CORRELLENGUA DE LLEIDA 2012


Un any més tornem a organitzar el Correllengua de la ciutat de Lleida.
Un octubre diferent a tots els altres, on el debat independentista és present a la quotidianitat de la població catalana, i on les dificultats econòmiques estan desequilibrant greument la nostra societat.

Demanem la participació de totes aquelles persones que creuen que el futur del nostre país depen també del model cultural que decidim; on la llengua, la cultura i la llibertat seran fonamentals.

A més a més, aquest octubre celebrem el 5è aniversari de la nostra colla bastonera, Els Bastoners del Pla de l'Aigua, que pregonaran aquest Correllengua 2012.






LA PROGRAMACIÓ DEL CORRELLENGUA ÉS:



  • Dijous 25 d’octubre 
 22h al Cafè del Teatre de l'Escorxador
  Passi del documental “Ser Joan Fuster”  
També es farà un recordatori en commemoració dels 50 anys de la publicació de l’últim volum del Diccionari Català-Valencià-Balear (Alcover-Moll).
Una producció del Taller d'Audiovisuals de la UV, amb la col·laboració especial de la Càtedra Joan Fuster, que per primera vegada analitza la figura del principal intel·lectual valencià del segle XX, fent un recorregut cronològic per la seva biografia.
A banda de les seues obres, es recorda el seu paper d'activista,d'animador de tertúlies, així com les agressions i amenaces dels sectors d'extrema dreta, inclosa la bomba col·locada a sa casa de Sueca. 
Aquest acte segueix la xerrada que vam realitzar al mes d'abril on s'analitzava la figura de Joan Fuster, recordant que enguany es compleixen cinquanta anys de la publicació de Nosaltres, els valencians.


  • Dissabte 27 d’octubre  
a la Plaça de les Comèdies (entre IEI i IMAC):


10:30h
Concentració de les colles i entitats de cultura popular:
- Gegants i grallers del Col·lectiu Cultural Cap-pont
- Gegants de Pardinyes
- Gegants del Grup Cultural Garrigues
- Esbart Arrels de Lleida
- Bastoners del Pla de l’Aigua
- Castellers de Lleida

11:00h
Cercavila festiu i pregó

a càrrec dels Bastoners del Pla de l’Aigua, que celebren el seu 5è aniversari.
 Actuacions de les colles de cultura popular:

- Ballada de les colles geganteres del Col·lectiu Cultural Cappont, Grup Cultural Garrigues i Gegants de Pardinyes
- Ballada de l’Esbart Arrels de Lleida
- Ballada dels Bastoners del Pla de l’Aigua

12:00h
 Vermut popular
Hi haurà servei de barra amb begudes i menjar

13:30h
Cloenda del Correllengua amb lectura del manifest a càrrec dels Gegants de Pardinyes, que celebren el cinquantè aniversari de l’associació de veïns Orvepard.



Esdeveniment al Facebook: http://www.facebook.com/events/383200501758096/


Si encara no teniu estelada, podeu passa-vos pel Cafè del Teatre el dijous a partir de les 22h durant l'acte a Fuster, pel casal el divendres a partir de les 19h i el dissabte a la Plaça de les Comèdies durant tot el matí.