Proposta d’activitats a Ponent del 31 d'octubre al 6 de novembre de 2011 (44)


1. XERRADA SOBRE EL MODEL ENERGÈTIC ACTUAL I ALTERNATIVES A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 3 de novembre
HORA I LLOC: A les 19:00h a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla Aragó)
ACTES: Xerrada sobre l'impacte que genera sobre el territori l'actual sistema elèctric de Catalunya. També es parlarà d'alternatives per a minorar l'impacte negatiu.
Interessant conferència que impartirà Sergi Saladié, geògraf i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV) lligant aspectes com les fonts energètiques vinculades al territori i l'impacte del transport elèctric a zones allunyades, per exemple la MAT.
En breu enviarem més informació.
ORGANITZA: L'OCELL NEGRE. Casal Independentista d'Agitació Cultural.

2. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'MEMÒRIA LLIBERTÀRIA. 100 ANYS DE MOVIMENT LLIBERTARI A PONENT'

DIA: Divendres, 28 d'octubre
HORA I LLOC: A les 19:30h a la Sala d'Actes de la Biblioteca Pública de Lleida
ACTE: Aquest llibre és el resultat d'un projecte de recerca dut a terme per la CGT de Lleida durant l’any 2010, emmarcat dins les celebracions del centenari de l’aparició de l’anarcosindicalisme a l’estat espanyol. La publicació recull la història del moviment llibertari a Ponent i ha consistit en una síntesi bibliogràfica, un recull de testimonis orals i petites incursions d’arxiu.
ORGANITZA: CGT - Ponent3. CORRELLENGUA A TÀRREGA (URGELL)

DIVENDRES, 28 D'OCTUBRE
Xerrada a càrrec del col•lectiu Som Escola, justament sobre la immersió, al local de l’Associació Guixanet.
DISSABTE, 29 D'OCTUBRE

17:00h - Començarà des dels Jardins de l’Ateneu una cercavila reivindicativa de cultura popular pel centre de la vila. Finalitzarà a la Plaça del Carme, el Pati, on hi haurà una xocolatada i l’espectacle per a infants del grup d’animació Alber Show.
23:00h - Concert al local social de l’Ateneu amb el cantant de Pepet i Marieta i el grup Minimal 21. Un concert que valdrà 3 euros amb una consumició inclosa.
DIUMENGE, 30 D'OCTUBRE


S’ha preparat per a mig matí una amena caminada fins al Castell del Mor, on s’hi hissarà una senyera. Aquesta activitat és una més de les que demostren la voluntat d’englobar persones de diferent edat a la celebració del Correllengua, ja que hi poden participar infants, joves, famílies i gent gran. Abans i després de l’excursió es podrà esmorzar i fer el vermut.
A la tarda, al Casal Popular El Rostoll, la música i les paraules seran les protagonistes perquè s’hi farà el Concurs de Garrotins, cant típic de les comarques del Pla de Lleida.
DILLUNS, 31 D'OCTUBRE

19:30h - Coincidint amb la celebració de la castanyada, es realitzarà un correbars i un sopar popular a la plaça Sant Antoni i en acabar de menjar s’iniciarà el IV Concurs de Porronaires.
00:00h - A l’espai MerCAT, concert amb els joves ponentins Kinton Cloud, els maresmencs Ebri Knight, el grup local de La Terrasseta de Preixens i els cerverins Pànic.


4. HOMENATGE DAVANT EL LICEU ESCOLAR A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 4 de novembre
HORA I LLOC: Davant l'antic Liceu Escolar, Av. Blondel de LLeida.
ACTE: Homenatge amb ofrena floral i petita intervenció dirigida a mantenir el record dels lledatans morts en els bombardejos de la ciutat durant la guerra civil.


5. VIDEO-FÒRUM AMB ÈL DOCUMENTAL 'LA BATALLA DEL VALADREDO' A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 12 de novembre
HORA I LLOC: A les 19:00h al Casal Ocell Negre
ACTE: Projecció del documental 'La Batalla del Valadredo' i posterior col·loqui amb el seu autor, l'historiador Oriol Riart.
Aquesta activitat complementa la visita realitzada pel Casal a finals de setembre als escenaris de la batalla (Pallars Sobirà).
ORGANITZA: L'OCELL NEGRE. Casal Independentista d'Agitació Cultural.


6. COL·LABORA AMB EL CASAL L'OCELL NEGRE

Tu en tries la manera.
Pots difondre les activitats pel teu barri o poble.
Pots proposar o ajudar a preparar activitats.
Pots ajudar a mantenir el local fent-te soci/sòcia del casal per 5 euros al mes.
En definitiva, tu tries la manera de fer crèixer l'esquerra independentista de Ponent.

Podeu trobar-nos al C/ Sant Carles, 8 de Lleida cada divendres de 19:30h a 21:30h i d'altres dies en funció de les activitats programades.Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@gmail.com