COMMEMORACIÓ DEL BOMBARDEIG DE LLEIDA DEL 1937

 
El Casal l'Ocell Negre vol retre un sentit homenatge a les víctimes del bombardeig de Lleida del 2 de novembre de 1937.
Centenars de lleidatans hi deixaren la vida, entre ells una cinquantena d'alumnes del Liceu Escolar, escola insígnia de la reforma educativa.

Humilment volem complementar l'homenatge que l'Ajuntament de Lleida ha realitzat a començament de mes amb dues activitats públiques on convidem tothom a assistir-hi.

VISITA GUIADA I COMENTADA ALS ESCENARIS DE LLEIDA BOMBARDEJATS
Dia: Diumenge, 14 de novembre
Hora i Lloc: La ruta començarà davant l'Auditori Enric Granados de Lleida, a les 10:00h del matí.
L'historiador David Sancho serà l'encarregat de conduir i comentar la ruta que recorrerà bona part dels escenaris bombardejats de Lleida el 2 de novembre del 1937,  incidint en la importància del bombardeig i els edificis bombardejats.
La ruta finalitzarà al Casal l'Ocell Negre, on es podrà contemplar un petit recull audiovisual de fotografies que ens endinsaran en la tragèdia de la ciutat abatuda per les bombes.
Lo Roser i el bombardeig

VIDEO - DOCUMENTAL SOBRE EL BOMBARDEIG DE LLEIDA
Dia: Dissabte, 20 de novembre 
Hora i Lloc: A les 19:00h de la tarda al Casal l'Ocell Negre (C/ Sant Carles, 8 - Lleida)
El 2 de novembre de 1937, a primera hora de la tarda, nou aparells Savoia Marchetti de l'aviació legionària italiana van deixar caure les seves bombes sobre lleida.
En menys de 5 minuts van provocar més de 200 morts, centenars de ferits i van atemorir una població indefensa de 40.000 habitants. Entre les víctimes, nombrosos alumnes del Liceu Escolar, que va quedar arrasat pel bombardeig.

Aquesta serà la quarta jornada que organitza el casal sobre la temàtica de les guerra civil espanyola a les nostres contrades.

El novembre de l'any 2006 vàrem organitzar la primera visita a la ciutat de Lleida, l'abril de l'any següent ho ferem per les afores de la ciutat, i aquell mateix any, a l'octubre, vam visitar la zona de la Segarra, i més concretament el poble de Pujalt.

Visita als escenaris de la guerra civil, Lleida 12-11-2006



 Podeu veure la crònica dels actes a:   Crònica de les jornades 2010 sobre el bombardeig de Lleida