Proposta d'activitats a Ponent del 22 al 28 de juny (26)


1. REVETLLA DE SANT JOAN A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dimarts, 23 de juny
HORA I LLOC: A partir de les 20:30h a la Pista Poliesportiva de la Panera (carrer del darrera del casal l'Ocell Negre).
ACTE: Ja tenim aquí un altre any la nit de la festa del foc, també coneguda com la nit de Sant Joan o la Festa dels PPCC. Enguany, tonarem a celebrar-la amb un sopar popular a la fresca on no hi faltarà el vi dolç i la coca de sant joan. Posteriorment començarà la revetlla tropical i festiva de la ma dels punxa discos 'Uri Roots' i 'Edu Selecta', coneguts per les seves participacions en el Festinoval i La Boîte, que ens proporcionaran una nit de gresca amb reggae, ska, rockstaedy, mestissatge, rumba i música de la terra.
Ens cal preveure l'assistència de gent per a preparar el sopar. Així que aviseu-nos i reserveu lloc escrivint a ocellnegre@moviments.net o bé a La Falcata o al mateix Casal l'Ocell Negre el més aviat possible.
ORGANITZA: L'Ocell Negre. Casal Independentista d'Agitació Cultural.



2. FESTINOVAL A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 19 de juny i dissabte, 20 de juny
HORA I LLOC: Durant tot el dia i nit al Turó de Gardeny de Lleida. Dissabte, a les 22:40h també hi actuarà la Bastonada del Pla de l'Aigua.
ACTE: Ja són vuit els anys que es celebra el Festinoval, com un punt de trobada i descoberta de nous artistes a les Terres de Ponent. Enguany estrenen nova ubicació al Turó de Gardeny. Podeu trobar tota la seva programació al web www.festinoval.org.
ORGANITZA: Festinoval



3. FESTA DELS PAÏSOS CATALANS A MOLLERUSSA (PLA D'URGELL)


DIA: Dissabte, 20 de juny
HORA I LLOC: Al vespre, al Casal l'Arreu de Mollerussa.
ACTE: En motiu de la proximitat de la diada de Sant Joan, el Casal l'Arreu avança la festa a avui dissabte. Hi haurà sopar popular i posterior festa a la seu del Casal.
ORGANITZA: Casal L'Arreu de Mollerussa



4. IIIa CURSA DELS TEMPLERS A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 21 de juny
HORA I LLOC: A les 09:30h al Turó de Gardeny de Lleida.
ACTE: Si l'hivern comença amb la Pujada a la Seu Vella, l'estiu ha de començar a Lleida amb una altra cursa emblemàtica. Per tal de tancar el cicle, enguany l'Ocell Negre participarà a la "Cursa dels Templers", amb inici al final al Castell de Gardeny, castell que corona el segon turó de la ciutat i que encara és un gran desconegut per gran part dels lleidatans. Amb 10 km de recorregut, la tercera edició d'aquesta cursa popular vol consolidar-la com una de les curses importants de la ciutat. No l'has fet mai? Enguany és la teva oportunitat. Vine a la Cursa dels Templers amb l'Ocell Negre!
Més informació a http://seccioexcursionista.blogspot.com i ocellnegre.se@gmail.com



5. TALLER DE RATAFIA A MOLLERUSSA (PLA D'URGELL)

DIA: Diumenge, 21 de juny
HORA I LLOC: A les 17:00h al Casal l'Arreu de Mollerussa.
ACTE: Es realitzarà un taller explicatiu de com es fa la ratafia i posteriorment, a les 19:00h, es farà una sortida als voltants de Mollerussa per a conèixer i recollir de primera mà les herbes necessàries per a fer la ratafia. La setmana següent, un cop assecades les herbes, es procedirà a continuar el taller de ratafia.
ORGANITZA: Casal L'Arreu de Mollerussa



6. REVETLLA DE SANT JOAN A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Dimarts, 23 de juny
HORA I LLOC: Al vespre, al C/ Santa Anna de Balaguer.
ACTE: En motiu de la diada de Sant Joan, l'Ateneu-Casal Pere III de Balaguer organitza un sopar popular i posterior festa als voltants de la seu del Casal.
ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer



7. TERCER ANIVERSARI DE L'AJLL A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 27 de juny
HORA I LLOC: A partir de les 18:00h a la pista poliesportiva del C/ Panera de Lleida.
ACTE: L'AJLL us convida als actes de celebració del tercer aniversari de l'Assemblea de Joves que tindran lloc a la Pista de futbol del carrer Panera (Casc Antic).
Davant l'actual context de crisi econòmica i de repressió al jovent que lluita a la ciutat, creiem que cal celebrar més que mai que cada cop més joves alcin la veu per denunciar les injustí¬cies i voler transformar aquesta societat. Enguany, amb el lema "Ni més pobres, ni més esclaus que els nostres pares. El jovent apostem pel socialisme" l'Assemblea de Joves volem celebrar aquests tres anys d'aquest projecte dels joves de la ciutat.

