Proposta d'activitats a Ponent del 27 d'abril al 3 de maig (19)

.
1. XERRADA SOBRE EL CONFLICTE DEL ROSER A LLEIDA (SEGRIÀ)


DIA: Dimecres, 29 d'abril
HORA I LLOC: A les 19:30h a l'aula 2.15 del Rectorat de la Universitat de Lleida.
ACTE: Xerrada entorn al conflicto de l'edifici del Roser, a càrrec de Francesc Fité, professor d'Història de l'Art i altres ponents.
ORGANITZA: SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans)


2. XERRADA 'LA CRISI EXPLICADA ALS JOVES' A LLEIDA (SEGRIÀ)


DIA: Dijous, 30 d'abril
HORA I LLOC: A les 19:30h a l'Aula 2.15 de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.
ACTE: Xerrada-debat "La crisi explicada als joves" en que l'economista Josep Manel Busqueta ens ajudarà a entendre les causes i conseqüències de la crisi i desgranarà com aquesta ens afecta als joves i als estudiants.
La crisi, entesa com a fenomen propi de la dinàmica de funcionament del capitalisme, s'acarnissa amb un dels sectors de la societat més precaritzats i víctima de la desocupació (ja som més de 250.000 joves aturats als Països Catalans).
ORGANITZA: AJLL - SEPC



3. MANIFESTACIÓ DE L' 1 DE MAIG A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 1 de maig
HORA I LLOC: A les 12:00h a la Plaça del Treball (Lleida)
ACTE: Manifestació que rera el lema 'Que la crisi la paguen els rics' recorrerà els carrers de Lleida per acabar a la Plaça Sant Joan amb uns parlaments.
ORGANITZA: CGT - CNT



4. XERRADA SOBRE LA CRISI CAPITALISTA A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Divendres, 1 de maig
LLOC I HORA: Casal Pere III de Balaguer. (C/ Santa Anna, 12, a escasos metres de la Plaça del Mercadal de Balaguer).
ACTE: Xerrada - Debat que sota el títol El capitalisme en crisi: els seus beneficis, el nostre atur i futur, comptarà. amb Josep Manel Busqueta, reconegut economista del seminari d'economia crítica 'Taifa'.
Coincicidnt amb la diada de l'1 de maig, el Casal Pere III vol invitar a la reflexió sobre l'actual crisi econòmica mundial, per mirar d'entendre les causes que la provoquen, i també les conseqüències que pot tenir, sobretot per a les classes socials més desafavorides. A més, es convidaran a participar en la xerrada-debat a diferents treballadors i veïns de la ciutat de Balaguer representatius dels seus respectius àmbits, amb l'objectiu de veure com les decisions econòmicques preses a molta distància d'aquí influeixen en la nostra vida diària.
ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer



5. FESTA DE LA RATAFIA A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: 2 de maig
HORA I LLOC: Casal Pere III de Balaguer, en acabar el partit de futbol Barça-Madrid. (C/ Santa Anna, 12, a escasos metres de la Plaça del Mercadal de Balaguer).

ACTE: Coincidint amb la Fira de Balaguer, el Casal Pere III organitza la II Fira de la Ratafia per a que tothom pugui degustar ratafies a uns preus simbòlics. Una forma més d'oferir alternatives d'oci i potenciar el consum de productes propis dels Països Catalans.
ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer



6. PRESENTACIÓ DE LLIBRE SOBRE LA SETMANA TRÀGICA AL TARRÒS (URGELL)


DIA: Dissabte, 9 de maig
HORA I LLOC: 18:00h a les Escoles del Tarròs.

ACTE:
Presentació del llibre 'Barcelona en flames, la revolta popular i la escola moderna' la càrrec de la seva autora, Dolors Martín (Doctora en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona). El llibre coincideix amb el centernari de la Revolució de Barcelona de 1909, coneguda com la Setmana Tràgica i amb l'execució del pedagog i fundador de l'Escola Moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia.
ORGANITZA: Cololectiu A les Trinxeres



7. MOBILITZACIÓ EN DEFENSA DEL ROSER A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 16 de maig
ACTE: Un cop esgotada la via judicial empresa per evitar que l'edifici del Roser deixi de ser patrimoni de la ciutadania de Lleida per passar a ser un hotel de luxe, la Iniciativa Salvem el Roser, vol reprendre els actes de protesta i mobilitzacions al carrer. Durant la passada rua de carnestoltes ja es pogué veure una carrossa crítica amb la pèrdua del Roser. Fa deu dies, una performance realitzada a l'eix comercial de Lleida criticava la venda del patrimoni públic davant la curiosa mirada de multitud de persones. D'altres iniciatives s'estan gestant entorn al Roser i una de les més importants és sens duote la mobilització que el proper 16 de maig es vol tornar a fer pels carrers de Lleida. En una data tant important i per un motiu tant just ens cal la presència i cololaboració de tothom per mirar de recuperar l'edifici del Roser.


A les 17:00h - Gran mostra de Cultura Popular a la Plaça Paeria, amb grups de grallers, diables, trabucaires, bastoners, bestiari popular i altres provinents d'arreu dels Països Catalans.
A les 19:00h - Manifestació en defensa del Roser com a edifici emblàmatic de la ciutadania de Lleida i reivindicació de la continuïtat del seu ús públic.
A les 22:00h - Concert a la Plaça del Dipòsit de Lleida amb els grups Skalivada, La Terraseta de Preixens i un tercer grup musical sorpressa. A la mateixa plaça es realitzarà un sopar popular.
Guardeu-vos la data i difoneu la convocatoria perquè el dia 16 tots i totes sóm importants.

ORGANITZA: Iniciativa Ciudadana Salvem el Roser



8. NOU BLOG DE L'EDITORIAL EL JONC

Recentment, i coincidint amb els 10 anys d'existència, Edicions El Jonc ha estrenat un nou blog on es podrà consultar la informació actualitzada sobre els seus llibres i novetats. El blog suposarà un espai de trobada entre l'editorial i els seus subscriptors. També s'informarà de les llibreries i distribuïdores on trobar els llibres del Jonc.
www.edicionseljonc.blogspot.com



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net
L'OCELL NEGRE - Casal Independentista d'Agitació Cultural
C/ Sant Carles, 8 - Lleida
www.ocellnegre.cat