Proposta d'activitats (14)

Proposta d'activitats a Ponent del 23 al 29 de març de 2009 (14)

1. ACTUACIÓ DE TEATRE A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 22 de març
HORA I LLOC: 19:00 a la Falcata
ACTE: Com a continuació dels actes organitzats entorn al Dia de la Dona Treballadora, es representarà un espectacle escènic que convina teatre, dansa i humor amb el rerafons dels problemes que afecten una dona treballadora en l'actual moment de crisis econòmica. L'espectacle dura uns 30 minuts i el realitza l'actriu Laia Pineda. També es realitzarà una petita xerrada de 10 minuts per contextualitzar com afecta la crisis en l'àmbit laboral femení amb una representant sindical. Es prega puntualitat.

ORGANITZA: L'Ocell Negre. Casal Independentista d'Agitació Cultural

2. INAGURACIÓ DEL CASAL POPULAR L'ARREU A MOLLERUSSA (PLA D'URGELL)


DIA: Dissabte, 21 de març
HORA I LLOC: A partir de les 20:00h al C/ Palau, nº 34 de Mollerussa.
ACTE: Bones notícies, les que arriben des de Mollerussa, on portes un nou Casal Popular a les Terres de Ponent. A partir de les 20:00h hi haurà un pica-pica i la inaguració del Casal l'Arreu. Despré, a les 21:30h, hi haurà sopar popular a base d'amanida, cassola de tros i postres per 10 Euros. Els beneficis es destinaran a l'autogestió del nou casal. I posteriorment, al mateix casal continuarà la gresca amb una festeta popular. S'agraïrà a la gent que avisi si es volen quedar a sopar, escrivint al correu electrònic del casal.
ORGANITZA: Casal Popular l'Arreu.
CONTACTE: casal@larreu.org - www.larreu.org

3. PRESENTACIÓ DE LLIBRE SOBRE ELS MAQUIS A TORNABOUS (URGELL)


DIA: Dissabte, 21 de març
HORA I LLOC: a les 18:00h a la sala d'actes de l'ajuntament de Tornabous.
ACTE: Presentació del llibre 'Maquis al Montsec', amb la presència del seu autor, en Ferran Sánchez Agustí.
ORGANITZA: Cololectiu A les Trinxeres

4. INAGURACIÓ DE LA TAVERNA CATALANA LES FORQUES 1642 A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 21 de març
ACTE: I continuen les bones notícies a les Terres de Ponent. La Taverna Catalana 'Les Forques 1642' obre portes al C/ Alfred Perennilla, nº71 de Lleida. Un nou espai lúdic i compromés a les Terres de Ponent del que en continuarem parlant.


5. VAGA GENERAL A L'ENSENYAMENT

DIA: Dijous, 26 de març
ACTE: Vaga general convocada pel SEPC als centres d'ensenyament superior d'arreu dels Països Catalans, com a protesta i pressió davant les recents i salvatges càrregues policials realitzades pels Mossos d'Esquadra contra estudiants, periodistas i vianants a les portes de la Universitat de Barcelona.
ORGANITZA: Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Lligat amb el mateix tema, us recomanem visitar els següents enllaços on es visualitza la brutalitat de les càrregues policials i les posteriors reaccions polítiques i socials.

- Porres, cops, sang i sobretot, per sobre de tot, molta estupidesa!
http://www.rtve.es/mediateca/videos/">http://www.rtve.es/mediateca/videos/ http://www.llibertat.cat/content/view/4983/1/">http://www.llibertat.cat/content/view/4983/1/ http://www.tv3.cat/videos/1093969/Enfrontaments-entre-els-estudiants-i-els-Mossos">http://www.tv3.cat/videos/1093969/Enfrontaments-entre-els-estudiants-i-els-Mossos http://www.tv3.cat/videos/1093219/Estudiants-desallotjats">http://www.tv3.cat/videos/1093219/Estudiants-desallotjats http://www.diariocritico.com/tv/video/5321/batalla-campal-barcelona.html">http://www.diariocritico.com/tv/video/5321/batalla-campal-barcelona.html http://www.telecinco.es/informativos/sociedad/noticia/100001642/La+manifestacion+contra+el+plan+Bolonia+en+Barcelona+termina+con+60+heridos

http://www.telecinco.es/informativos/sociedad/noticia/100001642/La+manifestacion+contra+el+plan+Bolonia+en+Barcelona+termina+con+60+heridos


