PRESENTACIÓ UNITAT POPULAR


El proper dissabte 21 d'abril a les 12:30h  realitzarem un vermut-tertúlia per presentar el llibre Unitat popular. La construcció de la CUP i l'independentista d'esquerres. Un llibre d'Edicions El Jonc escrit per l'Albert Botran.
L'acte l'organitzem conjuntament amb la CUP-Lleida al casal, Carrer Sant Carles núm. 8, centre històric, Lleida.


Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres. Malgrat existir des de l’any 1987 i disposar ja d’una llarga trajectòria política, no fou fins a la irrupció als principals mitjans de comunicació del país el maig de 2007, amb l’obtenció d’unes desenes d’actes de regidor, i quatre anys més tard amb la seva consolidació en obtenir-ne un centenar, que la sigla CUP aparegué amb força en l’escenari polític i mediàtic del país.

Però, què és la Candidatura d’Unitat Popular i quin és l’espai polític que representa, més enllà dels tòpics i de les anàlisis simplistes que sovint s’utilitzen per classificar-la? Quins són els fonaments en els quals se’n sustenta el corpus ideològic i quina n’ha estat l’evolució al llarg de la seva existència?

Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres intenta respondre aquestes qüestions i repassar els moments més importants en la vida d’aquesta organització política i de l’independentisme d’esquerres modern al conjunt dels Països Catalans. A més, també pretén ser un instrument valuós per conèixer, de primera mà, què ha dut aquesta força a convertir-se, sens cap mena de dubte, en una de les més puixants, arrelades i il•lusionants de la realitat política catalana.



Albert Botran (Molins de Rei, 1984). Membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a Molins de Rei. Màster en Història Comparada (segles XVI-XX), per la UAB. Premi Francesc Carreras Candi per la tesina «Pensar històricament els Països Catalans» (2010). És coautor del llibre Les proclames de sobirania de Catalunya 1640-1936 (2009). Actualment, treballa de tècnic en una entitat cultural. Participa a l’Ateneu Mulei, actua als Pastorets i ha guanyat dues vegades el Combat de Corrandes de la Garrotxa. Col•labora a Ràdio Molins de Rei, escriu regularment a El Punt Avui i ha publicat articles de temàtica política a La Veu de la Terra, Lluita, L’Accent, Eines i Llibertat.cat.