UN SANT MIQUEL PASSAT PER AIGUA


La pluja de dissabte va impedir desenvolupar amb normalitat els actes

Els actes que teníem previstos com a Casal Ocell Negre es van veure afectats per la pluja.
El seguici de festa major, on participen els Bastoners del Pla de l'Aigua, no va poder acabar el seu recorregut natural a la Plaça de Sant Joan.
Tot i això, als porxos de Sant Joan es va viure un final de seguici alternatiu, on les diferents colles es van autorganitzar espontàniament, creant una ballada popular.

Des del migdia fins al vespre va estar plovent a la ciutat. Es van anul·lar diferents actes com el correfoc.
La revetlla que s'havia de fer als Camps Elisis finalment es va suspendre, i vàrem passar la festa al local del casal, amb l'actuació del Pd Uri Roots.



L'anul·lació de la revetlla de festa major als Camps Elisis no queda exempta de crítica.

Des del Casal Ocell Negre fem les següents apreciacions:
En primer lloc, és molt trist que una ciutat com Lleida no pugui disposar d'un pressupost per a cobrir l'escenari de la revetlla de la ciutat, sabent amb força dies d'antel·lació que plouria.
D'altra banda, la no existència d'espais municipals on es puguin desenvolupar aquests actes encara dificulta més la situació. 
Hi ha diverses entitats de la ciutat que han reclamat aquest espai, existent en molts altres municipis.
S'hauria pogut buscar un emplaçament cobert, com un pavelló municipal o la marquesina del pàrquing del Barris Nord.

En segon lloc, la comunicació oficial que s'anul·lava la revetlla es va fer a les 23h, uns minuts més tard, la discoteca La Boite anunciava el concert de Txarango (grup de la revetlla municipal) al seu local, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida.
Això representa un acte impopular, al col·locar l'únic acte lliure de revetlla en un local privat, propietat del gran empresariat de la nit de Lleida.
Durant l'horari del concert no es va cobrar entrada, però abans i després sí, a banda de cobrar uns preus desorbitats per les consumicions.
Recordem que aquest grup de música va estar pagat per les contribucions de tots els lleidatans i lledatanes.

Davant d'això, recordem als lleidatans i lleidatanes que la festa major és un espai de tots; públic, lliure i de trobada. Per això, és important que la població s'hi involucri i assumeixi responsabilitats d'organització.
Creiem que seria bo, per les festes i per la ciutat, la creació d'un espai on la ciutadania pugui intervenir en l'organització i planifiació dels actes de la Festa Major.

Per últim, volem agraïr a totes les persones que es van oferir a ajudar-nos en els nostres actes, així com a tots els lleidatans i lleidatanes que lliuren el seu temps, i sacrifiquen el gaudi personal de la festa major per oferir l'espectacle a la resta de la ciutat. Sense tots nosaltres no serien possible les festes.

Un canvi en la política cultural de la ciutat és necessari.

A Lleida festes populars,
Visca la Terra!