Proposta d’activitats a Ponent del 14 al 20 de Juny (24)


1. REVETLLA DE SANT JOAN A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dimecres, 23 de juny
HORA I LLOC: A les 21:00h a la pista poliesportiva del costat de la Panera (Lleida)
ACTES: Nova revetlla popular organitzada pel Casal l'Ocel Negre per gaudir de la nit més curta i màgica de l'any a la fresca i en bona companyia. Seguint la tònica de l'any passat, en que vam ser la única revetlla popular que s'organitzà a Lleida, començarem a les 21:30h omplint la panxa entorn la taula amb un refrescant menu on no hi faltarà coca de sant joan i vi dolç. Després començarà la festa amb els punxadiscos EDU SELECTA I URI ROOTS, que segur ja coneixeu per les seves participacions a La Boite i al Festinoval.



Amb ells arribarem a les 03:00h de la matinada, hora en que haurem d'anar plegant per poder continuar oferint-vos noves festes.
Com sempre, ens aniria bé saber la gent que voldria participar del sopar per poder comprar d'avantmà els ingredients necessaris.

ORGANITZA: L'Ocell Negre. Casal Independentista d'Agitació Cultural.


2. TALLER DE RATAFIA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 19 de juny
HORA I LLOC: A les 19:00h al Casal l'Ocell Negre. C/ Sant Carles, 8 de Lleida
ACTES: Taller d'elaboració de ratafia de cireres a càrrec de Rosa Maria Gaspà.
Comprovat tenim que majoritàriament la gent accepta de bon gust un glop de ratafia, més quan aquesta és bona i molt més quan un n'està orgullós de servir o gaudir de la ratafia feta per ell mateix. Doncs som-hi.



Ens cal preveure la gent que voldrà realitzar el taller per a poder comprar l'aiguardent necessari amb antelació i els litres que en voldrieu preparar cadascú.
Caldrà que porteu una ampollla de vidre amb el boc gros per a poder-hi encabir els ingredients (cireres).
PREU: 8,5 Euros (Per pagar el cost dels ingredients)

ORGANITZA: L'Ocell Negre. Casal Independentista d'Agitació Cultural.


3. JORNADES DE FORMACIÓ SOBRE IMMIGRACIÓ A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 19 de juny
HORA I LLOC: A les 16:00h a l'Edifici dels Sindicats. Avinguda Catalunya, nº 2 - Lleida
ACTES: La CUP organitza una jornada de formació sobre immigració on es tracta d'extreure les línies ideològiques generals sobre la matèria i unes propostes concretes d'aplicació en l'àmbit municipal, per la qual cosa la jornada no consistirà en conferències ni taules rodones amb les persones ponents, sinó un format taller amb persones expertes en immigració en que tots els assistents, però, participin activament en la resolució d'una sèrie de qüestions que seran plantejades en tres blocs de temes: immigració i gestió dels recursos comunitaris i plans específics; immigració i nova ciutadania; i immigració i identitat nacional.



A més a més, la gent interessada pot apuntar-se al dinar que es farà al restaurant Els Trulls de Lleida a les 14:30h.
CAL CONFIRMAR ASSISTÈNCIA A lleida@cup.cat amb la màxima antelació possible per reservar taula.
4. CASSOLADA CIUTADANA CONTRA LA CRISI A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 17 de juny
HORA I LLOC: A les 19:45h a l'Avinguda Blondel, davant la seu del PSC-PSOE.
ACTES: Quarta cassolada ciutanada contra les retallades socials ocasionades per la crisi econòmica i aquelles persones còmplices que l'han ocasionat.

Primer el pla d'ajust, ara la reforma laboral... I sempre perdem els mateixos.
Cal parar-los els peus!
Cassolada popular contra la Reforma Laboral i les retallades socials
Dijous 17 de juny a les 19,45h
Davant la seu del PSC-PSOE i del Ministeri d'Economia a Lleida (Plaça de l'IEI)

Després que la cassolada contra les retallades socials del passat dijous fos la més nombrosa de les quatre que s'han celebrat, aquest dijous la cassolada vol ser un espai de protesta contra la Reforma Laboral que el govern espanyol aprovarà, previsiblement, aquest dimecres.
Ens sobren els motius i l'Assemblea Ciutadana "La crisi que la paguin els rics" de Lleida els volem llistar per convocar tothom a la cassolada d'aquest dijous:

Per què cal oposar-nos a la Reforma Laboral?

