Proposta d'activitats a Ponent del 6 al 12 de juliol (28)


1. SISÈ ANIVERSARI DEL CASAL PERE III DE BALAGUER (NOGUERA) (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 11 de juliol
HORA I LLOC: A partir de les 19:00h a l'avinguda dels PPCC de Balaguer i al mateix Casal Pere III..
ACTE: Coincidint amb la celebració de la Transegre a la ciutat de Balaguer el Casal Pere III celebra el seu sisè aniversari. Arran d'aquesta coincidència, es podrà disposar de zona d'acampada gratuïta per a tot aquell i aquella que vulgui fer estada a Balaguer. La zona on es duran a terme tots els actes de l'aniversari del Casal es troba a molt poca distància del lloc de celebració de la Transsegre.
Els actes preparats són els següents:
19:00 h - Trobada Independentista de Ponent
22:00 h - Sopar popular amb cassola de tros (hi haurà un menú per a vegetarians/es).
*És imprescindible reservar amb antelació*
24:00 h - Al Passeig de l'Estació es realitzarà l'actuació dels Bastoners del Pla de l'Aigua (Casal l'Ocell Negre, Lleida)
Tot seguit, a l'Avinguda dels Països Catalans) començarà el concert amb els grups:
- Kap Boc (Cervera)
- Escalivada (Lleida)
- Skatasun (Gràcia)
Durant el concert es faran paradetes de material i exposició d'activitats.
Podeu fer la reserva del sopar al nostre correu electrònic, deixant les vostres dades de contacte: casalpereiii@gmail.com (indicant en l'assumpte: ANIVERSARI)
Més informació a: www.balaguer.ppcc.cat
ORGANITZA: Casal Pere III-Ateneu de Balaguer


2. JORNADA DE FORMACIÓ SOBRE ELS ESPAIS AGRÍCOLES A LES CIUTATS A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 11 de juliol
HORA I LLOC: A les 11:00h al local de l'Associació de Veïns de la Partida de Marimunt..
ACTE: Els i les membres de la CUP de Lleida organitzen una jornada de formació sobre "Els espais agrícoles a les ciutats, protecció i conservacio" que és durà a terme al local social de l'Associacio de Veïns de la Partida de Marimunt, i que comptarà amb la participació de:
- Adrià Drago (Plataforma Protegim l'Horta de Lleida)
- David Colell (Ipcena)
- Xavi Safont-Tria (pagès i regidor de la CUP a Mataró).

L'assistència és oberta tothom que hi vulgui assistir, tot i que en cas de quedar-vos al dinar, és necessari que confirmeu la vostra assistència al l'adreça de correu electrònic: lleida@cup.cat
ORGANITZA: CUP - Lleida


3. ACTES DE RECORD ALS MAQUIS A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 10 de juliol
HORA I LLOC: A les 20:30h a La Maranya (C/ del Parc, nº 13 - Lleida)
ACTE: Presentació d'El Senzill: guerrilla i presó d'un maqui de Joan Busquets, a càrrec de Pep Cara del Centre d'Estudis Josep Ester Borràs i després xerrada-col·loqui amb Dolors Marín doctora en Història contemporània per la Universitat de Barcelona, especialitzada en la formació de la cultura llibertària.
Des del dia 1 de juliol al 10 de juliol, hi haurà l'exposició «12 anys de Marxa Homenatge als Maquis»

Tot seguit soparet popular amb pinxos i música punk-maquis.

ORGANITZA: CSA La Maranya


4. ACTES DE RECORD ALS MAQUIS A PONT DE SUERT (ALTA RIBAGORÇA)

DIA: Dissabte, 11 de juliol
HORA I LLOC: A partir de les 16:00h al Pavelló Poliesportiu de Pont de Suert.
ACTES: A partir de les 16 h i durant tota la tarda exposició: «12 anys de Marxa Homenatge als Maquis»

17 h presentació del llibre Maquis al Montsec, del Migdia francès a l'Aran i el Pallars (1944-1956), de Ferran Sánchez Agustí, a càrrec de l'autor, i posterior xerrada-col·loqui. (es passarà un fragment de documental).

19 h Concert 5è Maquis Rock amb els grups Gall Roig i negre (Calaf) i Duo Patetiko (Almacelles), després música ambient.

Amb servei de barra i sopar a càrrec de la Colla de Diablesses i Diables del Pont de Suert.

22 h trasllat al Refugi pels apuntats/des (1*).

1 h de la nit tancada de portes al poliesportiu.

ORGANITZA: Col·lectiu A les Trinxeres


5. ACTES DE RECORD ALS MAQUIS A L'ALTA RIBAGORÇA

DIA: Diumenge, 12 de juliol
HORA I LLOC: A les 08:00h al refugi de la boca sud del túnel de Vielha.
ACTES: 8 h Esmorzar.

8,30 h Sortida del refugi: «Ruta maquis alta muntanya» comentada, de 4 a 5 h de muntanya (Pas entre l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran, per dalt del túnel).

14,30 h Dinar conjunt (2*).

17 h Cafè, copa i puro. Comiat i final de les jornades!

ORGANITZA: Col·lectiu A les Trinxeres


6. EL GRUP MUSICAL 'ESCALIVADA' TOCARÀ AL REBROT (BERGADÀ)

El grup lleidatà Escalivada són un dels guanyadors de L'Esclat '09, el concurs de grups joves dels Països Catalans, que enguany arriba a la seva 7a edició. Aquest fet els permetrà de tocar dissabte, dia 18 de juliol, en el Rebrot 2009, festival organitzat a Berga per l'organització juvenil Maulets.



7. SORTIDA EXCURSIONISTA AL TUC DE MULLERES (ALTA RIBAGORÇA)
DIA: Dissabte, 25 de juliol
HORA I LLOC: Es sortirà a les 08:00h del pàrquing del Camp d'Esports de Lleida en cotxes.
ACTE: L'ascensió al Tuc de Mulleres (3.010 mts) consisteix en un bell i llarg itinerari d'alta muntanya a un dels pocs tres mils de Catalunya. El camí que puja per tota la vall granítica de Mulleres ens portarà des dels prats de prop de l'Espitau de Vielha (boca sud del túnel de Vielha) fins a la seva capçalera amb les seves fonts, passant pels bonics estanys i refugi de Molières. Tot l'itinerari.transcorre per la part alta del riu Noguera Ribagorçana. Des del Tuc, el panorama de tot el massís de la Maladeta i d'una bona part de la Val d'Aran, és magnífic.

Desnivell: 1384m.
Descripció de l'Itinerari:
0.00 h. Espitau de Vielha, 1.626 m.
0.20 h. Arribeu a sota de la gran cascada que ja es veia de lluny. El riu Noguera Ribagorçana es despenya amb gran força i espectacularitat.
0.40 h. Pleta de Molières. Gran pla on el riu ara planeja tranquil·lament formant petites basses d'aigua neta i freda.
1.30 h. Gran pla de Molières. Gran esplanada granítica que travessareu seguint les fites que hi ha. Davant vostre l'impressionant circ de Molières envoltat de muralles i grades; a l'Oest el torrent cau en una impressionant cascada.
2.20 h. Refugi de Molières, 2.360 m.
2.30 h. Estany inferior de Molières, 2.320 m. D'aigües fosques i normalment amb alguna congesta de neu a ple més d'agost que baixa del vessant de la Cresta del Feixan. 4.00 h. Coll de Molières, 2.928 m. Petit coll entre el Cap de Toro, dr. i el proper Tuc de Molières, esq.
4.20 h. Tuc de Molières, 3.010 m. Creu i llibre registre de signatures. Ampli panorama de la vall de Molières, amb els estanys i el seu refugi, i de tota la banda del Pirineu aragonès, amb la part superior de la vall de Remunyé, i l'esplèndid massís de la Maladeta, amb l'Aneto, Maladeta, el pic Russell, pico de las Tempestades, etc.
ORGANITZA: Secció Excursionista del Casal l'Ocell Negre



8. BRIGADA BASTONERA A PALESTINA

Des de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina s'ha organitzat una brigada bastonera per la setmana del 9 al 16 d'Agost, aprofitant la invitació per participar en la capitalitat cultural àrab de Jerusalem 2009.
Les entitats palestines de Jerusalem van demanar organitzar aquesta capitalitat cultural per denunciar el procés d'expulsió forçosa que pateixen els habitants palestins i la seva cultura de la ciutat.
El relator dels Drets Humans de la ONU i altres organismes internacionals com Amnistia Internacional, ja han denunciat reiteradament la situació. Davant del no res que de moment ha fet la comunitat internacional, els jerusalemites palestins han decidit organitzar la capital cultural per mostrar a tot el món la vergonya d'una neteja ètnica realitzada per un estat "democràtic" del segle XXI.
La brigada bastonera estarà formada per prop de 70 bastoners i bastoneres de les colles: Els Ceballuts (St. Feliu de Llobregat), Colla Bastonera del Montserratí, Pla de l'Aigua (Lleida), Bastoners Quico Sabaté, Bastoners Aleixor, Bastoners del Raval, Colla Bastonera de Sants, Agrupació de Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú, Cop a Cop, Bastoners de Sant Andreu, Bastoners de Ribes, Bastoners de la Granada, Picadits de Vilassar de Mar, Bastoners de la Llacuna, i la Colla de Ball de Bastons de Masquefa i el suport de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.
A fi de col·laborar amb la brigada comptem amb material de difusió com samarretes que podeu adquirir demanant-la a qualsevol dels lleidatans expedicionaris.
Properament hi haurà novetats i activitats relacionades!


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net


L'OCELL NEGRE - Casal Independentista d'Agitació Cultural
C/ Sant Carles, 8 - Lleida
www.ocellnegre.blogspot.com