Proposta d'activitats a Ponent del 8 al 14 de juny (24)


1. XERRADA SOBRE L'ESTATUT A LLEIDA (SEGRIÀ)
DIA: Dimecers, 10 de juny
HORA I LLOC: A les 19:30h a l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
ACTE: Xerrada 'El futur de Catalunya en el marc constitucional actual' a càrrec d'Alfons López Tena (notari) i Ferran Requejo Coll (catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra.
ORGANITZA: Òmnium Cultural - Ponent


2. FESTA DEL COMERÇ JUST A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Dissabte, 6 de juny
HORA I LLOC: Durant tot el dia al Passeig de l'Estació de Balaguer (Noguera)
ACTE: Com ja ve sent tradicional en els darrers anys durant aquestes dates, el Casal Pere III s'encarrega d'organitzar la festa del Comerç Just.
L'objectiu d'aquesta festa no és cap altre que mostrar que existeixen alternatives al sistema econòmic actual, i que és possible l'intercanvi de matèries i de productes sense l'existència prèvia d'una explotació.
Durant tot el dia tindrà lloc al Passeig de l'Estació un mercat amb productes de comerç just en el qual es podran adquirir elements provinents de diversos continents a un preu raonable, sense la intervenció d'intermediaris. A mitja tarda hi haurà animació infantil, jocs solidaris, la pintada d'un mural i un berenar per als més petits.
Tot seguit, els actes continuaran a les 7 del vespre amb una rua de jembés (semblant a una batucada) pels carrers de la ciutat de Balaguer.
A les 8 del vespre, finalment, s'exposaran algunes possibilitats de cooperació internacional a través del documental Wadinyà, que es projectarà al Casal Pere III - Ateneu de Balaguer.
Contra la pobresa i l'explotació, oposem un comerç just i solidari!
ORGANITZA: Casal Pere III de Balaguer



3. IIIa CURSA DELS TEMPLERS A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 21 de juny
HORA I LLOC: A les 09:30h al Turó de Gardeny de Lleida.
ACTE: Si l'hivern comença amb la Pujada a la Seu Vella, l'estiu ha de començar a Lleida amb una altra cursa emblemàtica. Per tal de tancar el cicle, enguany l'Ocell Negre participarà a la "Cursa dels Templers", amb inici al final al Castell de Gardeny, castell que corona el segon turó de la ciutat i que encara és un gran desconegut per gran part dels lleidatans. Amb 10 km de recorregut, la tercera edició d'aquesta cursa popular vol consolidar-la com una de les curses importants de la ciutat. No l'has fet mai? Enguany és la teva oportunitat. Vine a la Cursa dels Templers amb l'Ocell Negre!
Inscripcions fins al 17 de juny a www.templers.cat

Més informació a http://seccioexcursionista.blogspot.com i ocellnegre.se@gmail.com



4. ELECCIONS EUROPEES EL 7 DE JUNY

Finalment l'estat espanyol ha hagut de fer un pas enrera en la seva estratègia d'apart heid polític i permetrà la participació de la Candidatura 'Iniciativa Internacionalista - La Solidaritat entre els Pobles' a les properes eleccions europees.
Davant la vergonyosa campanya de desprestigi orquestrada per l'estat espanyol ara és el moment de tornar a dignificar les idees i sumar esforços en aquesta Candidatura.
Us recomanem visitar el web www.iniciativainternacionalista.org i tenir en compte aquesta opció en les eleccions del proper dia 7 de juny.



5. FESTA DE SANT JOAN A LLEIDA (SEGRIÀ)

El Casal l'Ocell Negre ja està començant a preparar la festa de Sant Joan del 23 de juny. Aviat en rebreu més notícies, però ens caldria saber qui asistirá al sopar per a fer-ne els càlculs alhora de preparar-lo. Podeu reservar ticket del sopar escrivint a ocellnegre@moviments.net.
Cada any hem acompanyat la nit més curta de l'any (altrament coneguda com la nit del foc) al voltant d'una taula gaudint d'un bon tiberi i festa amb música tradicional.



6. XIIa MARXA D'HOMENATGE ALS MAQUIS A VILANOVA DE MEIÀ (NOGUERA)
DIA: Diumenge, 28 de juny
HORA I LLOC: A les 08:30h al Bar Cirera 'Escaladors' (Ctra. S.M. Meià) per surtir a les 09:00h puntuals en cotxes fins el punt de sortida de la ruta.
ACTE: La Ruta Maquis i Guerra Civil serà comentada i transcorrerà per la Serres del Montsec (búnquers Hostal Roig i Base Guerrillera del Pou Gel). Tindrà una durada aproximada de 4 a 5h a peu, fent parada per dinar i presentació XII Marxa Homenatge als Maquis (Cal portar el dinar i el beure).
A la tarda al cementiri de S. Maria de Meià, cololocació d'una placa en homenatge als maquis caiguts per la llibertat, més tard visita al local de l'Associació de Joves de VdM (c/ Escoles, s/n), on hi haurà l'exposició de la XII Marxa Homenatge als Maquis i gaudirem d'un refrigeri i musiqueta.
ORGANITZA: Cololectiu A les Trinxeres



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal
d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net