Proposta d’activitats a Ponent del 15 al 21 de març (11)


1. TALLER SOBRE EL CONSUM CONSCIENT DE DROGUES A LLEIDA (SEGRIÀ)


DIA: Dissabte, 13 de març
HORA i LLOC: A les 17:30h al Casal l'Ocell Negre. C/ Sant Carles, 8 - Lleida

ACTE: El taller consistirà en una presentació a càrrec del Col·lectiu ARSU FESTA i en la projecció de dos documentals.

Finalment hi haurà un debat al voltant de la temàtica tractada.

ARSU FESTA, és un col·lectiu, que té per objectiu ajudar a les persones a gestionar els riscos associats als plaers derivats de l’ús de substàncies i també de les relacions sexuals.
Entenent aquests fenòmens com una forma lliure d’expressió i experimentació de les persones, es vol ajudar a promoure bones pràctiques, augmentant el coneixement i fent aflorar els diferents discursos existents al respecte, pretenent augmentar el grau de responsabilització individual i col·lectiva en pro d’una millor convivència.
Per tant, informar, sensibilitzar, fomentar la participació, desenvolupar accions preventives i de reducció de danys i riscos són les activitats que proposem per aconseguir els objectius, a més d’implementar tècniques d’Investigació- Acció- Participativa amb l’objectiu de divulgar i construir coneixement.
ARSU FESTA, compta amb la col·laboració del CAS de Reus i neix de l’associació ARSU (Associació Reus Som Útils) un grup d’ajuda mútua entre persones usuàries de drogues, afectades per la manca de suport social i altres conseqüències negatives derivades de les polítiques de drogues, formada actualment per persones que consumeixen o han consumit drogues i d’altres sensibilitzades amb el fenomen.

ORGANITZA: L'OCELL NEGRE. Casal Independentista d'Agitació Cultural


2. PRESENTACIÓ LLIBRE EXCURSIONISME PER LA NOGUERA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Divendres, 12 de març
HORA i LLOC: A les 19:30h a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d’Aragó, nº 10)

ACTE: Els dos màxims responsables de la Secció Excursionista del Casal l’Ocell Negre, en David Sancho i en David Guiu, estan d’enhorabona. Fruit de les seves escapades en bicicleta arreu del territori, ara treuen, a la llum el llibre ‘Noguera. 17 rutes en BTT’ publicat per Edicions Cossetània.
La presentació pública del llibre, anirà a càrrec de Marta Llovera Álvarez, vocal de la junta de la FEEC i secretària del CPAM (Centre de Promociació d’Activitats de Muntanya) de Balaguer.


3. RUTA GUIADA PER LA LLEIDA DE MÀRIUS TORRES (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 14 de març
HORA i LLOC: A les 10:30h a la Plaça Bores (Camps Elisis) de Lleida

ACTE: En motiu del centenari del naixement de l’escriptor Màrius Torres, l’Ateneu Popular de Ponent organitza un seguit de rutes per la ciutat de Lleida que repassen els indrets associats a la vida de Màrius Torres.
En la visita d’aquest diumenge, el Casal l’Ocell Negre hi participarà de la mà de dos col·laboracions. D’una banda, l’historiador David Sancho explicarà la part històrica i política del Casal Republicà i d’una altra banda la Meritxell Gené realitzarà una petita actuació musical amb lletres de Màrius Torres.
L’itinerari complet de la visita guiada serà: Camps Elisis, Plaça Blas Infante, Casa Magí Llorens, Institut d’Estudis Ilerdencs i Casal Republicà.

ORGANITZA: Ateneu Popular de Ponent
COL·LABORA: L’OCELL NEGRE. Casal Independentista d’Agitació Cultural


4. XII EDICIÓ DEL FIRA NATURA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Des del divendres, 12 de març, fins diumenge, 14 de març
HORA i LLOC: Durant tot el dia al Pavelló Nou dels Camps Elisis de Lleida

ACTE: Trobareu tota la informació de les jornades tècniques i expositors a la pàgina web www.firanatura.org

ORGANITZA: IPCENA


5. SEGONA MARXA POPULAR DEL SEGRIÀ

DIA: Diumenge, 14 de març
HORA i LLOC: A les 20:00h a la Sala d’Actes de Res Non Verba (C/ Maragall, 17 – Lleida)

ACTE: La Marxa del Segrià és una prova no competitiva que l’any passat va reunir 800 persones amb la intenció de completar un recorregut de 20 km que els va portar al camí del riu, Albatàrrec, Timoneda d’Alfés, Tossal de Pedrós, i finalment a Lleida, des d’on havien sortit.
El perfil d’edat va anar des de canalla de menys de 10 anys acompanyada dels seus pares fins a caminants habituals de més de 70 anys.
Tots van sortir a les 8.30, els primers que la van fer corrent van arribar abans de les 10 h del matí, els darrers ho van fer a les 14.00. Tots van ser tractats exactament iguals i van rebre aigua, sucs, fruita, coca i un entrepà calent a l’arribada i un petit obsequi que va consistir en un pot de mel.
Des d’aquesta setmana tenim les inscripcions de la segona edició obertes, en posem 1000 damunt la taula perquè molta gent ens va dir que li sabia greu haver dubtat o se’n va assabentar tard. Repetirem les característiques de la primera edició i invertirem el sentit del recorregut. Demanem sisplau d’aquells que hi vulgueu ésser de no deixar la inscripció pel darrer moment, tancarem quan hàgim assolit el límit i no garantim inscripcions el dia la marxa.
Més informació a www.km0.cat/marxa

ORGANITZA: Castellers de Lleida i KM0 6.


II MARXA SENDERISTA DEL BAIX SEGRE (SEGRIÀ)

DIA: Diumenge, 21 de març
HORA i LLOC: A les 09:00h a la Plaça Nova de la Granja d’Escarp

Acte: Marxa senderista que anirà des del Montmeneu fins a l’Aiguabarreig al llarg de 20 kilòmetres de distancia i un desnivell total de 400 metres.
Més informació a: www.doneslagranja.blogspot.com

ORGANITZA: Associació de Dones del Baix Segre



Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@moviments.net