FESTA MAJOR DE MAIG 2011


Quan encara tenim les festes de setembre al cap i la "ressaca" de la setmana santa i Sant Jordi, arriba el mes de maig.
Un mes molt especial per als lleidatans i lleidatanes; començant pel dia del treballador, celebrant la festivitat de Sant Anastasi, tenint la setmana següent la Festa dels Moros i Cristians, les eleccions municipals a la tercera setmana i per finalitzar l'Aplec del caragol.

Com a casal, i ja venint essent tradició, organitzarem lo vermut de festa major. 
Serà aquest dissabte 7 de maig.


Començarem a les 11h a la Plaça de la Paeria fent un cercavila de cultura popular pels carrers del centre històric fins arribar al casal, al carrer Sant Carles, 8.
El cercavila l'amenitzarà la bastonada del Pla de l'Aigua, els capgrossos del Pla de l'Aigua, els castellers Amparitos del Pla de l'Aigua, el Col·lectiu cultural Cap-Pont, els nans de Tàrrega i el grup La catxibanda.

A les 12h ja serem davant del casal on farem els últims balls populars i realitzarem lo vermut propiament dit.També la nit del dimarts dia 10, vigília de la festivitat de Sant Anastasi, muntarem una barra a la revetlla dels Camps Elisis, on trobareu bon ambient i festa entre música i begudes de la terra.
Aquella nit actuaran els grups Manel i els Pastorets rock, entre d'altres.
Finalment, els membres de La Bastonada del Pla de l'Aigua participaran del seguici de cultura popular que es realitzarà el dimecres, 11 de maig, a les 12:00h pel carrer major, i a la desfilada dels Moros i Cristians lo diumenge 15 de maig.


També recomanem a totes que participeu activament de la festa, en els seus actes, com els de cultura popular del diumenge 8 al matí, amb la diada castellera i la trobada de gegants, o el correfoc de dissabte a la nit.

Entre totes farem a Lleida, festes populars!Programa de la Festa major de maig 2011 de Lleida


 Editorial del Casal Ocell Negre de Lleida a aquesta Festa Major de maig 2011:


Unes festes cada vegada menys populars

Aquest dijous comença una nova Festa Major. Durant aquests dies tractarem de divertir-nos i passar-nos-ho bé. Sortirem al carrer, participarem i entendrem que, per uns dies, Lleida és festa. La plaça de La Paeria estarà plena de castellers i, en el seguici, podrem veure diferents agrupacions, danses i figures representatives de la cultura popular, com ara: els bastoners, els cavallets, els gegants, els capgrossos, la moixiganga, Lo Marraco, els sardanistes i els Diables, entre molts d'altres. Hi haurà també les revetlles dels Camps Elisis, els Moros i Cristians i espectacles per tothom...

Totes aquestes activitats, siguin del caire que siguin, s’han de fer des de la participació de tots i totes, i amb l’impuls del teixit associatiu de la ciutat. Aquest és el model de festes populars que recolza, i amb què creu, el Casal l'Ocell Negre; perquè, durant aquests dies, les entitats culturals puguin mostrar-se i treballar per a la ciutat. No obstant això, els membres de l'Ocell Negre no entenem perquè les empreses privades, any rere any, tenen més presència a la festa.

Enguany, l’empresa privada, amb el beneplàcit de l’Ajuntament, ha clavat les urpes dins la Festa. com fins mai abans. Les grans empreses privades de la nit lleidatana han passat a ocupar un espai dins la revetlla de la Festa Major. No només competeixen directament amb les entitats culturals – se'ls ha concedit un espai a la barra–, sinó que, durant un cap de setmana en què no tenen gaire públic als seus locals, també podran lucrar-se. I, a més a més, se'ls ha atorgat el privilegi de programar continguts dins aquest espai de la festa, al mateix nivell que la resta d’escenaris de la nit. Amb quins criteris artístics programen aquestes macroempreses de la “farra” que només es mouen per finalitats econòmiques? És lícit que els empresaris facin la competència a les entitats culturals de la ciutat i encara més el cap de setmana de la Festa Major?

La festa ha de ser participativa i integradora. I ha d’estar liderada per la societat civil i totes les entitats culturals de la ciutat que treballen dia a dia de forma desinteressada per una cultura viva i activa. Creiem necessari crear entre tots una festa, tal com en altres ciutats, de la qual ens en puguem sentir orgullosos, en què els més petits vulguin ser més grans per a poder ser aquells bastoners que desfilen en el seguici, porten el gegant o, senzillament, duen el mocador al coll.

No contemplis aquestes hores que ara vénen. Surt al carrer i participa! Una nova manera de viure la festa, alegre i combativa depèn de tots!

Visca la Festa Major!

Casal Independentista d'Agitació Cultural l'Ocell Negre Lo dissabte a la tarda també tenim la grata notícia d'anunciar-vos la inauguració del Casal El Rostoll de Tàrrega.
Aquí en tenim lo cartell: