Proposta d’activitats a Ponent del 25 a l'1 de maig de 2011 (17)

1. XERRADA DE CARLO FABRETTI SOBRE LA LLUITA DE CLASSES A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 30 d'abril
HORA I LLOC: A les 19:00h a l'Ateneu Popular de Ponent (C/ Pau Clarís, 10)
ACTE: Arriba el Primer de Maig, i aquest any arriba amb una situació força delicada per a la classe treballadora i per al jovent concretament: retallades en els nostres drets laborals, retallades al sistema de pensions, a la sanitat pública, a l'educació... En definitiva un conjunt de mesures per part dels governs que mostren un cop més que segueixen i seguiran al costat dels poderosos i que evidencien, encara més, com la lluita de classes és més vigent que mai.
És per això que des de l'AJLL us volem convidar a la xerrada "La vigència de la lluita de classes al segle XXI" que tindrà lloc a càrrec de Carlo Fabretti, reconegut escriptor i matemàtic italià, autor d'un gran ventall d'obres literàries de registres diversos, membre de l'Acadèmia de Ciències de Nova York, president de l'Associació Contra la Tortura i fundador de l'Aliança d'Intel·lectuals Antiimperialistes.
ORGANITZA: AJLL - Assemblea de Joves de Lleida




2. SORTIDA EXCURSIONISTA A LA SERRA DE CAVALLS (TERRA ALTA)

DIA: Dissabte, 30 d'abril
ACTE: Sovint quan volem anar a la muntaya mirem cap al nord, al Montsec o més enllà, però cap al sud del país també hi ha espais molt interessants. Un d'aquests és la Serra de Cavalls, a la Terra Alta. Aquesta sortida ens permetrà conèixer un dels llocs més emblemàtics de la comarca que sorprén per les seves vistes. Escenari de la guerra civil, la Serra de Cavalls va esdevenir la peça clau de la darrera resistència republicana al triomf del feixisme. Més endavant us passarem tota la informació.
ORGANITZA: Secció Excursionista del Casal l'Ocell Negre 




3. MANIFESTACIÓ DE L'1 DE MAIG A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 1 de maig
HORA I LLOC: A les 12:00h a la Plaça del Treball de Lleida
ACTE: Arriba el Primer de Maig, i aquest any arriba amb una situació força delicada per a la classe treballadora.
El Casal l'Ocell Negre dona recolzament a la manifestació convocada per la CGT de Ponent en denúncia de les retallades socials i laborals que els treballadors hem de patir després de molts anys de lluita per aconseguir fer-les realitat.
ORGANITZA: CGT-Ponent


4. TALLER OBERT DE BALL DE BASTONS A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Divendres, 29 d'abril
HORA I LLOC: A les 20:00h al Casal Pere III de Balaguer
ACTE: El Casal Pere III - Ateneu de Balaguer inicia el segon curs de bastoners a la capital de la Noguera, amb la intenció de començar una altra temporada de la Colla Bastonera de Balaguer.
Tots aquells que vulgueu picar ben fort, us esperem el proper divendres dia 29.
ORGANITZA: Casal Pere III - Ateneu de Balaguer


5. TALLER OBERT DE BALL DE BASTONS A LLEIDA (SEGRIÀ)

A partir del 2 d’abril comença el taller obert i gratuït de ball de bastons dels bastoners del Pla de l’aigua, tant per aquells iniciats com pels que en vulgueu aprendre de nou!

A partir del dissabte 9 d’abril fins al 7 de maig totes les sessions es realitzaran al gimnàs de l’Ateneu Popular de Ponent. D’11 a 12h. farem el taller d’iniciació i de 12 a 13h. el de perfeccionament.

El taller és obert a totes les persones i és per a totes les edats. Podeu enviar-nos un correu electrònic si voleu més informació o bé voleu apuntar-vos-hi.
ORGANITZA: Bastonada del Pla de l'Aigua

6. TROBADES DELS CANDIDATS AMB LA CIUTADANIA A BALAGUER (NOGUERA)

El Casal Pere III – Ateneu de Balaguer dóna veu als balaguerins i a les balaguerines perquè s’adrecin directament als candidats que concorren als comicis municipals, en un cicle de dinars-col.loqui que s’iniciaran el dia 2 d’abril i acabaran poc abans del dia de les eleccions.
Totes les forces polítiques amb representació al consistori responen afirmativament a la crida del Casal, en un format sense precedents a la ciutat.
Dades útils: Els dinars són oberts a tothom i costen 15 euros. Cal fer reserva amb almenys tres dies d'antelació al telèfon 667631688 o al correu info@casaldebalaguer.cat. A tots els dinars les intervencions i preguntes seran lliures i obertes a tots els assistents.
El calendari és el següent:
-Divendres 30 d’abril. Josep M. Roigé (CiU). Restaurant La Nona. Sopar.
-Dissabte 7 de maig. Miquel Aguilà (PSC). Restaurant del Santuari del Sant Crist. Dinar.
-Queda pendent la trobada amb la CUP, que malgrat haver mostrat interès a participar en aquestes trobades, ha adduït raons de calendari. S’informarà oportunament de la trobada pels canals habituals.

ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer


7. VERMUT DE FESTA MAJOR A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 7 de maig
ACTE: Com ja hem fet en anys anteriors, el Casal l'Ocell Negre s'implicarà en la organització d'actes dins la Festa Major de Lleida. Mitjançant la seva colla bastonera participarà en el seguici de cultura popular, en col·laboració amb el conjunt de l'esquerra independentista de Lleida gestionarà una barra als Camps Elisis i sobretot, organitzarà el vermut de festa major que dissabte al matí permetrà gaudir d'una cercavila lúdica pels carrers de Lleida amb mostres diverses de cultura popular, que finalitzaran davant el casal amb música de xaranga i vermut.
Ben aviat us ampliarem aquesta informació.
ORGANITZA: Casal l'Ocell Negre.


8. FES-TE SOCI/SÒCIA DEL CASAL L'OCELL NEGRE

El capital humà és fonamental per aconseguir una bona base social que permeti la subsistència econòmica del casal així com la regeneració d'idees i dinàmiques.
Volem que ens ajudeu a sumar esforços per afrontar nous projectes i per això us convidem a enfortir el Casal fent-vos socis i sòcies per una quota mensual de 5 euros (60 euros a l'any).

Podeu trobar-nos oberts al C/ Sant Carles, 8 cada divendres de 19:30h a 21:30h i d'altres dies en funció de les activitats programades.



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@gmail.com