Solidaritat amb en David de Vilafranca

.

Carta d’opinió publicada al diari Segre el diumenge, 25 de gener.

(tot i ser enviada uns quants dies abans)


Què volen aquesta gent?


Ara fa 10 dies que en David va ser detingut a Vilafranca, tot just quan sortia de la seva feina, a quarts de tres de la matinada de la nit de Reis.

Volem expressar la nostra solidaritat vers ell. No és un suport gratuït per que toqui, sinó que existeixen una sèrie d’agreujants que ens han impulsat a fer-ho:

- El mode en que fou detingut: en sortir de la seva feina a altes hores de la nit, sense comunicar el motiu de l’arrest i negant-li assistència jurídica.

- El motiu pel que fou detingut: Una ordre de recerca i captura per uns aldarulls ocorreguts a Barcelona fa més de 10 anys contra una concentració feixista el 12 d’octubre de 1998. La mencionada ordre de recerca no li fou notificada al David, tot i ser una de les persones que regenta la seu social de l’Associació Cultural La Fornal, i per tant un personatge que atén al públic.



- El compromís i coherència d’en David: Diversos membres de l’Ocell Negre el coneixem personalment per ser membre d’una associació germana a la nostra. Malpensem que el veritable motiu del seu empresonament sigui castigar el fort moviment independentista militant de Vilafranca que creix dia a dia, fins i tot a l’ajuntament on hi té presència amb dos regidors.

- La gota que fa vessar el vas: La condemna pels aldarulls de Barcelona era inferior als dos anys, condemna mínima per entrar a la presó. Per justificar el seu empresonament s’han rescatat uns antecedents d’en David per Insubmissió al Servei Militar Obligatori. Aquest delicte ja fou abolit pel Codi Penal en acabar-se el Servei Militar i triomfar, precisament, els ideals dels insubmissos.

Us animem a donar suport a en David i seguir el cas, visitant l’adreça: