Proposta d'activitats a Ponent del 13 al 19 d'abril (17)



1. TOMB ANTIREPRESSIU 2009 A LEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 16 d'abril
HORA I LLOC: 18:30 al pàrquing del rectorat de la UdL (Rambla Aragó de Lleida)
ACTE: Coincidint amb la Festa dels Països Catalans, es realitzaran dues xerrades emmarcades en el Tomb Antirepressiu 2009.
A les 18:30, xerrada sobre la repressió al moviment estudiantil de Barcelona.
A les 19:30, presentació de la campanya 'Salvem el Roser, Gerard absolució', seguida d'una xerrada informativa sobre el cas d'aquest Jove lleidatà detingut el darrer 11 de setembre a les portes del Roser.
ORGANITZA: AJLL - La Ràbia - La Maranya - La Chispa - SEPC



2. FESTA DELS PAÏSOS CATALANS A LEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 16 d'abril
HORA I LLOC: al pàrquing del rectorat de la UdL (Rambla Aragó de Lleida)
ACTES:
A les 14:00h hi haurà l'actuació del cantautor EL NOI DEL CIRERER i dinar popular
A les 20:00h hi haurà una mostra de cultura popular
A les 21:30h hi haurà sopar popular
A les 22:30h començarà el concert amb les actuacions de INSERSHOW (versions reivolucionàries de cançons ja mítiques des de Barcelona), LA GOSSA SORDA (ska del País Valencià), LES ABSENTES (fol.-rock des del Solsonés).
ORGANITZA: AJLL - SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans)



3. TOMB ANTIREPRESSIU 2009 A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 17 d'abril
HORA I LLOC: A les 20:00h al CSO La Ràbia (C/ Felip da Silva, 6 - Lleida)
ACTE: Es realitzarà la presentació de la campanya 'A les penes punyalades' d'insubmissió a les penes multa. (http://alespenespunyalades.blogspot.com)
Posteriorment en Karim, repressaliat en la manifestació contra la crisi a Barcelona el passat novembre, parlarà del seu cas i la pena de presó que afronta. (http://suport-karim.bloc.cat)
Finalment es parlarà sobre els encausats per la caiguda del toro del Bruc i hi haurà un sopar solidari i posterior festa.
ORGANITZA: AJLL - La Ràbia - La Maranya - La Chispa - SEPC



4. TOMB ANTIREPRESSIU 2009 A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 18 d'abril
HORA I LLOC: A les 11:30h al CSO La Chispa (Ctra. d'Osca, passat Agrònoms) i a les 20:00h al CSO La Maranya (C/ del Parc, 13 - Lleida)
ACTE: A les 11:30, es realitzarà una xerrada amb la Núria Pòrtulas, una altra sobre l'ús de kubotans i altres sistemas ilolegals per part dels mossos d'esquadra i finalment sobre el cas de l'Enric Duran. Posteriorment hi haurà un dinar solidari.
A les 20:00h, es farà una xerrada amb en Franki de Terrassa (empresonat acusat d'ultratge a la bandera espanyola), amb Senideak (associació de familiars de presos vascos), amb Rescat (cololectiu de suport als presos polítics catalans) i finalment es farà un repàs a l'estat dels presos a la presó de Lleida. Posteriorment es realitzarà un sopar solidari i l'actuació del cantautor tarragona Joseph Romeo. La jornada acabarà amb una festa antirepressiva per recaptar fons pels casos de repressió local.
ORGANITZA: AJLL - La Ràbia - La Maranya - La Chispa - SEPC



5. TONI STRUBELL A BALAGUER I ARTESA DE SEGRE (NOGUERA)

DIA: Dissabte, 18 d'abril
HORA I LLOC: A les 17:00h a la fonoteca (ajuntament de Balaguer) i a les 20:00h a la sala d'actes de la cooperativa d'Artesa de Segre.
ACTE: En Toni Strubell, nét de l'ilolustre Dr. Joseph Trueta, presentarà el llibre 'El moment de dir prou'.
ORGANITZA: Comissió 300 anys



6. AUTOBÚS PER ASSISTIR A LA DIADA DEL PAÍS VALENCIÀ DES DE LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 25 d'abril
HORA I LLOC: Sortida de Lleida a les 06:00h, davant l'edifici del Rectorat de la UdL (Rambla Aragó)
ACTE: A les 12:00h, s'assistirà a la manifestació i acte polític que es realitzarà a la loalitat de Torrent (Horta), seguit de dinar popular.
A les 18:00h, hi haurà una mostra de cultura popular a València (Horta), seguida de la manifestació que convoca l'esquerra independentista i l'acte polític que es realitzarà a la Plaça dels Furs.
Després dels concerts, sobre la 01:00 de la matinada, es tornarà cap a Lleida.
El preu de l'autobus (anada i tornada) és de 25 euros.
Per confirmar l'assistència i reservar plaça envieu un correu electrònic a ocellnegre@moviments.net
ORGANITZA: Assemblea de Joves de Lleida (AJLL)



