Proposta d'activitats a Ponent del 25 al 31 de maig (21)


1. ASSEMBLEA TERRITORIAL DE SOM LO QUE SEMBREM A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dimarts, 26 de maig
HORA I LLOC: A les 21:30h a l'antic local d'IPCENA. C/ Jaume el Conqueridor, nº 32 - Lleida.
ACTE: Els grups parlamentaris de PP, CiU i PSC han presentat esmenes a la totalitat de la ILP sobre Transgènics presentada per "Som Lo Que Sembrem" i que ha contat amb el suport de 105.000 persones.
Això pot suposar que la proposta decaigui en el Debat a la Totalitat del Parlament, impedint així que es pugui discutir en la ponència corresponent.
Si això s'acaba confirmant s'avortarà el procés de participació que 'Som lo que Sembrem' ha iniciat l'any 2007 amb la presentació de la llei i la recollida de signatures.
Fem una crida a la vostra participació activa per donar resposta al missatge que ens envien aquests partits, és per això que us convoquem a una assemblea que tindrà lloc a Lleida el pròxim dimarts 26 de maig a Lleida.
ORGANITZA: Som lo que sembrem2. XERRADA SOBRE LA DICTADURA ARGENTINA DE VIDELA A SANT GUIM DE FREIXENET (SEGARRA)
DIA: Dijous, 28 de maig
HORA I LLOC: A les 19:00h a la Sala de Lectura Sant Jordi de Sant Guim de Freixenet (Segarra).
ACTE: Es realitzarà el visionat del reportatge inèdit del programa 30 minuts de TV3: 'Argentina: Punt i Seguit'.
Després del documental començarà la xerrada-debat amb la presència de la periodista Montse Armengol.
ORGANITZA: Fundació Pedrolo3. ACTUACIÓ BASTONERA A MAIÀ DE MONTCAL (GARROTXA)

DIA: Dissabte, 30 de maig
HORA I LLOC: A Maià de Monacal (Garrotxa)
ACTE: La secció bastonera del Casal no es cansa de fer quilòmetres. Després de participar aquest dissabte a Barcelona en la 34ª Trobada de Bastoners de Catalunya, el proper dissabte, 30 de maig, es desplaçarà fins a per participar en una jornada de cultura popular organitzada pel Cololectiu La Greda.
Recordeu que La Bastonada del Pla de l'Aigua sempre té les portes obertes a l'incorporació de nous membres i que si voleu afegir-vos als balls de bastons o a tocar la gralla podeu escriure un correu electrònic a ocellnegre@moviments.net4. HOMENATGE A JOAN CULLERÉ I IBARS A LLEIDA (SEGRIÀ)
DIA: Dimarts, 2 de juny
HORA I LLOC: A la Sala Alfred Perenya (IMAC) de Lleida.
ACTE: Homenatge al lluitador independentista Joan Culleré i Ibars. Aquest independentista de les terres de Ponent va militar a les Joventut Republicana, quan fou ferit durant la revolta del 6 d'octubre de 1934, a Estat Català durant la guerra i va ser un dels impulsors del Front Nacional de Catalunya (FNC), mentre romania a l'exiloli fins al 1948, en què va retornar a Lleida per reforçar l'activitat interior. El 1979 també va ser un dels fundadors i candidat al Parlament de Nacionalistes d'Esquera.
A l'homenatge a l'històric lluitador del FNC intenvindran
* Ramon Usall (membre de la CUP de Lleida)
* Agustí Barrera (historiador i membre de la CUP d'Arenys de Munt)
* Josep Borrell (exmembre de Nacionalistas d'Esquerra
* Pere Culleré (fill de l'homenatjat Joan Culleré).
ORGANITZA: CUP-Lleida i Comissió 100 anys d'estelada


5. ELECCIONS EUROPEES EL 7 DE JUNY

Finalment l'estat espanyol ha hagut de fer un pas enrera en la seva estratègia d'apartheid polític i permetrà la participació de la Candidatura 'Iniciativa Internacionalista - La Solidaritat entre els Pobles' a les properes eleccions europees.
Davant la vergonyosa campanya de desprestigi orquestrada per l'estat espanyol ara és el moment de tornar a dignificar les idees i sumar esforços en aquesta Candidatura.
Us recomanem visitar el web www.iniciativainternacionalista.org i tenir en compte aquesta opció en les eleccions del proper dia 7 de juny.Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net


L'OCELL NEGRE - Casal Independentista d'Agitació Cultural
C/ Sant Carles, 8 - Lleida
www.ocellnegre.blogspot.com