Proposta d'activitats a Ponent del 20 al 26 d'abril (18)


1. TOMB ANTIREPRESSIU 2009 A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 18 d'abril
HORA I LLOC: A les 11:30h al CSO La Chispa (Ctra. d'Osca, passat Agrònoms) i a les 20:00h al CSO La Maranya (C/ del Parc, 13 - Lleida)
ACTE: A les 11:30, es realitzarà una xerrada amb la Núria Pòrtulas, una altra sobre l'ús de kubotans i altres sistemas ilolegals per part dels mossos d'esquadra i finalment sobre el cas de l'Enric Duran. Posteriorment hi haurà un dinar solidari.
A les 20:00h, es farà una xerrada amb en Franki de Terrassa (empresonat acusat d'ultratge a la bandera espanyola), amb Senideak (associació de familiars de presos vascos), amb Rescat (cololectiu de suport als presos polítics catalans) i finalment es farà un repàs a l'estat dels presos a la presó de Lleida. Posteriorment es realitzarà un sopar solidari i l'actuació del cantautor tarragona Joseph Romeo. La jornada acabarà amb una festa antirepressiva per recaptar fons pels casos de repressió local.
ORGANITZA: AJLL - La Ràbia - La Maranya - La Chispa - SEPC2. TONI STRUBELL A BALAGUER I ARTESA DE SEGRE (NOGUERA)

DIA: Dissabte, 18 d'abril
HORA I LLOC: A les 17:00h a la fonoteca (ajuntament de Balaguer) i a les 20:00h a la sala d'actes de la cooperativa d'Artesa de Segre.
ACTE: En Toni Strubell, nét de l'ilolustre Dr. Josep Trueta, presentarà el llibre 'El moment de dir prou'.
ORGANITZA: Comissió 300 anys3. ACTUACIÓ MUSICAL DE FELIU VENTURA A LA GRANADELLA (GARRIGUES)

DIA: Diumenge, 19 d'abril
HORA I LLOC: A les 18:30h a la Casa Cultural de la Granadella
ACTE: Actuació musical gratuïta del cantautor valencià de Xàtiva, Feliu Ventura.
ORGANITZA: Ateneu Popular Garriguenc4. VERMUT LITERARI - TROBADA D'ESCRIPTORS A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Diumenge, 19 d'abril
HORA I LLOC: A les 12:30h al Casal Pere III (C/ Santa Anna, 12, a escasos metres de la Plaça del Mercadal de Balaguer).
ACTE: En motiu de la Festivitat de Sant Jordi, s'organitza la Mostra d'Escriptors de Balaguer i Comarca, una trobada informal dels escriptors amb el seu públic local, al voltant d'un vermut literari, on els autors noguerencs donaran a conèixer la seua obra, compartiran anècdotes amb els lectors i hi intercanviaran experiències. L'acte està obert a tothom.
ORGANITZA: Casal Pere III - Ateneu de Balaguer5. XERRADA SOBRE EL TAV A EUSKAL HERRIA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dilluns, 20 d'abril
HORA I LLOC: A les 20:00h al CSO La Ràbia (Pardinyes)
ACTE: Es realitzarà una xerrada on membres opositors al TAV (Tren d'Alta Velocitat) de la vall del Goiherri (Gipuzkoa) exposaran la seva opinió sobre les obres del TAV i les protestes que es realitzen. Es passarà un video sobre la temàtica i es finalitzarà amb un sopar solidari.
ORGANITZA: CSO La Ràbia6. EXPOSICIÓ SOBRE SIMONE DE BEAUVOIR A FRAGA (BAIX CINCA)

DIA: Del 15 al 26 d'abril
HORA I LLOC: De les 16:00 a les 20:30h al Casal Jaume I de Fraga
ACTE: Exposició dedicada a l'escriptora i feminista Simone de Beauvoir.
ORGANITZA: Casal Jaume I - Fraga7. PARADETA DE SANT JORDI DEL CASAL L'OCELL NEGRE A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dijous, 23 d'abril
HORA I LLOC: Tot el dia a la Plaça Sant Joan de Lleida
ACTE: La diada de Sant Jordi ha esdevingut la festa cívica més important de la nostra terra. Una tradició on l'intercanvi de llibres de temàtica diversa i l'oferiment de roses a les persones més estimades ha passat a ser una carta de presentació de la cultura catalana arreu del mon. La pràctica totalitat d'associacions s'aboquen al carrer per a participar-ne i contribuir a fer-la gran. El Casal també.I per això, el 23 d'abril, el Casal l'Ocell Negre disposarà d'una paradeta de roses, llibres, samarretes i d'altre material a la Plaça Sant Joan de Lleida. També podreu trobar-hi un mural on la canalla podrà cololaborar a pintar-hi i es comptarà amb la presència de Moisès Martí i Sales, escriptor coautor i guanyador del Primer Premi d'Assaig Independentista, que signarà i dedicarà el seu llibre a partir de les 18:00h. Passeu-vos-hi i gaudiu d'una bona diada
ORGANITZA: Casal l'Ocell Negre8. AUTOBÚS PER ASSISTIR A LA DIADA DEL PAÍS VALENCIÀ DES DE LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 25 d'abril
HORA I LLOC: Sortida de Lleida a les 06:00h, davant l'edifici del Rectorat de la UdL (Rambla Aragó)
ACTE: A les 12:00h, s'assistirà a la manifestació i acte polític que es realitzarà a la loalitat de Torrent (Horta), seguit de dinar popular.
A les 18:00h, hi haurà una mostra de cultura popular a València (Horta), seguida de la manifestació que convoca l'esquerra independentista i l'acte polític que es realitzarà a la Plaça dels Furs.
Després dels concerts, sobre la 01:00 de la matinada, es tornarà cap a Lleida.
El preu de l'autobus (anada i tornada) és de 25 euros.
Per confirmar l'assistència i reservar plaça envieu un correu electrònic a ocellnegre@moviments.net
ORGANITZA: Assemblea de Joves de Lleida (AJLL)9. SORTIDA EXCURSIONISTA A BOUMORT (PALLARS SOBIRÀ)

