El Casal Ocell Negre commemora el bombardeig feixista de Lleida en motiu del 20-N

Després del primer acte celebrat el passat diumenge, aquest dissabte continuem recordant el brutal bombardeig a la ciutat.

Demà dissabte 20 de novembre a les 19 hores, coincidint amb el 35é aniversari de la mort del dictador, el Casal l'Ocell Negre acollirà el passi del documental el "El braç de la fúries", dels periodistes José Carlos Miranda i Jordi Guardiola, que reconstrueix el bombardeig a partir del testimoni de supervivents i de familiars de les víctimes. Es relata com el 2 de novembre de 1937, a primera hora de la tarda, nou aparells Savoia Marchetti de l'aviació legionària italiana van deixar caure les seves bombes sobre Lleida. En menys de 5 minuts van provocar més de 200 morts, centenars de ferits i van atemorir una població indefensa de 40.000 habitants. Entre les víctimes, nombrosos alumnes del Liceu Escolar, que va quedar arrasat pel bombardeig.


VIDEO - DOCUMENTAL SOBRE EL BOMBARDEIG DE LLEIDA

Dia: Dissabte, 20 de novembre 
Hora i Lloc: A les 19:00h de la tarda al Casal l'Ocell Negre (C/ Sant Carles, 8 - Lleida)
El passat diumenge 14 de novembre una visita guiada va recòrrer els escenaris del bombardeig. Podeu llegir la crònica que repassa detalladament els indrets al nostre bloc.

Des del Casal l'Ocell Negre de Lleida volem retre un sentit homenatge a les víctimes del bombardeig que l'aviació feixista va fer a Lleida el 2 de novembre de 1937. Centenars de lleidatans hi deixaren la vida, entre ells una cinquantena d'alumnes del Liceu Escolar, escola insígnia de la reforma educativa republicana. Humilment volem complementar des d'una perspectiva d'esquerres i compromesa amb els valors republicans l'homenatge que l'Ajuntament de Lleida ha realitzat a començaments de mes.


Podeu veure la crònica dels actes a Crònica de les jornades 2010 sobre el bombardeig de Lleida