CRÒNICA DE L'ACTE PLANTEM CARA AL CAPITALISME!


Aquest passat dissabte vam realitzar l'acte d'Anàlisi, crítiques i alternatives al capitalisme al local de la Coordinadora d'ONGD i altres moviments solidaris de Lleida.

La jornada va començar amb la visualització del documental Capitalisme, un itinerari crític, un audiovisual de poc més de trenta minuts on s'hi explica que és el capitalisme a partir d'entrevistes a l'economista Miren Etxezarreta. Amb la participació dels seus realitzadors vam poder conèixer en profunditat la figura d'aquesta important economista d'esquerres i les diferents iniciatives populars que existeixen per difondre el discurs no capitalista.

Seguidament, en David Fernández va fer la presentació del projecte Coop57, una cooperativa econòmica de serveis financers, ètics i solidaris. Els assistents van interessar-se pel funcionament d'aquesta entitat i van poder saber que hi ha alternatives als bancs capitalistes als que la majoria estem lligats i lligades.

Finalment, va haver-hi un intercanvi d'impressions entre els assistents, els ponents i el company Josep Manel Busqueta, un economista de Bellpuig i membre del Seminari d'economia crítica Taifa, que va acabar d'explicar-nos que la crítica al capitalisme és necessària per a trobar l'alternativa a aquest sistema injust i millorable.
 



Tot seguit podeu veure sencer el documental Capitalisme un itinerari critic:

Capitalisme, un itinerari crític. Entrevista a Miren Etxezarreta from marc planas on Vimeo.