Proposta d’activitats a Ponent de l'1 a l' 11 de Juliol (27)


1. CONCENTRACIÓ CAP ESTATUT ENS FARÀ LLIURES, INDEPENDÈNCIA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 1 de juliol
HORA I LLOC: A les 19:15h a la Plaça Paeria de Lleida.
ACTES: Concentració que la CUP de Lleida organitza sota el lema "Cap Estatut ens farà lliures. Independència" en motiu de la sentència del Tribunal Constitucional per tal de manifestar la necessitat de donar la via estatutària i autonomista per finiquitada.




2. CASSOLADA CIUTADANA CONTRA LA CRISI A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 1 de juliol
HORA I LLOC: A les 19:45h a l'Avinguda Blondel, davant la seu del PSC-PSOE.
ACTES: Darrera cassolada ciutanada contra les retallades socials ocasionades per la crisi econòmica i aquelles persones còmplices que l'han ocasionat. Les cassolades continuaran més endavant, passat l'estiu.



Més informació a: http://cassolades.blogspot.com/


3. SETÈ ANIVERSARI DEL CASAL PERE III A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Dissabte, 3 de juliol
HORA I LLOC: A les 19:00h al Casal Pere III de Balaguer
ACTES: El Casal Pere III - Ateneu de Balaguer serà el lloc de trobada per a tots aquells que han participat en el Voluntariat Lingüístic a nivell local, als quals cal felicitar per la seua feina desinteressada en la promoció de la llengua i, per tant, en la defensa del nostre patrimoni cultural. Tot seguit, tenint en compte que enguany és l'any Màrius Torres, es recitaran poemes d'aquest escriptor lleidatà en les llengües d'origen d'aquells que enguany s'han iniciat en la llengua catalana a través del Voluntariat Lingüístic, cosa que pot donar un aire certament original a la producció torresiana. D'aquesta manera Balaguer contribuirà també a la memòria d'una de les figures literàries més remarcables de les comarques de Ponent. Els actes continuaran amb la projecció d'un documental sobre el Voluntariat, al qual seguirà una degustació de begudes de la terra en què es podran tastar alguns combinats d'arreu dels Països Catalans, seguint una fórmula que ja ha estat molt exitosa en anteriors convocatòries.



Tenint en compte que entre les activitats de cultura popular d'aquest darrer any del Casal hi ha hagut la creació de la colla bastonera (amb membres provinents d'altres continents) i que en el marc del Projecte Vincles s'han impulsat iniciatives com un taller de sardanes per a nous catalans, l'acte continuarà amb ball de bastons i amb sardanes amb participació dels nous balaguerins que s'hi han inicat, als quals seguirà música de ball d'arreu del planeta i, per tant, festa per a tothom.
ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer


4. TROBADA NACIONAL DE BASTONERS A MONTBLANC (CONCA DE BARBERÀ)

DIA: Dissabte, 3 de juliol
HORA I LLOC: A partir de les 16:00h a la Plaça de l'Agermanament de Montblanc
ACTES: Arriba la 35a Trobada Nacional de Bastoners, on la Bastonada del Plà de l'Aigua també hi serà present.



El programa d'actes serà el següent:
- A partir de les 4 de la tarda, a la Plaça de l’Agermanament: Recepció de les colles, i distribució de les colles als dos pavellons: Municipal i Casal Montblanquí.
- A 2/4 de 6 de la tarda: Inici de les dues cercaviles bastoneres: Avinguda Doctor Folch i Carrer Pintor Potau.
- A 2/4 de 8 de la tarda, MOSTRA DE BALLS, al pàrquing de Sant Francesc: Ballada o picada de les diferents colles participants a la Trobada.
A continuació, parlaments i lliuraments de records.
- A partir de 2/4 del 10 de la nit, al pati del Col.legi Públic “Les Muralles”: Sopar popular per a totes les autoritats, colles i voluntaris.
- A partir de les 12, a la Plaça de St. Francesc: NIT DE FESTA! amb l'Orquestra Mitjanit i Dj’s de Montblanc.


5. MANIFESTACIÓ PER LA DIGNITAT COM A POBLE A BARCELONA (BARCELONÉS)

DIA: Dissabte, 10 de juliol
HORA I LLOC: A les 18:00h a la travessera de la Diagonal amb Passeig de Gràcia (Barcelona).
ACTES: Un extens nombre d'organitzacions i plataformes del Principat de Catalunya convoquen la ciutadania a assistir a la manifestació pel dret a decidir que tindrà lloc a Barcelona el dia 10 de juliol. Malgrat que va ser Òmnium Cultural l'entitat que inicialment va preparar una resposta contundent en forma de manifestació el dia que sortís la sentència, el conjunt de la societat s'ha mobilitzat perquè aquesta manifestació sigu el més multitudinària possible.
La marxa anirà encapçalada pel lema "Nosaltres decidim, som una nació" i s'espera que sigui massiva.
Més informació al web: www.somunanacio.cat




6. NOVA ADREÇA ELECTRÒNICA DEL CASAL L'OCELL NEGRE

Us informem que degut a problemes amb l'anterior correu electrònic del Casal, ara disposarem d'una nova adreça electrònica amb la que podreu contactar-nos.
La nova adreça és locellnegre@gmail.com



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a locellnegre@gmail.com