Proposta d’activitats a Ponent del 28 de juny al 4 de Juliol (26)


1. QUART ANIVERSARI DE L'ASSEMBLEA DE JOVES DE LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 26 de juny
HORA I LLOC: A les 15:00h a la pista poliesportiva del C/ Panera - Lleida
ACTES: L’Assemblea de Joves de Lleida està preparant el seu quart aniversari, és per això que fem una crida al jovent de la ciutat a participar de l’aniversari jugant el I Torneig de Futbol Jove “Joaquim Maurin“.



Podeu inscriure el vostre equip al centre de recursos juvenils La Palma, o bé enviant un correu a ajlleida@cajei.cat. Cal incloure en la inscripció el nom dels participants i un telèfon de contacte; el preu de la inscripció és de 5 euros per equip, que inclou també un “pica-pica” en acabar el torneig i trofeu per als guanyadors, a més d’obsequis per als finalistes. A més a més, hi haurà servei de barra i d’entrepans tota la tarda i vespre!
ORGANITZA: AJLL - Assemblea de Joves de Lleida


2. ARRIBA EL FESTINOVAL A GARDENY (SEGRIÀ)

DIA: Divendres i Dissabte, 25 i 26 de juny
HORA I LLOC: A partir de les 18:00h al Turó de Gardeny (Lleida)
ACTES: El Festinoval s'ha consolidat com una plataforma per reivindicar la potencialitat de les arts creatives de les terres de Ponent i de la resta dels Països Catalans. Sent una associació sense ànim de lucre i amb la doble finalitat de recordar el company Tino i fer un crit a favor de la vida i la llibertat d’expressió, el Festinoval poc a poc a anat creant una filosofia de treball on es deixa de banda la visió comercial per tal d’oferir tot el ventall de possibilitats als artístes que treballen i creuen en els seus projectes, així com també a un públic necessitat de fórmules noves i innovadores per conèixer i reconèixer els nous valors artístics, en format de festival gratuït per tothom de dos dies de durada.
ORGANITZA: Festinoval. Festival d'Artistes Emergents




3. HOMENATGE A MANUEL DE PEDROLO A L'ARANYÓ (SEGARRA)

DIA: Dissabte, 26 de juny
HORA I LLOC: A les 22:30:00h a l'Aranyó (Segarra)
ACTES: Avui fa vint que l'escriptor Manuel de Pedrolo va morir, aniversari que el poble d’on era nat, l’Aranyó, recordarà aquest dissabte amb l’espectacle Recital de silencis, que deurem a Xavier Garcia.

Molts dels seus llibres foren censurats per la dictadura franquista, cosa que explica el desfasament entre el moment en què foren escrits i l'any de publicació. L'escriptor era partidari de la independència i del socialisme, de la sobirania plena del país i de les persones, posició clarament expressada, per exemple, en el seu dietari.

Des del bloc "La Panxa del Bou" es proposa que els blocaires catalans recordin la figura de Manuel de Pedrolo

ORGANITZA: Ajuntament de Plans de Sió


4. DEBAT SOBRE LA PROHIBICIÓ DEL VEL A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dilluns, 28 de juny
HORA I LLOC: A les 20:00h al CSA La Maranya. C/ del Parc, 13 - Lleida
ACTES: El passat 28 de maig de 2010 la Paeria de Lleida va prohibir l’ús del vel integral als espais municipals. Uns ho veuen com un progrés en la llibertat de les dones, d’altres com una mesura populista i amb poc fonament.



Un dels fets que fan que a la Paeria se li vegi el llautó és que no hi hagi hagut un debat social real sobre un aspecte que, molt sovint, s’ha de prendre amb calma i amb peus de plom per no generar tensions culturals. De forma unilateral, ha pres una decisió que afecta molt més enllà de l’àmbit administratiu. Però si el que volien amb això era silenciar a la població, nosaltres no estem disposades a callar. Creiem que és bàsic saber què en pensen tant musulmanes, educadores socials, col·lectius de dones, moviments socials i la ciutadania en general per a veure quin és el camí a seguir en aquest cas.
ORGANITZA: CSA La Maranya


5. ACTES EN MOTIU DEL DIA D'ALLIBERAMENT GAI A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dilluns, 28 de juny
HORA I LLOC: A les 20:00h a la Plaça Sant Francesc de Lleida
ACTES: Donada la tardança de la resposta de l'Ajuntament de Lleida hem de enviar-vos a darrera hora el programa d'acte del 28 de Juny per l'Alliberament Gai-Lesbic, Transexual i Bisexual que organitzem a l'EAGLE.


El 28 de juny a les 20.00 hores la plaça Sant Francesc de Lleida:

Estol multicolor amb
Presentacio de l'acte
Lectura de manifest
Lectura dels adherits i agraiment als presents

ORGANITZA: Col·lectiu EAGLE


6. CASSOLADA CIUTADANA CONTRA LA CRISI A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 1 de juliol
HORA I LLOC: A les 19:45h a l'Avinguda Blondel, davant la seu del PSC-PSOE.
ACTES: Cassolada ciutanada contra les retallades socials ocasionades per la crisi econòmica i aquelles persones còmplices que l'han ocasionat.
Més informació a: www.suportponent.net/spip.php?article2591




7. NOVA ADREÇA ELECTRÒNICA DEL CASAL L'OCELL NEGRE

Us informem que degut a problemes amb l'anterior correu electrònic del Casal, ara disposarem d'una nova adreça electrònica amb la que podreu contactar-nos.
La nova adreça és locellnegre@gmail.com



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a locellnegre@gmail.com