Sant Jordi 2010


Com cada any, des del casal Ocell Negre vam muntar paradeta de llibres, roses i roba a la Plaça Sant Joan de Lleida. La jornada estava envoltada pels preparatius de la consulta per la independencia del diumenge següent, 25 d'abril.
Aquest any, en lloc de fer punts de llibre vàrem tornar a regalar enganxines, i aquest cop dedicades al centenari del nostre poeta Màrius Torres.

Enguany les grans novetats literaries eren el llibre d'EPOCA, dels companys de l'editorial el Jonc, i el manual Noguera, 17 excursions en BTT. Tots dos llibres escrits per membres del casal.Durant la tarda es va realitzar un acte de la consulta a la Plaça Sant Francesc, on va intervenir la bastonada del Pla de l'Aigua, polítics i músics ponentins com en Xavier Baró, l'Àngel Ot i el fill del mestre.
Durant lo dia vam poder gaudir de bon temps fins que a última hora de la tarda va ploure molt i va fer tancar la diada.

Els diferents col·lectius de l'esquerra independentista de la ciutat vam participar de la venda i difussió, igual que d'altres col·lectius com IPCENA, La Maranya, Lleida decideix o la CNT també van muntar parada.


Parada del col·lectiu Ipcena:Parada del col·lectiu La Maranya:Parada del col·lectiu Lleida decideix!:Imatges de la ballada dels bastoners durant l'acte de Lleida decideix a la Plaça de Sant Francesc: