CRÒNICA DELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL BOMBARDEIG



Un novembre més, des del Casal Ocell Negre hem volgut recordar els fets que van marcar per sempre una ciutat, i volem fer-ho des de la memòria concient i crítica.

FEIXISME MAI MÉS!





Com cada novembre, l'Esquerra Independentista de la ciutat de Lleida commemora el bombardeig que l'aviació feixista executà lo 2 de novembre de 1938.
Aquest any, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i nosaltres vam organitzar l'acte, que va consistir en una concentració davant del monument al Liceu Escolar.
Tot i que el dia plujós no va acompanyar, unes desenes de simpatitzats vam ofrenar un ram en record a les víctimes d'aquell fatídic dia.







Lo dissabte 12 de novembre, coincidint amb la inauguració del nou local de Castellers de Lleida, vam presentar el documental Valadredo, de l'historiador Oriol Riart i Arnalot.
L'acte va consistir en una presentació tant del llibre com del documental per part de l'autor, i posteriorment es va projectar lo documental.
Aquest acte completava la sortida que el mes anterior s'havia fet als escenaris de la batalla de Valadrero, protagonistes del llibre i del documental.