Proposta d’activitats a Ponent del 5 al 11 d’abril (14)


1. PRESENTACIÓ DICCIONARI LLEIDATÀ-CATALÀ A LLEIDA (SEGRIÀ)


DIA: Dimecres, 7 d’abril
HORA I LLOC: A les 21:00h al Cafè Teatre de l’Escorxador (Lleida)
ACTES: Saps què és sisquere? I ambaparà? Si algú et diu porta’m lo pot de bicarbonat que m’ha vingut com una colagró, sabries què li passa?

Lo Nou Diccionari Lleidatà-Català és el resultat d’anys de treball dels autors del famós Diccionari Lleidatà-Català que es va començar a gestar el 1998 i que es va difondre, amb un èxit sense precedents, a través d’Internet. Dotze anys més tard arriba la versió impresa, un llibre que es presentarà el proper 7 d'abril al Cafè Teatre de l'Escorxador de Lleida.

A l'acte hi participaran els tres autors, Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta; l'editor del llibre, Txema Martínez, i Lo Cartanyà, que ha escrit el pròleg de Lo Nou Diccionari Lleidatà-Català. A més també després de la presentació... concert acústic de Tremendos...


2. XERRADA SOBRE LA REPRESSIÓ ALS ESTUDIANTS A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 8 d’abril
HORA I LLOC: A les 20:00h al CSA La Maranya (C/ del Parc, 13)
ACTES: Xerrada sobre la repressió realitzada contra els estudiants que protestaren l’any passat contra l’aplicació del Pla Bolonya, que porta per títol “Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió”; tot seguit a les 21.30h un sopar popular (4€) precedirà la posterior festa amb PDs.

ORGANITZA: Assemblea de Joves de Lleida (AJLL)


3. ACTE CENTRAL DE LA CUP PEL SÍ A LA INDEPENDÈNCIA (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 11 d’abril
HORA I LLOC: A les 19:00h al Cafè Teatre de l’Escorxador (Lleida)
ACTES: Acte central de la CUP donant recolzament a les consultes que es realitzaran a les terres de Ponent el proper 25 d’abril per la Independència dels Països Catalans.



Participaran:
Pep Cruanyes – Membre de la Comisió de la Dignitat
Pep Riera – Carismàtic i reivindicatiu ex-coordinador del sindicat Unió de Pagesos R
amon Usall – Portaveu de la CUP
Posteriorment es realitzarà un concert a càrrec d’en Titot i en David Rosell
ORGANITZA: Candidatura d’Unitat Popular (CUP)


4. SISENA FESTA DELS PAÏSOS CATALANS A LA UDL (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 15 d’abril
HORA I LLOC: A partir de les 18:00h a l’edifici del Rectorat de la UdL (Lleida)
ACTES: Un any més, i amb aquest ja en són sis, arriba la Festa dels Països Catalans, un espai lúdic però alhora reivindicatiu que l’any passat va reunir més d’un miler de persones i que enguany busca repetir l’èxit anterior oferint una gran quantitat d’activitats i actuacions musicals.

La crisi, l’aplicació del Pla Bolonya, la lluita contra aquest i la posterior repressió, així com les consultes independentistes i el dret a decidir, són algunes de les temàtiques que durant la festa representaran els eixos polítics principals.



Programa:
18:00h Obertura de barres
18:30h Inici cultura popular (amb tallers, mostres de cultura popular d’arreu dels Països Catalans i actuacions diverses)
22:00h Sopar Popular (4€)
23:00h Inici dels concerts amb Skalivada, El Belda i el conjunt Badabadoc i el PD Uri Roots.

ORGANITZA: Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Assemblea de Joves de Lleida (AJLL)


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net