Proposta d’activitats a Ponent del 24 al 30 d'octubre de 2011 (43)


1. CORRELLENGUA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dissabte, 22 d'octubre
HORA I LLOC: A les 18:00h Tot el dia, al voltant de l'IEI i la Catedral de Lleida
PROGRAMA D'ACTES:
18.00h - CERCAVILA DE CULTURA POPULAR (Auditori Enric Granados - Pl. Paeria - IEI)

Inici del cercavila a l'auditori Enric Granados amb grups de cultura popular que aniran actuant al llarg del carrer major fins arribar a l'IEI.

19.00h - LECTURA MANIFEST (Plaça de les Comèdies - IEI)

19.30h - CONCERT (Plaça de les Comèdies - IEI)
Staklar, grup lleidatà de versions a ritme d’ska)

ENTITATS QUE PARTICIPEN: Ateneu Popular de Ponent, Bastoners del Pla de l’Aigua, Casal Independentista Ocell Negre, Castellers de Lleida, Centre Excursionista de Lleida, Gegantera de Pardinyes, Gegants del Col·lectiu Cultural Cappont, Gegants del Grup Cultural Garrigues, Grup Sardanista Montserrat, Esbart Arrels de Lleida, “Lo Sorro” de Rosselló, Associació de Veïns Marge Esquerra del Riu Segre, Patronat de Corpus2. DOCUMENTAL SOBRE CRISTÒFOR COLOM A MOLLERUSSA (PLANA DURGELL)

DIA: Dissabte, 22 d'octubre
HORA I LLOC: A les 20:30h al cinema Urgell de Mollerussa
ACTES: Projecció del documental "Cristòfor Colom i la Casa Reial Catalana", desprès d'estar més de mig any a les pantalles dels Cinemes Girona, de Barcelona.
De setmana en setmana, aquest documental s'ha fet un lloc en el món del cinema. I ara mateix ja ha esdevingut un documental ensenya tant pels seus valors de recerca, de dubte metòdic, de restauració del passat com per la gran quantitat d'espectadors que l'han visionat i que han participat al fòrum que hi ha, un cop acabada la pel·lícula amb l'històriador, Jordi Bilbeny.
ORGANITZA: Ateneu Plana d'Urgell
3. CORRELLENGUA AL PALAU D'ANGLESOLA (PLANA D'URGELL)

DIA I LLOC: Dissabte, 22 d'octubre
PROGRAMA:
16h - Taller de capgrossos, a la Plaça Abadia, amb membres de l'AEIG Lo Merlet
18h - Berenar i inici de la cercavila pels carrers del poble
19h - Festa grosa a la Plaça Generalitat amb mostres de cultura popular

20h - Jocs tradicionals al Pavelló Xerrada a càrrec de Víctor Verdú i Ramon Usall
21h - Sopar4. CINEFÒRUM AMB LA PEL·LÍCULA 'SICKO' A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dimecres, 26 d'octubre
HORA I LLOC: A les 20:00h al local del Col·lectiu Cultural Cappont (C/ Dra. Castells, 26)
ACTE: Cinefòrum amb la pel·lícula 'Sicko' de Michael Moore, on es tracta el sistema sanitari americà, un futur alarmant per a nosaltres si no lluitem ara.
ORGANITZA: Assemblea d'Indignats de Cappont


5. CORRELLENGUA A TÀRREGA (URGELL)

DIVENDRES, 28 D'OCTUBRE
Xerrada a càrrec del col•lectiu Som Escola, justament sobre la immersió, al local de l’Associació Guixanet.

DISSABTE, 29 D'OCTUBRE

17:00h - Començarà des dels Jardins de l’Ateneu una cercavila reivindicativa de cultura popular pel centre de la vila. Finalitzarà a la Plaça del Carme, el Pati, on hi haurà una xocolatada i l’espectacle per a infants del grup d’animació Alber Show.
23:00h - Concert al local social de l’Ateneu amb el cantant de Pepet i Marieta i el grup Minimal 21. Un concert que valdrà 3 euros amb una consumició inclosa.DIUMENGE, 30 D'OCTUBRE

S’ha preparat per a mig matí una amena caminada fins al Castell del Mor, on s’hi hissarà una senyera. Aquesta activitat és una més de les que demostren la voluntat d’englobar persones de diferent edat a la celebració del Correllengua, ja que hi poden participar infants, joves, famílies i gent gran. Abans i després de l’excursió es podrà esmorzar i fer el vermut.
A la tarda, al Casal Popular El Rostoll, la música i les paraules seran les protagonistes perquè s’hi farà el Concurs de Garrotins, cant típic de les comarques del Pla de Lleida.

DILLUNS, 31 D'OCTUBRE

19:30h - Coincidint amb la celebració de la castanyada, es realitzarà un correbars i un sopar popular a la plaça Sant Antoni i en acabar de menjar s’iniciarà el IV Concurs de Porronaires.
00:00h - A l’espai MerCAT, concert amb els joves ponentins Kinton Cloud, els maresmencs Ebri Knight, el grup local de La Terrasseta de Preixens i els cerverins Pànic.


6. COL·LABORA AMB EL CASAL L'OCELL NEGRE

Tu en tries la manera.
Pots difondre les activitats pel teu barri o poble.
Pots proposar o ajudar a preparar activitats.
Pots ajudar a mantenir el local fent-te soci/sòcia del casal per 5 euros al mes.
En definitiva, tu tries la manera de fer crèixer l'esquerra independentista de Ponent.

Podeu trobar-nos al C/ Sant Carles, 8 de Lleida cada divendres de 19:30h a 21:30h i d'altres dies en funció de les activitats programades.


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@gmail.com