Proposta d'activitats a Ponent del 27 de juliol al 2 d'agost (31)


1. SORTIDAAL PIC DE CAMPIRME (2631 mts) (PALLARS SOBIRÀ)


DIA: Dissabte, 25 de juliol i diumenge, 26 de juliol.
HORA I LLOC: Es sortirà en cotxes a les 18:00h del pàrquing del Pavelló Barris Nord de Lleida.
ACTE: El Pic de Campirme està situat al nord del Pallars Sobirà, en una zona d'alta muntanya que compta amb la presència de diversos llacs. És un vèrtex geodèsic de primer ordre i des del cim poden observar-se el Montroig, el Ventolau o la Pica d'Estats. A més es troba situat en una zona que fou línia de front durant la Guerra Civil i encara poden observar-se restes de les construccions defensives aixecades pels soldats, per la qual cosa, aquest itinerari afegeix al seu interès esportiu i naturalístic, conèixer un patrimoni històric poc difós.

Desnivell: 950 m. (aprox).
Temps: 4.30 hores aprox. (en total)
Hi ha la possibilitat d'ampliar la sortida al Pic de la Coma del Forn.

Marxarem dissabte a la tarda i dormirem al refugi (guardat) de la Pleta del Prat. Cal reservar amb anticipació, així que confirmeu la vostra assistència a la sortida abans del 16 de juliol (estem a l'estiu i tot s'omple molt de pressa!)

Cal que porteu aigua i menjar pel dia de la sortida. Al refugi hi ha la possibilitat de sopar i esmorzar. Consulteu els preus a www.lapletadelprat.com (federats 10% de descompte)
ORGANITZA: Secció Excursionista del Casal l'Ocell Negre


2. ACTUACIÓ BASTONERA AL FIGAROCK DE LA FIGUEROSA (URGELL)

DIA: Dissabte, 1 d'agost
HORA I LLOC: A partir de les 21:00h a La Figuerosa (Urgell).
ACTE: El Figarock arriba a la seva vuitena edició. Enguany s'hi desplaçarà la Bastonada del Pla de l'Aigua per actuar en la trobada bastonera que es suma als concerts i altres activitats que podeu trobar al web: www.figarock.org
ORGANITZA: Figarock



3. ACTUACIÓ BASTONERA A CAMPORRELLS (LLITERA)

DIA: Dissabte, 1 d'agost
ACTE: Actuació de la Bastonada del Pla de l'Aigua en el marc del 30é aniversari del Ball de Totxets de Camporrells.
ORGANITZA: Ajuntament de Camporrells



4. BRIGADA BASTONERA A PALESTINA

Des de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina s'ha organitzat una brigada bastonera per la setmana del 9 al 16 d'Agost, aprofitant la invitació per participar en la capitalitat cultural àrab de Jerusalem 2009.
Les entitats palestines de Jerusalem van demanar organitzar aquesta capitalitat cultural per denunciar el procés d'expulsió forçosa que pateixen els habitants palestins i la seva cultura de la ciutat.
El relator dels Drets Humans de la ONU i altres organismes internacionals com Amnistia Internacional, ja han denunciat reiteradament la situació. Davant del no res que de moment ha fet la comunitat internacional, els jerusalemites palestins han decidit organitzar la capital cultural per mostrar a tot el món la vergonya d'una neteja ètnica realitzada per un estat "democràtic" del segle XXI.
La brigada bastonera estarà formada per prop de 70 bastoners i bastoneres de les colles: Els Ceballuts (St. Feliu de Llobregat), Colla Bastonera del Montserratí, Pla de l'Aigua (Lleida), Bastoners Quico Sabaté, Bastoners Aleixor, Bastoners del Raval, Colla Bastonera de Sants, Agrupació de Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú, Cop a Cop, Bastoners de Sant Andreu, Bastoners de Ribes, Bastoners de la Granada, Picadits de Vilassar de Mar, Bastoners de la Llacuna, i la Colla de Ball de Bastons de Masquefa i el suport de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.
A fi de cololaborar amb la brigada comptem amb material de difusió com samarretes que podeu adquirir demanant-la a qualsevol dels lleidatans expedicionaris.
Properament hi haurà novetats i activitats relacionades!



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net