Proposta d'activitats a Ponent del 12 al 18 d'octubre (42)‏


1. SORTIDA EXCURSIONISTA ALS PICS DE BALLIBIERNA (RIBAGORÇA)
DIA: Dissabte, 24 d’octubre
HORA I LLOC: Sortida en cotxes des de Lleida en hora a convenir.
ACTE: Ascensió als pics de Ballibierna (Ribagorça). Es tracta de dos cims de 3.067 mts units pel ‘temible’ Pas de Cavall.
Properament es donarà més informació, però cal que la gent interesada escrigui a ocellnegre.se@gmail.com abans del 22 d’octubre per organitzar els detalls de la sortida.
ORGANITZA: Secció Excursionista del Casal l’Ocell Negre.

2. CORRELLENGUA A MOLLERUSSA (PLA D’URGELL)
DIA: Dissabte, 10 d’octubre
HORA I LLOC: 17:00h, a la Plaça de l’ajuntament de Mollerussa.
ACTE: Arriba el Correlengua a Mollerussa amb les següents activitats:
17:00h – Xocolatada popular
18:00h – Cercavila amb grallers, bastoners, gegants i diables.
21:30h – Sopar popular al Casal l’Arreu. (C/ Palau, nº 34).
ORGANITZA: Casal L’Arreu, Maulets i Casal Popular La Plana d’Urgell.

3. CORRELLENGUA A L’URGELL
DIA: Dilluns, 12 d’octubre
HORA I LLOC: Tot el dia en diferents localitats de l’Urgell
ACTE: Cinquena edició del Correllengua a l’Urgell.
11:00h a Verdú, esmorzar popular i música.
12:00h Caravana per la Llengua de Verdú, a Tàrrega, Vilagrassa, Anglesola, Tornabous, Tarròs, la Fuliola, Boldú i Castellserà.
13:00h a Castellserà, cercavila amb els Grallers de la Barra.
14:00h Dinar popular al pavelló de Castellserà. Seguidament, concert amb la rumba de Carinyosa de Carlitos, i lectura del Manifest per la Llengua.
17:00h al mateix lloc, espectacle infantil amb Albert Show.
ORGANITZA: AEIG Marinada de Verdú, l'Esplai de Castellserà, Col•lectiu Perquè Vull!, La Rància, Ajuntament de Verdú, Ajuntament de Castellserà, Associació Guixanet, CAL, Diputació de Lleida i Consell Comarcal de l'Urgell

4. CORRELLENGUA A BALAGUER (NOGUERA)
DIA: Dissabte, 17 d’octubre
HORA I LLOC: 20:00h, al Passeig de l’Estació – Plaça de la Sardana, de Balaguer.
ACTE: Un cop aplegada la gent, repartides i enceses les torxes, s’iniciarà una cercavila pels carrers de Balaguer amb la participació de grallers, bastoners, gegants, timbalers, sardanistes. Tot plegat un esclat de cultura popular en el tradicional Correllengua més participatiu de les comarques de Ponent.
A les 22:30h, un cop acabada la marxa, es realitzarà un sopar popular al C/ Santa Anna i les actuacions musicals del cantautor Jordi Prenafeta i el famós músic lleidatà Lo Pardal Roquer.
ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer i Maulets.

5. CORRELLENGUA A LLEIDA (SEGRIÀ)
DIA: Dissabte, 24 d’octubre
HORA I LLOC: 18:00h a l’auditori Enric Granados
ACTE: Cercavila festiva que trascorrerà per l’eix comercial de Lleida reivindicant l’ús i importancia del català i la cultura popular.
18:00h – Inici de la cercavila a l’auditori Enric Granados, amb la participació de bastoners, grallers, gegants, sardanistes, grups de percussió i diables.
20:00h – A l’avinguda Blondel, concert amb Lo Pardal Roquer.
ORGANITZA: Correllengua – Lleida

6. CAMPANYA 100 ANYS, 100 CIMS
L'any passat, la Secció Excursionista del Casal Ocell Negre es sumava a les entitats excursionistes dels Països Catalans que participaven en la campanya "100 anys, 100 cims" i pujava l'estelada commemorativa a diversos cims. Doncs bé, tres dels cims apareixen ara en el llistat oficial dels 100 cims, i així consta en el llibre commemoratiu "Cent anys d'estelada. Un segle d'iconografia independentista"(publicat per cim edicions), i que és, juntament amb el clàssic de Joan Crexell "Origen de la bandera independentista", un altre dels escassos llibres dedicats al millor símbol que representa el nostre desig de ser lliures. Consulteu el blog de la secció excursionista del Casal per a més informació. www.seccioexcursionista.blogspot.com


7. CINQUÈ ANIVERSARI DEL CASAL L’OCELL NEGRE A MARIMUNT (SEGRIÀ)
Gràcies a tots i totes per fer del passat 25 de setembre una nova jornada a recordar.
Els 200 sopars preparats i l’Esplai de Marimunt ple de gom a gom ens va fer agafar embranzida per continuar la tasca realitzada els darrers cinc anys.
Girant la vista enrera, i des de l’aparició del Casal l’Ocell Negre la ciutat de Lleida ha vist incrementar la presència independentista arreu.
La Iniciativa Ciudadana Salvem el Roser, l’Assemblea de Joves de Lleida, la Candidatura d’Unitat Popular, la Secció Excursionista i els Bastoners del Pla de l’Aigua són només algunes de les expressions de l’implicació creixent de l’esquerra independentista a Lleida.
Només queda un dubte a l’aire. Si fins ara hem aconseguit tot això, què podríem aconseguir amb la implicació diària de tota la gent que va participar en la festa del cinquè aniversari.
Recordeu una de les pancartas que decoraven l’Esplai de Marimunt: Festa sí, Lluita també.

Properament més informació a www.ocellnegre.blogspot.com


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net