Proposta d’activitats a Ponent del 4 al 10 d'octubre de 2010 (40)

1. ARRIBA EL CORRELLENGUA A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Dissabte, 2 d'octubre
HORA I LLOC: A partir de les 19:00h a la Plaça Mercadal (Balaguer)
ACTE: L'acte comptarà amb la tradicional i multitudinària Marxa de Torxes, però també amb novetats importants: una festa infantil, havaneres, pirotècnia i la presència d'una delegació de la ciutat de l'Alguer, que seran els encarregats de llegir el manifest del Correllengua.

19:00h - Plaça Mercadal
Activitats infantils, que inclouran jocs per als més joves i coca i xocolata. Hi haurà exposicions de dibuixos que amb la temàtica de les festes dels Països Catalans hauran fet alumnes de primària de la ciutat. 

20:00h -
Marxa de Torxes, que enguany travessarà el riu Segre des de la Plaça Mercadal fins a la Plaça Pau Casals, on es llegirà el manifest del Correllengua, a càrrec d'una delegació de la ciutat de l'Alguer, a l'illa de Sardenya.
L'acte continuarà amb l'audició de la Muixeranga i un breu concert d'havaneres a càrrec del grup balaguerí Vent de Ponent, acompanyat de la ja tradicional moscatellada. 
Els actes es desplaçaran tot seguit al Casal Pere III, on tindrà lloc un sopar popular a un preu molt assequible, que donarà pas a la música de Faràndula So Insistent, que conduiran els actes del Correllengua fins a la matinada de la patxanga a l'ska i de la rumba a l'electrònica.


2. XERRADA SOBRE ELS MAQUIS A BALAGUER (NOGUERA)

DIA: Dimarts, 5 d'octubre
HORA I LLOC: A les 20:30h a la Sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer
ACTE: 'Els Maquis i la memòria històrica' constarà d'una xerrada realitzada per l'exmaqui Joan Busquets 'El senzill'.
ORGANITZA: Col·lectiu A les Trinxeres



3. MARXA POPULAR PER LES GARRIGUES


DIA: Diumenge, 10 d'octubre
ACTE: Enguany hi haurà dues marxes (una de curta i una de llarga) que seguiran els pobles de les Garrigues HIstòriques, actualment emmarcades a la comarca del Segrià.
Marxa Curta:
Sortida a les 08:00h de la Plaça de l'Esglèsia de Maials
Constarà de 20 km a peu pels termes de Maials i Almatret fins arribar al riu Segre.
Marxa Llarga:
Sortida a les 00:00h des de la zona esportiva 'La Coma' d'Alfés
Constarà de 55 km a peu pels termes d'Alfés, Sunyer, Alcanó, Sarroca de Lleida, Torrebesses, Llardecans, Maials i Almatret fins arribar al riu Segre.
La jornada acabarà a l'embarcador d'Almatret amb un dinar popular.
Més informació a www.acladalla.blogspot.com

ORGANITZA: Associació Cultural La Dalla
  


4. EL CORRELLENGUA ARRIBA A CORBINS (SEGRIÀ)

Diumenge 10 d’Octubre de 2010
• A les 17:00 de la tarda penjada de l’Estelada a la Plaça de l’Esglèsia i retruc de Campanes d’inici del Correllengua. Lectura del manifest. Berenar Popular de Coca amb Presa de Xocolata com abans.

Dimecres 13 d'Octubre de 2010

• 20:00. Sala d’Actes de l’Ajuntament de Corbins. Ponència “Tradició i Territori: Usos i costums de les Festes Patronals de Ponent”. Sr. Joan Bellmunt i Figueras. Al acabar petit piscolabis per als assistents.

Dissabte 16 d’Octubre de 2010

• 08:00. Plaça de l'Esglèsia. Retruc de Campanes gentilesa dels joves de Corbins i despenjada de l’Estelada. Toc de matinades pels carrers de Corbins. Vermouth a la Sala Poliesportiva.
• 17:00. Sala d’Actes de l’Ajuntament de Corbins. "Contes de les terres de Ponent" a càrrec d'Eduard Batlle, de Nopatiskos Contacontes!!
• 19:00. Rembomborí rua de la Banda Retocada de Lleida i el grup de Batucada d’Alcoletge Dpatak pels carrers del Poble. Inici Plaça de la Vila.
• 21:00. Sopar Popular al Poliesportiu.
• 23:00. Espectacle Focaina a càrrec de la Companyia Improvistos Krusty’s Show. Plaça de les Piscines.
• 00:00. Actuació Concert Banda Retocada + Dpatak.
• 00:30. Nit de Música en Català: AMBAPARÀ + EL BELDA + Punxadiscs.





5. APUNTEU-VOS A LES COLLES BASTONERES DEL CASAL

A la tardor començarà una nova temporada d'assaigs de balls de bastons i enguany a la colla 'senior' de bastoners hi volem afegir una colla 'junior'.
Si voleu més informació per participar en qualsevol de les dues colles, escriviu a l'adreça bastonerspladelaigua@gmail.com


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a locellnegre@gmail.com