A les 18:00 hores - Campionat de futbol
Ja podeu fer la vostra inscripció, abans del divendres 26 de juny
- Apuntant-vos a les graelles que trobareu al Casal l'Ocell Negre, Taverna La Falcata, Taverna Les Forques 1642, Biblioteca Pública i al Centre de Recursos Juvenils Palma.
- Enviant un correu electrònic a ajlleida@cajei.cat, indicant el nom de l'equip i un telèfon de contacte.
- Trucant al 620010575
Hi haurà servei de barra

A les 22:00 hores - Sopar popular i presentació de l'anuari 'Balanç de lluita juvenil 08-09'. Posteriorment hi haurà una actuació musical.
ORGANITZA: Assemblea de Joves de Lleida (AJLL)



8. ACTUACIÓ DELS BASTONERS A VILASSAR DE MAR (MARESME)

DIA: Divendres, 26 de juny
HORA I LLOC: A les 20:00h a la Plaça de l'Era de Vilassar de Mar.
ACTE: En motiu de les quartes festes populars de Vilassar de Mar, la colla bastonera del Pla de l'Aigua torna a desplaçar-se per exhibir el seu bon fer arreu de les comarques.
ORGANITZA: Maulets i Casal Bullangues de Vilassar de Mar.



9. JORNADES SOBRE LA PROSTITUCIÓ A LLEIDA (SEGRIÀ)

ACTE: Continuen les jornades iniciades el dijous, 18 de juny, passat amb dues noves xerrades a la Maranya.
Divendres 26 de juny - Xerrada: "La prostitució a Lleida" , amb:
- Anti-sida Lleida, associació que treballa en el camp de la prostitució a
la ciutat

Dilluns 29 de juny - Xerrada: "Prostitució i normatives de civisme", amb:
- Ester Sancho, advocada
- Mariona Lladonosa, politòloga
Les dos ponents són membres de la CUP, candidatura que ha alolegat la
normativa del civisme i de prostitució als carrers de Lleida

Dijous 2 de juliol - Xerrada: "Prostitució, regulació o abolició", amb
- Anna Campanera, mestra, feminista i membre de la CGT Ponent.
- Debat entre totes les participants.

Totes les xerrades seran a les 19:00 hores al Centre Social Autogestionat La
Maranya (c/del Parc nº13, baixos, Casc Antic de Lleida).
ORGANITZA: CSA La Maranya



10. COLoLABORACIÓ AMB BURKINA FASO i BENÍN

El mes de juliol, dos socis del Casal l'Ocell Negre es desplaçaran a Burkina Faso i Benin, conjuntament amb 8 catalans més de la ONG 'Pallejà Solidari'
Alguns dels projectes que 'Pallejà Solidari' du a terme allí són; Un molí de gra a l'associació Nong Taba Laboudou. Un pou d'aigua i una escola de dones al poblat de Badogo. Un projecte integral: pou, escola de primària, casa del mestre i infraestructures al poblat de Lilma. Un projecte d'assecament de mangos per a l'associació de dones Wend Managda. Un projecte d'una granja de pollets per l'associació Ides. Podeu ampliar informació al web http://pallejasolidari.blogspot.com

Aprofitant el viatge a Burkina per fer el seguiment dels projectes engegats, es demana cololaboració per portar diverses coses que la gent d'aquell país necessiten, i també diners que permetin comprar altres coses, bàsicament menjar, al propi país, beneficiant també d'aquesta manera, el propi comerç del país.
Si voleu cololaborar amb aquesta ONG, podeu fer-nos arribar roba, medicament o diners abans del 30 de juny al Casal l'Ocell Negre.



11. XIIa MARXA D'HOMENATGE ALS MAQUIS A VILANOVA DE MEIÀ (NOGUERA)

DIA: Diumenge, 28 de juny
HORA I LLOC: A les 08:30h al Bar Cirera 'Escaladors' (Ctra. S.M. Meià) per surtir a les 09:00h puntuals en cotxes fins el punt de sortida de la ruta.
ACTE: La Ruta Maquis i Guerra Civil serà comentada i transcorrerà per la Serres del Montsec (búnquers Hostal Roig i Base Guerrillera del Pou Gel). Tindrà una durada aproximada de 4 a 5h a peu, fent parada per dinar i presentació XII Marxa Homenatge als Maquis (Cal portar el dinar i el beure).

A la tarda al cementiri de S. Maria de Meià, cololocació d'una placa en homenatge als maquis caiguts per la llibertat, més tard visita al local de l'Associació de Joves de VdM (c/ Escoles, s/n), on hi haurà l'exposició de la XII Marxa Homenatge als Maquis i gaudirem d'un refrigeri i musiqueta.
ORGANITZA: Cololectiu A les Trinxeres



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net


L'OCELL NEGRE - Casal Independentista d'Agitació Cultural
C/ Sant Carles, 8 - Lleida
www.ocellnegre.blogspot.com