7. SORTIDA EXCURSIONISTA A BOUMORT (PALLARS SOBIRÀ)


DIA: Diumenge, 26 d'abril
ACTE: La Secció Excursionista us proposa una nova sortida, aquest cop a la serra de Boumort.
Es sortirà de Lleida a les 08:00h (del pàrquing del Pavelló Barris Nord) per empendre camí en cotxe direcció Sort fins al pont de Baén, just abans de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). Es podrà escollir entre dues opcions per a fer la caminada.
La primera té una durada aproximada de 6 hores i mitja, un desnivell total de 950 metres i començarà a les 10:00h al pont de Baén. Pujarà per una pista forestal que ens durà a la Font de Comacalenta i el revolt del Salt de la Núvia. A partir d'aquest moment ens endinsarem al bosc de Pentina, que ens oferirà magnífiques vistes del Pla de Corts, el Congost de Collegats, el Barranc de l'Infern i la Geganta Adormida. En deixar el bosc de Pentina, canviarà totalment el paissatge a l'alçada de la Portella de Pentina, un tram rocós que ens perpetra veure planejar voltors per sota els nostres peus. Seguint camí pasarme per l'Espluga de Cuberes, antic nucli habitat que disposava els habitatges sota una balma de pedra, i Solduga (que disposa d'una esglèsia romànica del S. XI). Finalment s'arribarà a l'Ermita de la Mare de Deu d'Esplà, on hi compartiesen espai una antita ermita, un refugi i restes de trinxeres de la guerra civil. Des d'allí es poden albirar els tres Montsecs, perfectament separats pels congostos de Mont-Rebei i Tarradets, i la majestuosa pirámide del Montsent de Pallars. La caminada acabarà descendint per una pista forestal fins al Pont de Baén.
La segona opció de caminada seguéis el mateix itinerari però arribant en cotxe fins al revolt del Salt de la Núvia i acabant el camí a peu a l'ermita d'Esplà. La durada d'aquesta segona opció és de 3 hores de caminada i el desnivell total és de 600 metres. S'iniciarà la caminada a les 11:15h, tot just arribin les persones que optin per fer la caminada des del pont de Baén.
Si voleu venir a la sortida, cal que aviseu a ocellnegre@moviments.net amb suficient antelació per convinar cotxes i organitzar millor la sortida. Caldrà dur botes de montanya i roba d'aixopluc. La ruta no és molt dura però cal estar acostumat a caminar per muntanya. ORGANITZA: Secció Excursionista del Casal l'Ocell Negre



8. MOBILITZACIÓ EN DEFENSA DEL ROSER A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 16 de maig
ACTE: Un cop esgotada la via judicial empresa per evitar que l'edifici del Roser deixi de ser patrimoni de la ciutadania de Lleida per passar a ser un hotel de luxe, la Iniciativa Salvem el Roser, vol reprendre els actes de protesta i mobilitzacions al carrer. Durant la passada rua de carnestoltes ja es pogué veure una carrossa crítica amb la pèrdua del Roser. Fa deu dies, una performance realitzada a l'eix comercial de Lleida criticava la venda del patrimoni públic davant la curiosa mirada de multitud de persones. D'altres iniciatives s'estan gestant entorn al Roser i una de les més importants és sens duote la mobilització que el proper 16 de maig es vol tornar a fer pels carrers de Lleida. En una data tant important i per un motiu tant just ens cal la presència i cololaboració de tothom per mirar de recuperar l'edifici del Roser.
Guardeu-vos la data i difoneu la convocatoria.
ORGANITZA: Iniciativa Ciudadana Salvem el Roser



9. PARADETA DE SANT JORDI DEL CASAL L'OCELL NEGRE
La diada de Sant Jordi ha esdevingut la festa cívica més important de la nostra terra. Una tradició on l'intercanvi de llibres de temàtica diversa i l'oferiment de roses a les persones més estimades ha passat a ser una carta de presentació de la cultura catalana arreu del mon. La pràctica totalitat d'associacions s'aboquen al carrer per a participar-ne i contribuir a fer-la gran. El Casal també.
El proper 23 d'abril, el Casal l'Ocell Negre disposarà d'una paradeta de venda de roses, llibres i d'altre material a la Plaça Sant Joan de Lleida. Passeu-vos-hi.



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net
L'OCELL NEGRE - Casal Independentista d'Agitació Cultural
C/ Sant Carles, 8 - Lleida
www.ocellnegre.cat