Proposta d'activitats (11)

PROPOSTA D'ACTIVITATS A PONENT DE L' 1 AL 8 DE MARÇ DE 2009

__ _1. SOPAR TERTÚLIA SOBRE OCCITÀNIA A LLEIDA (SEGRIÀ)___

DIA: 28 de Febrer
HORA I LLOC: 21:00h al Casal l'Ocell Negre (C/ Sant Carles, 8 - Lleida) ACTE: Sopar tertúlia amb Aitor Carrera, professor d'occità de la UdL i autor de la Gramàtica aranesa, i Mathieu Bonnemaison, occità i doctorand en filologia occitana, s'encetarà el cicle Nacions sense Estat de la Mediterrània, en el qual, la nació, cultura i llengua occitanes seran les protagonistes.
A través d'un sopar-tertúlia i el passi d'un vídeo, ens aproximarem al fet nacional i cultural occità. Mathieu Bonnemaison farà un breu retrat històric de la nació Occitana, des dels orígens fins a l'actualitat, i ens explicarà quines polítiques s'hi han desenvolupat. Des d'una perspectiva sociolingüística, Aitor Carrera ens atansarà al fet lingüístic i tractarà d'explicar-nos quines han estat les principals mesures coercitives de l'estat francès en detriment de la llengua occitana que aplega els dialectes: gascó, llenguadocià i provençal.
ORGANITZA: L'Ocell Negre. Casal Independentista d'Agitació Cultural.


__2. PERFORMANCE CONTRA L'ESPECULACIÓ A LLEIDA (SEGRIÀ))___
DIA: 28 de febrer
HORA I LLOC: 18:30h al C/ Major de Lleida
ACTE: Performance pel carrer major de Lleida en denúncia de la política especulativa de l'ajuntament de LLeida amb el patrimoni de la ciutat.
ORGANITZA: Assemblea de Joves de Lleida (AJLL)


_3. SORTIDA EXCURSIONISTA AL MONTSEC DE MEIÀ (PALLARS JUSSÀ)_
DIA: 1 de març
HORA I LLOC: Es sortirà en cotxe a les 08:00h des de Lleida del pàrquing del pavelló Barris Nord.
ACTE: Sortida excursionista que ens retorna al Montsec de Meià per a fer una de les rutes més emblemàtiques, el 'Camí de les 100 corbes' per arribar al cim de Mirapallars. La ruta no presenta cap dificultat tècnica especial tot i que cal estar acostumat a caminar per la muntanya. Cal portar menjar i aigua per passar el dia i confirmar la vostra asistencia a ocellnegre.se@gmail.com
ORGANITZA: Secció Excursionista de l'Ocell Negre


_4. MANIFESTACIÓ PEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA A LLEIDA (SEGRIÀ) _
DIA: 8 de març
HORA I LLOC: 18:30h, davant l'IEI (Plaça de la Catedral)
ACTE: Us animem a participar en la manifestació reivindicativa per a reclamar millores en la situació laboral de les dones. En l'actual estat de 'crisis' econòmica, moltes empreses s'estan acollint als Expedients de Regulació de Treball per acomiadar treballadors i treballadores. En un gran nombre aquests acomiadaments recauen en les dones. La manifestació d'enguany centrarà el seu contingut en aquest aspecto, i tindrà una continuació en l'obra de teatre 'Societat al Límit' que es representarà el diumenge, 22 de març a La Falcata, a les 19:00h.
ORGANITZA: AJLL, CGT, CUP, La Maranya, L'Ocell Negre, SEPC i Suport Ponent.



_5. PRESENTACIÓ ASSEMBLEA DE MAULETS A BALAGUER (NOGUERA) _
DIA: 7 de març
HORA I LLOC: 20:00h, al Casal Pere III de Balaguer
ACTE: Presentació de Maulets - Noguera. Hi haurà un passi de vídeo sobre els 20 anys de Maulets, sopar, acte en commemoració del dia de la dona treballadora i actuació del grup 'Les Absentes'.
ORGANITZA: Maulets - Noguera i Casal Pere III.



_6. MANIFESTACIÓ PEL PRET A L'AUTODETERMINACIÓ A BRUSEL·LES_
DIA: 07 de març
HORA I LLOC: 11:00h a Brusel·les
ACTE: La iniciativa 10.000 a Brusel·les per l'Autodeterminació
s'inicia el novembre de 2008. Sorgí la idea d'anar-se a manifestar: primer, a Madrid; i després, a Brusseloles. Per què anar sempre a Madrid? Inicialment, es pensà fer-ho a Madrid i reunir 100.000 persones que reivindiquessin el dret a l'autodeterminació del poble català. (Fer una marxa semblant a la que féu Martin Luter King per a reclamar la igualtat entre negres i blancs! però en aquest cas, per a demanar la independència)
Actualment, hi ha aprox. uns 180 delegats arreu del Països Catalans que estan impulsant la iniciativa i que s'encarreguen de contactar amb gent i coordinar-ho tot.La iniciativa proposa realitzar el viatge en autocars organitzats, per un preu de 90 euros, o bé amb vols charters
organitzats per un preu de 260 euros. Podeu visitar el web de la iniciativa: www.deumil.cat per a conèixer la llista de delegats de les poblacions més properes.
ORGANITZA: 10.000 a Brusel·les per l'Autodeterminació


__7. ACTIVITATS ALS BAIXOS OKUPATS DE LA RÀBIA (SEGRIÀ)_
Durant el mes de març es realitzarà una mostra de resistències creatives contra la cultura de la dominació i el control social. El dissabte 28 de Febrer es realitzarà la inaguració amb l'actuació de Duo Okulto. Tot plegat als Baixos Socials Okupats de La Ràbia (C/ Felip da Silva, 6 - Pardinyes - Lleida).


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal, podeu escriure a ocellnegre@moviments.net per afegir la seva adreça electrònica.

L'OCELL NEGRE
Casal Independentista d'Agitació Cultural
C/ Sant Carles, 8 - Lleida