XERRADES SOBRE LES IDENTITATS SEXUALS I DE GÈNERE



Durant els propers mesos d'abril, maig i juny tindran lloc 5 xerrades que abordaran la temàtica del gènere.


 Entre els feminisme i la teoria Queer, una reflexió al voltant de les identitats sexuals i de gènere.

Ha passat molt temps des què, a principis del segle XX, Simon de Beauvoir escrivia que "la dona no és, sinó que es fa" i vinculava així la seva subordinació a una societat patriarcal i dominada pels homes. Al llarg dels anys, les teories feministes han anat evolucionant, fent-se cada cop més complexes i deixant espais per a altres moviments polítics que denuncien que les orientacions sexuals i de gènere són també una construcció social.

Per introduir aquest debat a la ciutat de Lleida, l'Esquerra independentista us convida a participar al cicle "Entre els feminismes i la teoria queer. Una reflexió al voltant de les identitats sexuals i de gènere". Les xerrades començaran el proper dia 5 d'abril i s'allargaran fins el dia 22 de juny, coincidint amb la proximitat de la Diada Internacional de l'alliberament LGTB.

- Dia 5 d'abril, 19:30 h. "Dona i crisi", a càrrec de Georgina Monge, membre de Justa Revolta (Sala de Juntes del 2on pis del Rectorat de la UdL).

- Dia 27 d'abril, 19:30 h. Presentació del llibre "Dibuixant el gènere", a càrrec del seu autor Gerard Coll (Casal Ocell Negre, C/Sant Carles, 8). *Aquesta data està subjecta a modificacions.

- Dia 10 de maig, 19:30 h. "Les relacions de gènere als moviments socials", a càrrec de Babara Biglia (Sala de Juntes del 2on pis del Rectorat de la UdL).

- Dia 7 de juny, 19:30 h. "Els silencis en el cruising i la transexualitat", a càrrec de Jose Antonio Langarita, Caterina Canyelles i Jordi Mas, membres del col·lectiu LIRACGS (Sala de Juntes del 2on pis del Rectorat de la UdL).

- Dia 22 de juny, 19:30 h. "Els feminismes i les teories queer. Similituds i diferències en la lluita antipatriarcals (Casal de Joves de Lleida, C/Cavallers cantonada amb C/Tallada).


Organitzen: Arran, Casal Independentista l'Ocell Negre, CUP Lleida i SEPC UdL.
Col·labora: Casal de Joves de Lleida.