Proposta d’activitats a Ponent del 24 al 30 de setembre (39/21012)

1. XERRADA SOBRE LES AUDIÈNCIES PÚBLIQUES I LA PARTICIPACIÓ DIRECTA A LLEIDA (SEGRIÀ)
2. JORNADA 'LA LLUITA ENS DÓNA EL QUE EL PODER ENS PREN' A LLEIDA (SEGRIÀ)
3. AUDIÈNCIA PÚBLICA SOBRE LES BASSES A LLEIDA (SEGRIÀ)
4. AUDIÈNCIA PÚBLICA SOBRE EL MUSEU MORERA A LLEIDA (SEGRIÀ)
5. BARRA DE FESTA MAJOR ALS CAMPS ELISIS DE LLEIDA (SEGRIÀ)
6. CURSOS DE GRALLA I TIMBAL A MOLLERUSSA (PLA D'URGELL)

1. XERRADA SOBRE LES AUDIÈNCIES PÚBLIQUES I LA PARTICIPACIÓ DIRECTA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 21 de setembre
HORA I LLOC: A les 19:00h a la Sala Nausica de l'Ateneu Popular de Ponent
ACTE: Acte per parlar i debatre obertament sobre les audiències públiques i de com articular mecanismes de participació directa no tutelada, amb l'antropòleg i professor de la UB Manuel Delgado i amb el regidor de la CUP a Girona Jordi Navarro. Hi sou convidats/des!
I recordeu, que en breu hi haurà a Lleida les Audiències Públiques de Les Basses i del Museu Morera. Aquesta és una bona oportunitat per a preparar-les.
ORGANITZA: CUP-Lleida


2. JORNADA 'LA LLUITA ENS DÓNA EL QUE EL PODER ENS PREN' A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 22 de setembre
ACTES: Jornada 'La lluita ens dóna el que el poder ens pren'
Dissabte dia 22 de Setembre apropa't al Casal Popular de Joves. Amb aquesta jornada volem compartir amb més gent el Casal i aquests primers 6 mesos de projecte.
17:00h - inaugurarem el Mercat de roba gratuïta (compartim i recolzem-nos mútuament!).
18:30h - debatrem amb l'economista Josep Manel Busqueta per situar-nos plegats en el moment actual (retallades, deute, empobriment, ressignació, menor mobilització de la gent?...) i com podem lluitar millor per fer-hi front.
21:00h - prepararem un sopar popular de de cous-cous amb verdures (paga el que puguis)
21:30h començarà el concert de rap a la Sala Europa (entrada per c. Governador Montcada) amb RUSEL MAN, EL PUTO BLEKO, SAMURAY7, JOSU TRAMA i FEISTELHARAKIRI.
ORGANITZA: Casal Popular de Joves



3. AUDIÈNCIA PÚBLICA SOBRE LES BASSES A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dilluns, 24 de setembre
HORA I LLOC: A les 19:00h a la sala Alfred Perenya de l'IMAC (Lleida)
ACTES: Podeu trobar tota la informació de com es desenvoluparà l'acte a la següent adreça d'Internet http://audienciapublicabasses.wordpress.com . A més l'Ajuntament ha obert el termini d’inscripcions tant per a entitats com per a particulars que vulguin participar en el debat públic i cal accedir al web municipal (http://www.paeria.es/processosparticipatius/ca/audiencies) per registrar-se com assistent (el termini acaba el dia 20). Val a dir però, que el formulari d’inscripció demana directament el motiu de la intervenció i el sentit de la pregunta. Sobre això, cal dir que no existeix l’obligació de fer arribar a la Paeria prèviament la pregunta que es formularà ni tampoc és requisit imprescindible la inscripció prèvia per a particulars, ja que qualsevol ciutadà o entitat podrà assistir al debat igualment al debat al no existir cap Reglament municipal que reguli el desenvolupament de les audiències.

Us estaríem molt agraïts que ens acompanyessiu en aquesta Audiència Pública així com també que us apuntessiu a l'adreça que us fem arribar per tal que pugueu intervindre en l'acte.


4. AUDIÈNCIA PÚBLICA SOBRE EL MUSEU MORERA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dimarts, 25 de setembre
HORA I LLOC: A les 19:00h a la sala Alfred Perenya de l'IMAC (Lleida)
ACTES: Podeu trobar tota la informació de com es desenvoluparà l'acte a la següent adreça d'Internet i http://compromismuseumorera.blogspot.com.es . A més l'Ajuntament ha obert el termini d’inscripcions tant per a entitats com per a particulars que vulguin participar en el debat públic i cal accedir al web municipal (http://www.paeria.es/processosparticipatius/ca/audiencies) per registrar-se com assistent (el termini acaba el dia 20). Val a dir però, que el formulari d’inscripció demana directament el motiu de la intervenció i el sentit de la pregunta. Sobre això, cal dir que no existeix l’obligació de fer arribar a la Paeria prèviament la pregunta que es formularà ni tampoc és requisit imprescindible la inscripció prèvia per a particulars, ja que qualsevol ciutadà o entitat podrà assistir al debat igualment al debat al no existir cap Reglament municipal que reguli el desenvolupament de les audiències.
Us estaríem molt agraïts que ens acompanyessiu en aquesta Audiència Pública així com també que us apuntessiu a l'adreça que us fem arribar per tal que pugueu intervindre en l'acte.


5. BARRA DE FESTA MAJOR ALS CAMPS ELISIS DE LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 29 de setembre
HORA I LLOC: A partir de les 18:00h als camps Elisis de Lleida, al voltant del Pavelló de vidre.
ACTES: Enguany, el Casal Ocell Negre torna a muntar una barra per la revetlla de festa major de setembre de Lleida.
Podreu gaudir de les ja reconegudes begudes de la terra i la nostra bona música habitual de gresca.
A més a més, hi haurà alguna sorpressa que no us podem avançar. Us hi esperem.
Durant el matí, la nostra colla bastonera també participarà en les mostres de cultura popular que es realitzen per la festa major.
ORGANITZA: OCELL NEGRE. Casal Independentista d'Agitació Cultural


6. CURSOS DE GRALLA I TIMBAL A MOLLERUSSA (PLA D'URGELL)

Obert el període d'inscripció del Curs de Gralla i Tabal
Per tercer any consecutiu, el Casal Popular l'Arreu organitza el curs de gralla i tabal que pretén desenvolupar coneixements i habilitats musicals d'aquests instruments característics de la cultura popular dels Països Catalans.
El curs de Gralla i Tabal va dirigit tant infants com a persones adultes i s'impartirà els dissabtes a partir del 06 d'octubre de 2012 fins el 27 d'abril de 2013, i comptarà amb diferents nivells d'aprenentatge: inicial, perfeccionament i avançat.
Per una banda, aquesta activitat permet adquirir coneixements propis de l'educació musical (llenguatge musical, solfeig, ritme, expressió musical, digitació...) i també, contribueix a la formació sobre la cultura del nostre país.
Per l'altra banda, un dels objectius del curs de gralla i tabal és contribuir a la participació de diferents generacions a la Colla Gegantera i augmentar el nombre de persones en el projecte plural i popular del Casal l'Arreu.
El període d'inscripció estarà obert fins el proper 30 de setembre, el preu de matrícula és de 60€ i la inscripció es podrà realitzar presencialment al Casal Popular l'Arreu (divendres a la tarda), telefònicament al 648.73.50.52 o a través del correu electrònic casal@larreu.org.