DIA: Dissabte, 25 d'abril
ACTE: La Secció Excursionista us proposa una nova sortida, aquest cop a la serra de Boumort.
Es sortirà de Lleida a les 08:00h (del pàrquing del Camp de Futbol de la UE Lleida) per empendre camí en cotxe direcció Sort fins al pont de Baén, just abans de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). Es podrà escollir entre dues opcions per a fer la caminada.
La primera té una durada aproximada de 6 hores i mitja, un desnivell total de 950 metres i començarà a les 10:00h al pont de Baén. Pujarà per una pista forestal que ens durà a la Font de Comacalenta i el revolt del Salt de la Núvia. A partir d'aquest moment ens endinsarem al bosc de Pentina, que ens oferirà magnífiques vistes del Pla de Corts, el Congost de Collegats, el Barranc de l'Infern i la Geganta Adormida. En deixar el bosc de Pentina, canviarà totalment el paissatge a l'alçada de la Portella de Pentina, un tram rocós que ens perpetra veure planejar voltors per sota els nostres peus. Seguint camí pasarme per l'Espluga de Cuberes, antic nucli habitat que disposava els habitatges sota una balma de pedra, i Solduga (que disposa d'una esglèsia romànica del S. XI). Finalment s'arribarà a l'Ermita de la Mare de Deu d'Esplà, on hi compartiesen espai una antita ermita, un refugi i restes de trinxeres de la guerra civil. Des d'allí es poden albirar els tres Montsecs, perfectament separats pels congostos de Mont-Rebei i Tarradets, i la majestuosa pirámide del Montsent de Pallars. La caminada acabarà descendint per una pista forestal fins al Pont de Baén.
La segona opció de caminada seguéis el mateix itinerari però arribant en cotxe fins al revolt del Salt de la Núvia i acabant el camí a peu a l'ermita d'Esplà. La durada d'aquesta segona opció és de 3 hores de caminada i el desnivell total és de 600 metres. S'iniciarà la caminada a les 11:15h, tot just arribin les persones que optin per fer la caminada des del pont de Baén.
Si voleu venir a la sortida, cal que aviseu a ocellnegre@moviments.net amb suficient antelació per convinar cotxes i organitzar millor la sortida. Caldrà dur botes de montanya i roba d'aixopluc. La ruta no és molt dura però cal estar acostumat a caminar per muntanya. ORGANITZA: Secció Excursionista del Casal l'Ocell Negre


10. MOBILITZACIÓ EN DEFENSA DEL ROSER A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: 16 de maig
ACTE: Un cop esgotada la via judicial empresa per evitar que l'edifici del Roser deixi de ser patrimoni de la ciutadania de Lleida per passar a ser un hotel de luxe, la Iniciativa Salvem el Roser, vol reprendre els actes de protesta i mobilitzacions al carrer. Durant la passada rua de carnestoltes ja es pogué veure una carrossa crítica amb la pèrdua del Roser. Fa deu dies, una performance realitzada a l'eix comercial de Lleida criticava la venda del patrimoni públic davant la curiosa mirada de multitud de persones. D'altres iniciatives s'estan gestant entorn al Roser i una de les més importants és sens duote la mobilització que el proper 16 de maig es vol tornar a fer pels carrers de Lleida. En una data tant important i per un motiu tant just ens cal la presència i cololaboració de tothom per mirar de recuperar l'edifici del Roser.
Guardeu-vos la data i difoneu la convocatoria.
ORGANITZA: Iniciativa Ciudadana Salvem el RoserSi coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net
L'OCELL NEGRE - Casal Independentista d'Agitació Cultural
C/ Sant Carles, 8 - Lleida
www.ocellnegre.cat