Crònica de la Trobada de casals populars dels Països Catalans

 El passat dissabte 19 de març, coincidint amb les jornades independentistes d'Alfés i el segon aniversari del casal l'Arreu de Mollerussa, membres del casal Ocell Negre vàrem assistir a la Trobada de casals populars dels Països Catalans, celebrada al casal Can Capablanca de Sabadell.

 La jornada va consistir en un intercanvi de coneixements i experiències entre els diferents casals, vinguts des del Principat, el País Valencià i ses illes.
Durant el matí vam fer una roda de presentacions entre els més de 20 casals que assistirem, coneixent la gent en primera persona i descobrint que moltes preocupacions i virtuts eren compartides entre nosaltres.








A la tarda, ens vàrem dividir en sis taules de debat: 
  • Finançament
  • Permisos i sancions
  • Municipalisme
  • Resposta al feixisme
  • Okupació
  • Projectes de futur
 Com a casal Ocell Negre participarem de la taula de Projectes de futur, debatent quin és lo paper d'un casal popular en els nostres temps, reptes de futur comuns i quina relació hem de tenir entre les diferents entitats per ajudar-nos i sumar esforços. 
Al capvespre, ajuntarem entre tots i totes les reflexions de les sis taules i donarem per tancat la jornada de formació. Després del sopar hi hagué un concert d'en Pau Alabajos i un cercatasques per la ciutat.

Els debats quedaran recollits en un document que es publicarà.
Per a l'any vinent ja tenim una nova jornada fixada; serà a Vilanova i la Geltrú, coincidint amb lo centenari de la trobada d'ateneus que es feu a la ciutat. Ho organitzarà l'Ateneu Vilanoví.



 Per a més informació:



Entrevista a Xavi Pellicer, membre del Casal Can Capablanca de Sabadell i coordinador de la Trobada de casals populars dels Països Catalans:              Hi ha gent arreu del país fent la mateixa feina que tu...