Proposta d’activitats a Ponent del 28 de març al 3 d'abril de 2011 (13)



1. ASSEMBLEA OBERTA DE LA CUP A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 25 de març
HORA I LLOC: A les 19:00h a la Sala Paulo Freire (C/ Bisbe Torres, 2 - Lleida)
ACTE: Punt de trobada de totes les persones que s'identifiquen amb el projecte de la CUP de Lleida que inclourà:
- Repàs de l'acció política realitzada per la CUP els darrers quatre anys i previsió futura.
- Presentació del programa electoral. Com s'ha fet i eixos principals.
- Previsions i Campanya electoral
- Altres
Aquesta assemblea pretén ser dinàmica i oberta a la participació dels assistents.
ORGANITZA: CUP



2. XERRADA SOBRE EL PERILL DE PERDRE LA SANITAT PÚBLICA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 26 de març
HORA I LLOC: A les 18:00h als Baixos de la Parròquia de la Bordeta (C/ Hostal, 3)
ACTE: El govern de CIU, amb el conseller Boi Ruiz al capdavant, està protagonitzant una agressió envers la sanitat pública que té com a principal beneficiari les empreses privades i el capital financer. El discurs que legitima les retallades en sanitat és que calen retallades per reduir el dèficit i que hi ha molta gent que abusa dels serveis sanitaris.
ORGANITZA: Banc del Temps de la Bordeta i Associació 'La Crisis que la Paguin els Rics'










3. JORNADES "LLENGUA, CULTURA I PAÍS" - CRÈDITS DE LLIURE ELECCIÓ

DIA: 23, 24, 30 i 31 de març
HORA I LLOC: 18'30 a 21h a la Sala de juntes del 2on pis del Rectorat (Pl. Víctor Siurana, 1 - Lleida)
ACTES:
- Dimecres 23 de març: Història de l'Independentisme, amb l'historiador Abel Caldera.
- Dijous 24 de març: Situació de la llengua als Països Catalans, amb el filòleg Aitor Carrera, i Jordi Esteban de la CAL.
- Dimecres 30 de març: Panorama polític després de les consultes per la Independència, amb l'historiador i escriptor Ramon Usall i un portaveu del SEPC.
- Dijous 31 de març (17 a 19h): La llengua com a mitjà d'expressió i denúncia, passi el documental "Més enllà del mur: cançons contra l'apartheid" i xerrada amb el cantautor Cesk Freixas.
Informacions d'interès:
Per realitzar/convalidar els Crèdits cal que us inscriviu al Departament de Geografia i Sociologia de la UdL (al Rectorat), o bé enviant un e-mail a secretaria@geosoc.udl.cat
Preu i avaluació: 2 crèdits de 10€ cadascun
ORGANITZA: Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans





4. MARXA DELS MAQUIS A VILANOVA DE MEIÀ (NOGUERA)

ACTE: El col·lectiu A Les Trinxeres us convida un any més a participar de la marxa dels Maquis, que enguany va sobre "Anarquistes al Montsec: de la Columna Durruti" i que es farà a Vilanova de Meià (La Noguera)

Dissabte, 9 d'abril
08:00-08:30h - Rebuda dels participants
09:00h - Inaguració de les jornades i sortida en cotxes
09:30h - Arribada a l'aparcament (Hostal Roig)
10:00h - Rutes
Primera (apta per tothom): A peu fins unes trinxeres de la guerra civil (explicació a càrrec Pol Galitó de l’Associació Estudiosos del Front del Segre) Segona (nivell mig-elevat): Continuem fins la Base Guerrillera de la Cova del Gel, on en Frederic «El Bosquerol» ens parlarà de diferents rutes del Maquis al Pirineu català i una aproximació a com es desenvolupava aquesta activitat.
13:00h - Dinar campestre a la base guerrilera (portar la carmanyola plena)
17:00h - Arribada altre cop a la casa de colònies
18:30h - Xerrada i presentació del llibre 'Memorias de un Anarquista de Angües en la República, la Revolución y la Guerrilla' a càrrec del seu autor Raúl Mateo i del protagonista dels fets Martín Arnal Mur.
20:30h - Presentació del treball 'Memoria Llibertària, 100 anys de moviment llibertari a Ponent'. Dut a terme per la CGT al llarg del 2010 i recopilat en una pàgina web, una exposició i un llibre.
22:00h - Sopar
23:00h - Concert 'VIII Maquis Rock' amb l'Orquesta de Bolsillo (Mallorca) amb ex-components de la Gran Orquesta Republicana i la Malatesta, on com a duet posaran música a escrits d'Eduardo Galeano.


Diumenge, 10 d'abril
08:30h - Esmorzar
09:00h - Inaguració de les jornades i sortida en cotxes
09:30h - Visita a les exposicions sobre la guerra civil, maquis i el moviment llibertari a Ponent. Explicacions a càrrec del Pol Galitó de l’Associació Estudiosos del Front del Segre i Ferran Sànchez Agustí (historiador)
11:00h - Xerrada sobre la figura de Diego Camacho Abel Paz biògraf de Durruti i milicià de la Columna Durruti. A càrrec dels historiadors Manel Aisa Pàmpols, Pep Cara i Dolors Marín, la Dolors també ens parlarà del seu darrer llibre Anarquistas. Un siglo de movimiento libertario.
14:00h - Dinar
Notes: Tots els actes són lliures i gratuïts, excepte els marcats amb (*). (*) Cal apuntar-se prèviament. Cost 50 Euros (35 Euros els menors de 12 anys). El preu inclou el dormir i tres àpats (pensió complerta) a la Casa de Colònies de CAL PETIT. Places limitades a 170 persones. Data límit d’inscripció: dia 20 de març 2011. Cal fer l’ingrés al Triodos Bank, nº compte 1491 0001 290010005248 indicant el nom i els cognoms dels inscrits. Atenció: No és podrà pagar a la casa de colònies. Preus únics, no es poden fer pagaments parcials. Per més informació i inscripció: infotrinx@nodo50.org
ORGANITZA: Col·lectiu A les Trinxeres


5. FES-TE SOCI/SÒCIA DEL CASAL L'OCELL NEGRE

El capital humà és fonamental per aconseguir una bona base social que permeti la subsistència econòmica del casal així com la regeneració d'idees i dinàmiques.
Volem que ens ajudeu a sumar esforços per afrontar nous projectes i per això us convidem a enfortir el Casal fent-vos socis i sòcies per una quota mensual de 5 euros (60 euros a l'any).

Podeu trobar-nos oberts al C/ Sant Carles, 8 cada divendres de 19:30h a 21:30h i d'altres dies en funció de les activitats programades.



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@gmail.com