Jornades anticonstitucionals internacionalistes a La MaranyaDIA: divendres 4 i dissabte 5 de desembre de 2009
HORA: 18:00h
LLOC: CSA La Maranya (C/ del Parc, 13. Casc antic, Lleida)
ACTE: Jornades anticonstitucionals internacionalistes


En temps de resolucions d'Estatuts per part de Tribunals Constitucionals, de corrupcions generalitzades i de debats eterns sobre què és o deixa de ser un país, el CSA La Maranya també decideix dir-hi la seva.


Com a Centre Social Autogestionat, entenem que el capitalisme és, com a sistema econòmic, opressor de pobles. I que, com a exemple clar prop nostre hi tenim Espanya, l'Estat Espanyol o el Regne d'Espanya. Evidentment que al capdavant d'aquesta presó, ja sigui pel pes polític en el si de la totalitat de la "indivisible" o la "una, grande y libre" Espanya, o per motius merament econòmics, hi ha una comunitat autònoma anomenada Catalunya i una altra anomenada País Basc. Aquests són els referents de les lluites en favor de les Nacions sense estat més enllà de les fronteres polítiques "nacionals". Els motius, poden ser diversos. Tan diversos com les realitats que engloba la intocable "constitución española" aprovada via referèndum tot fa just 31 anys aquests propers dies. I és d'això del que ens en volem fer ressò, dels pobles que no només viuen subjugats a una constitució que ni volen ni voldran mai, sinó que a més viuen oblidats per les nacions històriques de primera línia.


Cap Estatut, cap Constitució ens farà lliures de ser el que som, el que vulguem ser. I evidentment, cap sistema econòmic com el que actualment tenim a casa nostra, ja es digui Catalunya, Països Catalans o Terres de Ponent ens deixarà, els deixarà ser el que, com a poble, vulguem o vulguin.


Per sobre de les diferències de llengua, cultura i tradicions, hem volgut estendre la mà a tots aquells pobles que, sota la mateixa manta obscura de la "indivisible nación espanyola" volen volar. Per tal de poder-ho fer a prop d'ells i coneixent quina és la seva història, com lluiten pel seu futur i en quin moment es troben, ens hi volem acostar. Perquè el futur serà d'una unió de pobles lliures, més enllà de qualsevol frontera, o no serà. I això no es pot fer des del plor ni la pena, sinó des de la ràbia i la dignitat que tenen totes aquelles que lluiten.Si voleu sentir la seva paraula, teniu la oportunitat de fer-ho aquests propers dies. En primer lloc tenim, el divendres dia 4, la xerrada de la gent de "Azarug", organització Canària independentista, revolucionària i socialista que neix al 1992 per mobilitzar a la joventut de les Illes Canàries i fer-la partícip de la realitat social, política i cultural que es viu al seu territori, més enllà de mars o oceans que separin les diferents realitats que es puguin donar a les diferents illes. Caminen cap a la Independència de les Illes Canàries i ho fan de manera assembleària i dins el moviment de l'esquerra revolucionària. També el mateix dia ens acompanyaran les companyes asturianes de "Sofitu", moviment antirrepressiu, popular, independentista, de classe i revolucionari. Pretén fer front a la constant repressió que l'Estat Espanyol fa als seus militants, treballant des de l'esquerra alternativa en tots els seus àmbits. Aquestes dues xerrades tindran lloc a les 18.30h


El dissabte iniciarà la xerrada la gent de "Chobenalla", la joventut revolucionaria aragonesa. Lluiten per l'autodeterminació de tots els pobles, especialment el seu, l'aragonès. Aposten per conscienciar, fomentar i desenvolupar la identitat del poble aragonès, el seu dret, cultura i, sobretot, les dues llengües minoritàries que si parlen: l'aragonès i el català d'Aragó. Entenen que tot això no és possible sense creure en valors com el respecte, la tolerància i la igualtat, així com amb la solidaritat entre els pobles. Precisament és per això que els convidem. Finalment, també pugen els i les companyes del càlid sud Ibèric, la gent de "Jaleo". Creat el 1996, aquest moviment aposta per l'alliberament del poble andalús, subjugat, tant culturalment com territorialment, per l'estat espanyol. Aposten per lluitar en favor de l'alliberament nacional i social d'Andalusia, per la unitat d'acció de l'esquerra nacionalista i per enfortir la identitat cultural andalusa. En el marc internacionalista, es fan ressò de la frase del fundador del nacionalisme andalús tot afirmant que "a Andalusia no hi ha estrangers". Ambdues organitzacions les podreu escoltar el dissabte dia 5 a les 18.30h


El motiu pel qual hem volgut fer aquestes jornades és per reforçar els lligams entre els pobles, perquè cap persona serà lliure sense que ho sigui el seu poble.


Visca la terra, visca els seus pobles. Morin els estats.

CSA La Maranya