11 de setembre del 2005


L’oposició al Parador "Nacional" i a la reforma estatutària marquen la celebració de la Diada a Lleida davant d’una desproporcionada presència policial.

Durant tot el matí nombroses entitats de la ciutat féren l’ofrena floral pels caiguts en defensa de la nostra terra a l’edifici històric del Roser, amenaçat darrerament amb la construcció d’un Parador Nacional.

L’oposició a la decisió del Tripartit municipal de reconvertir el Roser de símbol nacional a expressió del capitalisme espanyol feu sentir el seu rebuig a les comitives ’oficials’ davant d’un desproporcionat desplegament policial que arraconà a espentes els ciutadants crítics al pas dels polítics locals.

Tot seguit, l’actual Regidor de Cultura, Xavier Sàez (ERC) i la resta de membres del tripartit ofrenaven als caiguts lleidatans dins el recinte on tenen previst ubicar el Parador espanyol.

Posteriorment, tingué lloc la tradicional manifestació convocada per l’esquerra independentista amb el lema: Ni reformes ni estatuts: Independència i Socialisme.

Amb la memòria d’un poble no s’hi especula, Salvem el Roser! ERC hipòcrites!