Crònica de la festa major de maig 2010


L'acte matinenc va donar el tret de partida als nostres actes per la festa major. A partir de les 12h van anar atançant-se els companys amb qui compartirem el matí i migdia del dissabte.
La música d'en Pedrol i Pedròs, l'actuació bastonera de la colla Quico Sabaté de Sant Celoni i el primer concurs d'estirar corda van omplir l'assolellat matí que donaria pas al cercavia de l'Assemblea de joves.

Notícia a l'AraPonent.cat
Fotografies del vermut a l'AraPonent.cat
Tot seguit teniu un recull de fotografies de l'acte:















Cercavila pel referèndum vinculant per la independència dels Països Catalans


Cercavila pel jovent que va tenir lloc el dissabte 8 de maig pel centre de Lleida, organitzat per l'Assemblea de joves de Lleida.
Crònica de la manifestació





Com era d'esperar, la barra de l'Esquerra independentista no va defraudar i va tornar a complir en el seu deure de catalanitzar i donar esperit crític a les revetlles dels Camp Elisis.
Diaris, cartells, banderoles, begudes de la terra, música en català i un bon ambient van mantenir el caliu durant les dues nits que durà la barra.

Tot seguit en podeu veure algunes imatges:








Seguici popular de Lleida

Un any més, els Bastoners del Pla de l'Aigua van participar del seguici popular del matí de l'11 de maig, Sant Anastasi, pel centre de Lleida.
Crònica de l'acte amb els nous vestits




Moros i Cristians



El diumenge 16 de maig, per primer any i per primera volta a la història, a la festa de Moros i Cristians de Lleida hi han desfilat un grup de ball de bastons, aquest ha estat la bastonada del Pla de l'Aigua, que com podem veure amb aquest esquema desfilaven com a guerrers almogàvers al servei d'Ermengol d'Urgell.




----------------------------------------------------------

Des del Casal Ocell Negre volem donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat i participat dels nostres actes.
Esperem trobar-nos aviat, el nostre país és llarg però estret. Ple de festes populars i convocatòries per defensar un futur digne.
Si esteu interessats/es no dubteu en fer-nos-ho saber a locellnegre@gmail.com o venint al casal (Carrer Sant Carles nº8, Lleida).

Visca la terra!