A la “Vuelta a Espanya” penja l’estelada al balcó!

 

El casal Ocell Negre dóna el seu suport a la campanya organitzada per l'assemblea de joves de Lleida, la CUP de Lleida i Maulets on es denuncia el cost econòmic del pas de la "vuelta a España" per les terres de Ponent i l'interès del PSC-PSOE per fer creure a la població que Catalunya és Espanya.

Així doncs, us demanem que seguiu els actes que vagin convocant les organitzacions:
El proper dijous 9 de setembre tindrà lloc a Lleida l’arribada de la dotzena etapa de la “Vuelta a España”, etapa que es disputarà entre Andorra i Lleida, i l’entrega dels premis es farà davant de la Llotja.

Animem als veïns de la ciutat a penjar l’estelada als balcons per mostrar la nostra oposició a la celebració d’esdeveniments que representen símbols d’ocupació i que pretenen amagar la nostra realitat com a poble, a més de mostrar el nostre rebuig a actes com aquests assumits per l'Ajuntament de Lleida, que suposen una despesa totalment innecessària, i més en temps de crisi.

La “Vuelta a Espanya” és un moment clau per fer una reivindicació d’aquest tipus, ja que és un esdeveniment esportiu d’importància internacional, i això permetrà visualitzar la necessitat que té el poble català d’exercir el dret a l’autodeterminació.
Per a més informació visita la pàgina web de l'Assemblea de joves de Lleida

 
De la Candidatura d'Unitat Popular de Lleida: 

Notícia al diari AVUI:  Protesta independentista contra la Vuelta a Lleida

Notícia al diari El Mundo: Grupos independentistas protestarán durante la etapa de Lleida de la Vuelta CiclistaEls casals de les principals poblacions de Ponent i Pirineus per on transcorre la Vuelta rebutgen el seu pas 

Animen a rebre amb estelades i senyeres la caravana de la ‘Vuelta a Espanya’ aquest dijous, 9 de setembre
A través de la carta pública adjunta a continuació, els Casals de La Seu d’Urgell, Balaguer i Lleida manifesten el seu rebuig al pas de la ‘Vuelta a Espanya’ per aquestes tres capitals i per la resta de poblacions per on transcorrerà aquest dijous.
Consideren que ‘la Vuelta’ representa un exemple més d’espanyolisme camuflat, que identifica les nostres terres a Espanya i que “en la mesura que som diferents i que el sentiment majoritari de la societat catalana és de constituir-se en un estat”, cal desaprovar.
                       
Casal Popular de l’Alt Urgell, de la Seu d’Urgell
Casal Pere III - Ateneu de Balaguer
Casal Independentista d’Agitació Cultural l’Ocell Negre, de Lleida

La Vuelta: per aquí, no

Els casals i ateneus han estat sempre un altaveu de la societat catalana, i un instrument a través del qual aquesta mateixa societat ha expressat la seua voluntat de ser i de mantenir la seua identitat. És per això que les nostres entitats, en tant que defensores d’un model de país territorialment reunificat, políticament lliure i socialment just, i també en tant que expressió del teixit associatiu de les nostres respectives ciutats, no podem admetre que un esdeveniment com la “Vuelta Espanya” creui el nostre territori com si res. És per aquesta raó que des de l’Alt Urgell, des de la Noguera i des del Segrià animem a rebre amb estelades i senyeres la caravana de la ‘Vuelta a Espanya’ que aquest dijous, 9 de setembre, visitarà diverses poblacions de les nostres comarques.
La nostra posició, i la d’una part majoritària dels nostres conciutadans, no té, evidentment, res contra la pràctica del ciclisme ni de les persones que practiquen o segueixen apassionadament aquesta disciplina esportiva. Som conscients que ens diran que no és res més que esport. Però sabem tots que no és així.
L’espanyolisme, aquí i més enllà de Fraga, es manifesta de maneres molt variades. Ho pot fer en forma de banderes ‘rojigualdes’, en la impartició de dolor als braus o en consignes d’intolerància de tota mena, per no dir en la llengua única que utilitza l’organització de la prova allà on passa. Entenem que el recorregut d’aquesta Vuelta, en res innocent, és precisament una manifestació més d’aquest espanyolisme, ja tronat i retrògrad, un espanyolisme que no admet la diferència. El nostre rebuig no es basa en la intolerància ni en la imposició, ni tampoc en cap pretesa superioritat nacional com les habituals en l’uniformisme espanyol. En la mesura que som diferents i que el sentiment majoritari de la societat catalana és de constituir-se en un estat, rebutgem aquesta mena d’espanyolisme camuflat.
Les belles terres vora el Segre que veuran recórrer els 173 km de l'etapa que s’inicia a Andorra i acaba a Lleida, són un marc immillorable per recordar la nostra singularitat, i per recordar a tothom la nostra existència nacional. Desitgem que aquests 173 km es converteixin en un mosaic de senyeres, estelades i pancartes que parlin de llibertat, d’identitat i de singularitat. La nostra, la catalana; la mateixa que acollirà el pas d’aquests turistes espanyols i d'altres països des del cor dels Pirineus, fins a l´atalaia de la Terra Ferma.
No és el primer cop, que darrera l'excusa de l’esport, s’hi amaguen interessos polítics que aprofiten per introduir la idea d’una Espanya amable, triomfant i sacrificada dins les nostres llars, gairebé sempre amb major intensitat quan més forts són els atacs a la nostra terra i la nostra gent, siguin via Tribunal Constitucional, via retallades socials o simplement bandejant la nostra veu.
I per això insistim, a les portes d’una nova Diada nacional i amb la remor encara viva dels centenars de milers que ens vam citar a Barcelona a mitjans de juliol, a cridar ben alt i demostrar que això no és Espanya.
 
Casal Popular de l’Alt Urgell, de la Seu d’Urgell
Casal Pere III - Ateneu de Balaguer
Casal Independentista d’Agitació Cultural l’Ocell Negre, de Lleida