:00h a l'edifici d'entitats 'Lapallavacara' de Balaguer
ACTES: Presentació i projecció del documental 'Operació Garzon contra l'independentisme català' amb la presència de:
- Martí Majoral: membre d'Alerta Solidària (organització antirepressiva)
- Pep Musté: represaliat en la operació Garzón del '92
Prèviament, i al mateix lloc, la CUP-Balaguer organitza un dinar popular previ a la Diada. El preu és de 10.00€ i cal fer reserva prèvia a l'adreça balaguer@cup.cat
4. MARXA DE TORXES A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dilluns, 10 de setembre
HORA I LLOC: A les 20:00h a l'edifici del Roser (C/ Cavallers)
ACTES: Entitats cíviques i organitzacions polítiques de tot l’àmbit catalanista i nacionalista català a Lleida, entre les quals es troba el Casal Ocell Negre, convoquem els nostres socis, afiliats o simpatitzants, i la ciutadania en general, a una MARXA DE TORXES pel dilluns 10 de setembre. El punt de trobada serà al Roser (carrer Cavallers) a les 8 del vespre per anar cap a la porta de la mitja lluna de la Seu Vella, on llegirem un manifest i farem una ofrena floral. 
El lema de la marxa és el de “Som una nació. Nosaltres decidim”, i l’objectiu és el d’afirmació nacional i del dret a decidir dels catalans. És per això que us emplacem a venir a la marxa, així com ajudar-nos a difondre aquesta convocatòria.


5. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A TÀRREGA (URGELL)

DIA: Dilluns, 10 de setembre
HORA I LLOC: A les 21:30h a la plaça dels Comediants de Tàrrega
ACTE:
21:30h - Sopar popular a la Plaça dels Comediants.
22:30h - Inici de la primera edició de la Marxa de Torxes per la Independència que recorrerà diversos carrers del municipi sota el lema “Independència, Països Catalans”. El recorregut començarà i acabarà a la plaça dels Comediants i hi tocaran els Grallers de la Barra.
24:00h - Finalment, la jornada es clourà amb el concert de Carles Belda i Marc Serrats (Xerramequ), que començarà a les 24 h, també a la plaça dels Comediants.
El preu de la torxa és de 3 € i el preu del sopar de 5, però si adquiriu el conjunt de sopar + torxa el preu serà de 7 €. Els tiquets ja es poden adquirir anticipadament al Casal Popular el Rostoll, a la paradeta de l’ANC (cruïlla de la plaça del Carme i carrer del Carme) cada divendres i dissabte a partir de les 19:00, durant la jornada laboral a la tenda de material elèctric Salvadó (Raval del Carme, 3) i a l’Ajuntament.6. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A MOLLERUSSA (PLA D'URGELL)

DIA: Dilluns, 10 de setembre
HORA I LLOC: A les 20:30h a la plaça de l'ajuntament de Mollerussa
ACTE:
20:00h - Inici de la marxa corrent des de la plaça Generalitat del Palau d'Anglesola fins a Mollerussa
20:30h - Inici de la marxa de torxes des de la plaça de l'ajuntament de Mollerussa
Posteriorment, en arrbar al Parc municipal, hi haurà servei d'entrepans i begudes, així com el concert del grup 'Carlitos i els carrinclons'
ORGANITZA: Ateneu Popular de la Plana d'Urgell, Casal Popular l'Arreu, Assemblea.cat


7. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A CERVERA (SEGARRA)

DIA: Dilluns, 10 de setembre
HORA I LLOC: A les 20:00h a la plaça Universitat de Cervera
ACTE:
20:00h - Inici de la marxa
21:30h - Sopar popular al monument a la Generalitat.
Per reservar, cal trucar al Narcís (tel. 652 216 511)
ORGANITZA: Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana, Assemblea de Joves de Cervera, Solidaritat Catalana, Esquerra Repubicana de Catalunya, Convergència Democràtica de Catalunya, Reagrupament


7. MARXA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA A BORGES BLANQUES (GARRIGUES)

DIA: Dilluns, 10 de setembre
HORA I LLOC: A les 22:30h a l'Espai Macià
ACTE:
20:00h - Presentació de la novel·la 'Lliure o morts' de Jaume Clotet i David de Montserrat, al pis superior de l'Espai Macià.
22:30h - Inici de la marxa de torxes per la independència des de l'Espai Macià.
ORGANITZA: Òmnium Cultural9. ACTES DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA PER LA DIADA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dimarts, 11 de setembre
ACTES: En motiu de la Diada, l'esquerra independentista de Ponent organitza la que ja és la setzena edició d'aquests actes de conmemoració a la ciutat de Lleida.
El programa d'enguany inclou:

10:30h - Ofrena floral i breu parlament a l'Edifici del Roser. Sortida des de l'Av. Blondel. Pujada al C/Cavallers acompanyats dels Bastoners del Pla de l'Aigua.
12:00h - Manifestació: Ni pacte fiscal ni pacte social: Independència, Socialisme, Països Catalans. Sortida a Pl. Paeria.
12:45h - Acte polític i mostra de cultura popular. Av. Blondel.
13:15h - Vermut popular i actuació de Pedrol-Pedrós.


ORGANITZA: Arran i Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
COL·LABORA: Casal Popular l'Arreu de Mollerussa, Casal Popular El Rostoll de Tàrrega, Casal Independentista d'Agitació Cultural l'Ocell Negre