Proposta d’activitats a Ponent del 27 de setembre al 3 d'octubre de 2010 (39)


1. VERMUT DE FESTA MAJOR AL CASAL L'OCELL NEGRE DE LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 25 de setembre
HORA I LLOC: A les 12:00h a la Plaça Paeria de Lleida, davant l'Ajuntament.

ACTE: Després de dos anys ja comença a ser tradicional el vermut de festa major que organitza l'Ocell Negre. I aquest cop hi haurà novetats.

El dissabte, 25 de setembre, us convidem a gaudir d'una cercavila festiva que s'iniciarà a la Plaça Paeria, pujarà pel C/ Cavallers passant per davant El Roser i acabarà al C/ Sant Carles, davant el Casal. Hi haurà un pregó satíric, 'actuació dels Amparitos (castellers del Pla de l'Aigua), actuació bastonera amb les colles del Pla de l'Aigua i de Cardedeu, ball de capgrossos, gegants, grallers, dolsainers, concurs d'estirada de corda i, evidentment, el vermut popular amb musiqueta de festa.
Aviseu-nos si voleu participar a l'estirada de corda per anar muntant els equips amb temps, escrivint a locellnegre@gmail.com
Més informació a www.ocellnegre.blogspot.com
ORGANITZA: L'Ocell Negre. Casal Independentista d'Agitació Cultural.


2. JORNADES DE FORMACIÓ DE LA CUP A ALFÈS (GARRIGUES)

DIA: Dissabte, 25 de setembre
HORA I LLOC: A les 10:00h a la sala d'actes de l'ajuntament d'Alfès.
ACTE: Jornades de formació de la CUP per a preparar les eleccions municipals de 2011.

- La Campanya i la participació a l'Ajuntament, a càrrec de Joan Jubany (Mataró), Marià Miró (Berga) i Josep Antoni Vilalta (Torà).
- Els aspectes legals, a càrrec de Carles López (advocat i membre de la CUP de Lleida)
- La gestió econòmica, a càrrec d'Aina Barahona (membre del secretariat nacional de la CUP)

En acabar hi haurà un dinar on s'hi podrà assistir avisant abans del dia 23 de setembre al correu lleida@cup.cat
ORGANITZA: Candidatura d'Unitat Popular (CUP)


3. JORNADA 'CRISI I UTOPIA' A CASTELLSERÀ (URGELL)

DIA: Dissabte, 25 de setembre
HORA I LLOC: A les 19:30h a la Sala Panera de Castellserà (Urgell)
ACTE: 

A les 19h30m
Presentació i visionat del curtmetratge "Crisi" de Jordi Giribet  amb guió de Joan Francesc Dalmau, on intervenen els actors de Castellserà Ivan Ensenyat i Jordi Pedrós.

A les 20h30m
Conferència-Col·loqui  “Crisi Econòmica i propostes llibertàries” a càrrec del Gaspar Fuster de l'Institut de Ciències Econòmiques i de l'Autogestió (ICEA) 

A les 22h
Esperat retorn, després de 10 anys: "Informal Carajillo Concert"  amb el cantautor  JOAN FRANCESC DALMAU ( Miralcamp, 1968)
Poeta, músic i narrador.
Hi haurà servei de barra amb entrepans freds i begudes.

ORGANITZA: Col·lectiu A les Trinxeres


4. VAGA GENERAL EL 29 DE SETEMBRE

DIA: Dimecres, 29 de setembre
HORA I LLOC: Arreu.
ACTE: Seguint la convocatòria de vaga general realitzada per la CUP i els sindicats nacionals, el Casal l'Ocell Negre recolza la vaga general i us remet als comunicats de CGT i CUP que podeu trobar als webs: www.cup.cat, www.cgtcatalunya.cat i www.sindicatcos.cat i www.intersindical-csc.org5. ARRIBA EL CORRELLENGUA A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Dissabte, 2 d'octubre
HORA I LLOC: A partir de les 19:00h a la Plaça Mercadal (Balaguer)
ACTE: L'acte comptarà amb la tradicional i multitudinària Marxa de Torxes, però també amb novetats importants: una festa infantil, havaneres, pirotècnia i la presència d'una delegació de la ciutat de l'Alguer, que seran els encarregats de llegir el manifest del Correllengua. 

19:00h - Plaça Mercadal
Activitats infantils, que inclouran jocs per als més joves i coca i xocolata. Hi haurà exposicions de dibuixos que amb la temàtica de les festes dels Països Catalans hauran fet alumnes de primària de la ciutat. 
20:00h -
Marxa de Torxes, que enguany travessarà el riu Segre des de la Plaça Mercadal fins a la Plaça Pau Casals, on es llegirà el manifest del Correllengua, a càrrec d'una delegació de la ciutat de l'Alguer, a l'illa de Sardenya.
L'acte continuarà amb l'audició de la Muixeranga i un breu concert d'havaneres a càrrec del grup balaguerí Vent de Ponent, acompanyat de la ja tradicional moscatellada. 
Els actes es desplaçaran tot seguit al Casal Pere III, on tindrà lloc un sopar popular a un preu molt assequible, que donarà pas a la música de Faràndula So Insistent, que conduiran els actes del Correllengua fins a la matinada de la patxanga a l'ska i de la rumba a l'electrònica. 

ORGANITZA: Ateneu-Casal Pere III de Balaguer

6. XERRADA SOBRE ELS MAQUIS A BALAGUER (NOGUERA)
DIA: Dimarts, 5 d'octubre
HORA I LLOC: A les 20:30h a la Sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer.
ACTE: 'Els Maquis i la memòria històrica' constarà d'una xerrada realitzada per l'exmaqui Joan Busquets 'El senzill'.
ORGANITZA: Col·lectiu A les Trinxeres


7. MARXA POPULAR PER LES GARRIGUES

DIA: Diumenge, 10 d'octubre
ACTE: Enguany hi haurà dues marxes (una de curta i una de llarga) que seguiran els pobles de les Garrigues HIstòriques, actualment emmarcades a la comarca del Segrià.
Marxa Curta:
Sortida a les 08:00h de la Plaça de l'Esglèsia de Maials.
Constarà de 20 km a peu pels termes de Maials i Almatret fins arribar al riu Segre.
Marxa Llarga:
Sortida a les 00:00h des de la zona esportiva 'La Coma' d'Alfés
Constarà de 55 km a peu pels termes d'Alfés, Sunyer, Alcanó, Sarroca de Lleida, Torrebesses, Llardecans, Maials i Almatret fins arribar al riu Segre.
La jornada acabarà a l'embarcador d'Almatret amb un dinar popular.
Més informació a www.acladalla.blogspot.com
ORGANITZA: Associació Cultural La Dalla


8. APUNTEU-VOS A LES COLLES BASTONERES DEL CASAL

A la tardor començarà una nova temporada d'assaigs de balls de bastons i enguany a la colla 'senior' de bastoners hi volem afegir una colla 'junior'.
Si voleu més informació per participar en qualsevol de les dues colles, escriviu a l'adreça bastonerspladelaigua@gmail.com


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a locellnegre@gmail.com