Proposta d’activitats a Ponent del 4 al 10 d'abril de 2011 (14)


1. SOPAR I ACTE POLÍTIC DE LA CUP A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 9 d'abril
HORA I LLOC: A les 20:30h al Local dels Veïns i Veines de la Partida de Marimunt (Horta de Lleida)
ACTE: En aquest acte contarem, a banda d'un bon sopar, amb les intervencions de:
- Xavi Safont-Tria, regidor de la CUP a Mataró
- Joel Jové, militant de la CUP a Alfés
- Esther Sancho, cap de llista de la CUP a Lleida
El preu del sopar és de 30€ i servirà per finançar la campanya per a les properes municipals del maig, una de les úniques vies de finançament (a banda de les quotes dels militants) de que disposem.
Cal fer les reserves enviant un correu a lleida@cup.cat. La data límit per fer-ho és el dia 5 d'abril.
ORGANITZA: CUP (Candidatura d'Unitat Popular)



2. TALLER OBERT DE BALL DE BASTONS A LLEIDA (SEGRIÀ)

A partir del 2 d’abril comença el taller obert i gratuït de ball de bastons dels bastoners del Pla de l’aigua, tant per aquells iniciats com pels que en vulgueu aprendre de nou!


La primera sessió i presentació es durà a terme en el marc de la diada de cultura popular de Lleida a la plaça de les Comèdies (IMAC) de 11 a 12h.

A partir del dissabte 9 d’abril fins al 7 de maig totes les sessions es realitzaran al gimnàs de l’Ateneu Popular de Ponent. D’11 a 12h. farem el taller d’iniciació i de 12 a 13h. el de perfeccionament.

El taller és obert a totes les persones i és per a totes les edats. Podeu enviar-nos un correu electrònic si voleu més informació o bé voleu apuntar-vos-hi.ORGANITZA: Bastonada del Pla de l'Aigua


3. CAMINADA POPULAR A LES BASSES D'ALPICAT (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 17 d'abril
HORA I LLOC: A les 10:00h a l'aparcament del Camp d'Esports de Lleida
ACTE: El diumenge dia 17 d'abril, caminarem en defensa dels nostres espais públics i contra la seva privatització.
La sortida serà a les 10h des del Camp d'Esports i serà una passejada per l'Horta fins a les Basses, apta per a tots els públics i edats. No hi podeu faltar!
En arribar hi haurà xocolatada.
ORGANITZA: CUP (Candidatura d'Unitat Popular)


4. TROBADES DELS CANDIDATS AMB LA CIUTADANIA A BALAGUER (NOGUERA)

El Casal Pere III – Ateneu de Balaguer dóna veu als balaguerins i a les balaguerines perquè s’adrecin directament als candidats que concorren als comicis municipals, en un cicle de dinars-col.loqui que s’iniciaran el dia 2 d’abril i acabaran poc abans del dia de les eleccions.
Totes les forces polítiques amb representació al consistori responen afirmativament a la crida del Casal, en un format sense precedents a la ciutat.
Dades útils: Els dinars són oberts a tothom i costen 15 euros. Cal fer reserva amb almenys tres dies d'antelació al telèfon 667631688 o al correu info@casaldebalaguer.cat. A tots els dinars les intervencions i preguntes seran lliures i obertes a tots els assistents.
El calendari és el següent:
-Dissabte 2 d’abril. Joan Maria Molins (PP). Restaurant de l’Hotel Balaguer. Dinar.
-Dissabte 9 d’abril. Jaume Canal (ERC). Restaurant Cal Xirricló. Dinar.
-Dissabte 16 d’abril. Gregori Garcia (ICV). Restaurant Sant Jordi. Dinar.
-Divendres 30 d’abril. Josep M. Roigé (CiU). Restaurant La Nona. Sopar.
-Dissabte 7 de maig. Miquel Aguilà (PSC). Restaurant del Santuari del Sant Crist. Dinar.
-Queda pendent la trobada amb la CUP, que malgrat haver mostrat interès a participar en aquestes trobades, ha adduït raons de calendari. S’informarà oportunament de la trobada pels canals habituals.

ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer


5. MARXA DELS MAQUIS A VILANOVA DE MEIÀ (NOGUERA)

ACTE: El col·lectiu A Les Trinxeres us convida un any més a participar de la marxa dels Maquis, que enguany va sobre "Anarquistes al Montsec: de la Columna Durruti" i que es farà a Vilanova de Meià (La Noguera)

Dissabte, 9 d'abril
08:00-08:30h - Rebuda dels participants
09:00h - Inaguració de les jornades i sortida en cotxes
09:30h - Arribada a l'aparcament (Hostal Roig)
10:00h - Rutes
Primera (apta per tothom): A peu fins unes trinxeres de la guerra civil (explicació a càrrec Pol Galitó de l’Associació Estudiosos del Front del Segre) Segona (nivell mig-elevat): Continuem fins la Base Guerrillera de la Cova del Gel, on en Frederic «El Bosquerol» ens parlarà de diferents rutes del Maquis al Pirineu català i una aproximació a com es desenvolupava aquesta activitat.
13:00h - Dinar campestre a la base guerrilera (portar la carmanyola plena)
17:00h - Arribada altre cop a la casa de colònies
18:30h - Xerrada i presentació del llibre 'Memorias de un Anarquista de Angües en la República, la Revolución y la Guerrilla' a càrrec del seu autor Raúl Mateo i del protagonista dels fets Martín Arnal Mur.
20:30h - Presentació del treball 'Memoria Llibertària, 100 anys de moviment llibertari a Ponent'. Dut a terme per la CGT al llarg del 2010 i recopilat en una pàgina web, una exposició i un llibre.
22:00h - Sopar
23:00h - Concert 'VIII Maquis Rock' amb l'Orquesta de Bolsillo (Mallorca) amb ex-components de la Gran Orquesta Republicana i la Malatesta, on com a duet posaran música a escrits d'Eduardo Galeano.

Diumenge, 10 d'abril
08:30h - Esmorzar
09:00h - Inaguració de les jornades i sortida en cotxes
09:30h - Visita a les exposicions sobre la guerra civil, maquis i el moviment llibertari a Ponent. Explicacions a càrrec del Pol Galitó de l’Associació Estudiosos del Front del Segre i Ferran Sànchez Agustí (historiador)
11:00h - Xerrada sobre la figura de Diego Camacho Abel Paz biògraf de Durruti i milicià de la Columna Durruti. A càrrec dels historiadors Manel Aisa Pàmpols, Pep Cara i Dolors Marín, la Dolors també ens parlarà del seu darrer llibre Anarquistas. Un siglo de movimiento libertario.
14:00h - Dinar
Notes: Tots els actes són lliures i gratuïts, excepte els marcats amb (*). (*) Cal apuntar-se prèviament. Cost 50 Euros (35 Euros els menors de 12 anys). El preu inclou el dormir i tres àpats (pensió complerta) a la Casa de Colònies de CAL PETIT. Places limitades a 170 persones. Data límit d’inscripció: dia 20 de març 2011. Cal fer l’ingrés al Triodos Bank, nº compte 1491 0001 290010005248 indicant el nom i els cognoms dels inscrits. Atenció: No és podrà pagar a la casa de colònies. Preus únics, no es poden fer pagaments parcials. Per més informació i inscripció: infotrinx@nodo50.org

ORGANITZA: Col·lectiu A les Trinxeres


6. ANIVERSARI DEL CSA LA MARANYA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 15 d'abril

HORA I LLOC: A les 17:00h al Casc Antic de Lleida

ACTE: Acte emmarcat dins de la celebració del 6è Aniversari de La Maranya, que es celebrarà els dies 15 i 16 d’abril. Quan tinguem preparat el cartell definitiu amb els horaris de tots els actes us el farem arribar. 

Bé, doncs l’acte en qüestió és una gimkama el dissabte a la tarda, a partir de les 17.00 hores, pel casc antic de Lleida, amb diverses proves que ara mateix estan preparant els diversos col·lectius que es reuneixen al CSA. Per suposat, s’admeten sugerències de qualsevol que vulgui aportar imaginació i originalitat a la gimkama.

Havíem pensat que, qui volgués participar d’aquesta majarada, podia anar-se apuntant via mail (o en persona, per exemple tota la gent amb la que ens veiem tots els dies) responent-me a aquesta mateixa direcció, per tal de que des de La Maranya sapiguem quanta gent hi serem.

Res més genteta, animeu-vos, comptem amb totes vosaltres per fer del cap de setmana del 16 d’abril un no parar de bogeries.

ORGANITZA: CSA La Maranya


7. FES-TE SOCI/SÒCIA DEL CASAL L'OCELL NEGRE

El capital humà és fonamental per aconseguir una bona base social que permeti la subsistència econòmica del casal així com la regeneració d'idees i dinàmiques.
Volem que ens ajudeu a sumar esforços per afrontar nous projectes i per això us convidem a enfortir el Casal fent-vos socis i sòcies per una quota mensual de 5 euros (60 euros a l'any).

Podeu trobar-nos oberts al C/ Sant Carles, 8 cada divendres de 19:30h a 21:30h i d'altres dies en funció de les activitats programades.



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@gmail.com