PLANTEM CARA AL CAPITALISME! Anàlisi, crítiques i alternatives


El proper dissabte 24 de març, el Casal Ocell Negre us proposa assistir a dues activitats que es realitzaran conjuntament per a copsar en una sola jornada una anàlisi crítica del capitalisme, i veure que són possibles les alternatives. 

L'acte es realitzarà a les 19:00h al Centre de la Coordinadora de ONG's i Altres Moviments Solidaris de Lleida (C/ Doctor Combelles, 11 - Lleida - Barri de Universitat).

L'acte l'organitzem nosaltres conjuntament amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONGs de Lleida.



19:00h - Presentació i visionat del documental 'Capitalisme. Itinerari crític'. A càrrec dels autors del documental i l'economista Josep Manel Busqueta, membre del Seminari d'Economia Crítica TAIFA. El documental, recull un seguit d'entrevistes realitzades a Miren Etxezarreta, catedràtica d'economia aplicada per l'Universitat Autònoma de Barcelona. Miren Etxezarreta ha destacat sempre pel seu compromís social i per recórrer diversos platós televisius actuant com a contrapunt de les polítiques neoliberals.

Tràiler del documental:
20:15h - Presentació del projecte de banca ètica Coop57, a càrrec de David Fernández.
Coop57 és una cooperativa de serveis financers, ètics i solidaris que realitza operacions de préstec a entitats i cooperatives. Amb implantació en diferents zones de Catalunya, Aragó, Andalusia, Madrid i Galícia, posa de manifest que la banca ètica a les nostres contrades també pot ser possible.

El projecte pot ser interessant tant com a entitat, així ho avalen experiències en altres poblacions on han fet possible l'expansió de casals, amb millores del local social, o a nivell individual, on podem dipositar els nostres diners sabent que aquests s'utilitzaran de manera ètica.


Al finalitzar l'acte hi haurà un col·loqui debat amb la participació d'en Josep Manel Busqueta, membre del Seminari d'economia crítica Taifa.