La reforma laboral no conté ni una sola mesura en favor de les treballadores i els treballadors, ni dels i les desocupades. Retalla els seus drets i se suposa que ha sorgit per afavorir l'ocupació, quan en realitat l'està precaritzant.

Aquesta reforma implica:
1. Empitjorar l'actual Estatut dels treballadors i les treballadores.
2. Utilitzar fons públics (Fons de Garantia Salarial) per al pagament d'acomiadaments de les empreses.
3. Disminuir drets laborals i garantir a l’empresariat menors costos en les contractacions.
4. Més facilitat i abaratiment de l'acomiadament: Introdueix l'acomiadament sense necessitat de tutela judicial el que provoca la total indefensió de la treballadora i el treballador.
5. Descentralització de la negociació col·lectiva.
6. Disminució dels costos laborals en les cotitzacions socials.

Aquesta reforma no és més que la resposta a la demanda dels grans poders financers, la gran patronal i els polítics neoliberals per a reformar el mercat laboral i aconseguir:
1. Mà d'obra més barata,
2. Llocs de treball més precaris,
3. Treballadors sense drets i dòcils per l'amenaça constant de l'acomiadament, desorganitzats i sense suport institucional,
4. No s'incrementarà l'ocupació sinó que augmentaran els beneficis empresarials per produir menys i pitjor.

I sembla que no s'aturaran aquí. La patronal demana noves reestructuracions i les nostres institucions li ho faciliten sense el nostre consentiment. Ara, com mai, cal que els parem els peus. No som nosaltres qui hem de pagar la seva crisi, exigim que la paguin els qui l'han causat!

Assemblea Ciutadana "Que la crisi la paguin els rics" Lleida
cassolades.blogspot.com

Més informació a: www.suportponent.net/spip.php?article2591


5. CURSA DELS TEMPLERS A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 20 de juny
ACTES: La Secció Excursionista del Casal l'Ocell Negre tornarà a participar enguany en la Cursa dels Templers, una cursa popular de 10 km que transcorre per Lleida. Si voleu participar-hi amb nosaltres, podeu contactar-nos al correu electrònic ocellnegre.se@gmail.com
ORGANITZA: Km 0 Ponent.


6. DEBAT SOBRE LA PROHIBICIÓ DEL VEL A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dilluns, 21 de juny
HORA I LLOC: A les 20:00h al CSA La Maranya. C/ del Parc, 13 - Lleida
ACTES: El passat 28 de maig de 2010 la Paeria de Lleida va prohibir l’ús del vel integral als espais municipals. Uns ho veuen com un progrés en la llibertat de les dones, d’altres com una mesura populista i amb poc fonament.



Un dels fets que fan que a la Paeria se li vegi el llautó és que no hi hagi hagut un debat social real sobre un aspecte que, molt sovint, s’ha de prendre amb calma i amb peus de plom per no generar tensions culturals. De forma unilateral, ha pres una decisió que afecta molt més enllà de l’àmbit administratiu. Però si el que volien amb això era silenciar a la població, nosaltres no estem disposades a callar. Creiem que és bàsic saber què en pensen tant musulmanes, educadores socials, col·lectius de dones, moviments socials i la ciutadania en general per a veure quin és el camí a seguir en aquest cas.
ORGANITZA: CSA La Maranya


7. NOVA ADREÇA ELECTRÒNICA DEL CASAL L'OCELL NEGRE

Us informem que degut a problemes amb l'anterior correu electrònic del Casal, ara disposarem d'una nova adreça electrònica amb la que podreu contactar-nos.
La nova adreça és locellnegre@gmail.com



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a locellnegre@gmail.com