COMMEMORACIÓ DEL BOMBARDEIG DE LLEIDA 1937


 Lo 2 de novembre de 1937, l'aviació feixista italiana bombardejà la ciutat de Lleida, deixant centenars de morts i múltiples zones de la ciutat destruïdes. Mig any més tard, les tropes franquistes van ocupar definitivament lo Segrià.

Des del Casal Ocell Negre realitzem un parell d'actes gratuïts i oberts a tota la ciutadania, per a que la memòria històrica d'un dels fets més cruents de la nostra ciutat, estigui a l'agenda de totes.

Us convidem a assistir als actes de la setmana vinent,

               FEIXISME MAI MÉS!




ACTE COMMEMORATIU EN RECORD DE LES VÍCTIMES

 Divendres 4 de novembre, 19:00h
 Plaça de les Comèdies  (IMAC - IEI)

Us citem a tots i totes a assistir a l’acte commemoratiu del bombardeig de Lleida (2 de novembre de 1937), davant l’antic Liceu Escolar i el monument en record de les víctimes.

Convoca: Casal Ocell Negre i CUP



PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL “VALADREDO”

 Dissabte 12 de novembre, 19:00h
 Al Casal Ocell Negre, carrer Sant Carles núm. 8, Centre històric, Lleida

L’historiador i autor del documental Oriol Riart, ens presenta el vídeo-documental sobre la batalla del Valadredo al Pallars Sobirà, un dels escenaris més significatius de la Guerra Civil on s’hi va desenvolupar un dels enfrontaments més durs i sagnants.

“Valadredo és un viatge a traves de diaris personals, diaris d’operacions i de testimonis a una de les batalles més cruents i alhora més desconegudes del Pirineu català”