Mantenim la història de la ciutat


 El Casa Ocell Negre va tapiar de manera simbòlica l'edifici del Roser el passat dilluns 11 d'octubre. L'acció reivindicava la figura del poeta Màrius Torres en el centenari del seu naixement i la denúncia per la construcció del parador nacional a l'edifici del Roser. Aquest 12 d'octubre fa 303 anys que les tropes borbòniques entraren i arrasaren la ciutat, i un dels punts emblemàtics de la ciutat fou l'edifici del Roser.



Els membres del casal van empaperar l'entrada de l'edifici amb fragments dels poemes La ciutat llunyana, Molt lluny d'aquí i El combat dels poetes, a més d'un escrit que recordava l'estada del poeta a l'edifici.
Lo Roser als anys 20 funcionava com a institut. Molts lleidatans hi passaren, per tant, formà part d'aquella ciutat que creà tota una generació de somniadors i lluitadors per una nova vida. Creadors d'un teixit cultural, associatiu, polític que feren de Lleida una ciutat republicana. Ara, lluny d'aquelles generacions dels Torres, Bergós, Maurín, Estadella... a l'edifici del Roser hi haurà un hotel de luxe, d'enaltiment de l'Espanya única i elitista, al barri més degradat de la ciutat.



 Així, hem dedicat el 12 d'octubre de 2010 a la figura de Màrius Torres, un personatge cultural lluny de l'esperit del dia de la hispanitat i de la massacre borbònica de 1707 de la ciutat.


La premsa s'ha fet ressò de l'acció:

AraPonent - Tapien amb poemes de Màrius Torres les obres del Roser de Lleida
Llibertat.cat - Tapien les obres del Roser amb poemes de Màrius Torres