- El conseller d'Inteior, Joan Saura, i les seues declaracions de polític.
http://www.3cat24.cat/noticia/369376">http://www.3cat24.cat/noticia/369376

- Altres reaccions
http://www.3cat24.cat/noticia/368992/altres/El-rector-de-la-UB-diu-que-els-estudiants-tancats-han-traspassat-la-linia-vermella">http://www.3cat24.cat/noticia/368992/altres/El-rector-de-la-UB-diu-que-els-estudiants-tancats-han-traspassat-la-linia-vermella http://www.tv3.cat/videos/1095129/Saura-admet-errors-en-lactuacio-dels-Mossos">http://www.tv3.cat/videos/1095129/Saura-admet-errors-en-lactuacio-dels-Mossos http://www.tv3.cat/videos/1092129/El-rector-ordena-desallotjar-la-UB">http://www.tv3.cat/videos/1092129/El-rector-ordena-desallotjar-la-UB http://www.tv3.cat/videos/1092159/Els-professors-donen-suport-als-estudiants">http://www.tv3.cat/videos/1092159/Els-professors-donen-suport-als-estudiants

- Actes de solidaritat

http://www.kaosenlared.net/noticia/dotze-ferits-carrega-contra-estudiants-mallorca">http://www.kaosenlared.net/noticia/dotze-ferits-carrega-contra-estudiants-mallorca http://acpu-aragon.blogspot.com/">http://acpu-aragon.blogspot.com/

- Altres notícies
http://liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3787&mode=thread&order=0">http://liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3787&mode=thread&order=0 http://www.kaosenlared.net/noticia/huelga-general-proximo-26-marzo-contra-represion-estudiantil-policia-c">http://www.kaosenlared.net/noticia/huelga-general-proximo-26-marzo-contra-represion-estudiantil-policia-c

6. ACTUACIÓ LUDICO-REIVINDICATIVA-MUSICAL A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 27 de març
HORA I LLOC: a partir de les 21:00 al CSA La Maranya (C/ del Parc, nº 13 - Lleida)
ACTE: Actuació del 'Duo Patétiko', directament vinguts d'Almacelles per oferir el seu espectacle de punk akústik amb aktitud. La Maranya oferirà pintxos i beures fresquets per acompanyar l'actuació.

ORGANITZA: Centre Social Autogestionat La Maranya


7. MARXA POPULAR PER L'HORTA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 5 d'abril
HORA I LLOC: La caminada començarà al Xoperal del Tòfol, a la partida de Rufea
ACTE: La Secció Excursionista del Casal participarà en la caminada popular organitzada per la Plataforma Protegim l'Horta. Animem a tothom i totdon a participar-hi com a mostra de recolzament. L'Horta de Lleida és un espai natural emblemàtic de la ciutat. Poques ciutats de la mida de Lleida gaudeixen d'un cinturó verd similar a la nostra Horta, i per això, és un patrimoni a preservar. La futura construcció de la variant sud de Lleida posa en perill aquest espai singular i la Plataforma Protegim l'Horta va néixer el 2005 per plantejar alternatives, com un traçat diferent o bé alliberar el peatge de l'A-2 per tal que la ciutat tingui una nova circumvalolació. Per això, el proper diumenge 5 d'abril la Plataforma ha convocat una caminada popular per l'Horta i a la qual us animem a participar per reclamar a la Paeria un traçat de la variant sud que no afecti l'Horta més que el necessari.
ORGANITZA: Plataforma Protegim l'Horta. www.hortalleida.com

8. MOBILITZACIÓ EN DEFENSA DEL ROSER A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: 16 de maig
ACTE: Un cop esgotada la via judicial empresa per evitar que l'edifici del Roser deixi de ser patrimoni de la ciutadania de Lleida per passar a ser un hotel de luxe, la Iniciativa Salvem el Roser, vol reprendre els actes de protesta i mobilitzacions al carrer. Durant la passada rua de carnestoltes ja es pogué veure una carrossa crítica amb la pèrdua del Roser. Fa deu dies, una performance realitzada a l'eix comercial de Lleida criticava la venda del patrimoni públic davant la curiosa mirada de multitud de persones. D'altres iniciatives s'estan gestant entorn al Roser i una de les més importants és sens duote la mobilització que el proper 16 de maig es vol tornar a fer pels carrers de Lleida. En una data tant important i per un motiu tant just ens cal la presència i cololaboració de tothom per mirar de recuperar l'edifici del Roser.
Guardeu-vos la data i difoneu la convocatoria.
ORGANITZA: Iniciativa Ciudadana Salvem el Roser