SORTIDES EN BTT PEL FRONT DEL PALLARS


5è aniversari de la Secció Excursionista del Casal Ocell Negre de Lleida

Enguany la Secció Excursionista del Casal Ocell Negre de Lleida compleix cinc anys i per celebrar-ho ha organitzat un cicle de sortides en bicicleta tot terreny (BTT) pel Front del Pallars. L’objectiu és visitar els escenaris de combat de la Guerra Civil (1936-1939) que tingueren lloc a l’entorn de la Noguera Pallaresa l’any 1938.

El cicle s’iniciarà amb la pujada a Sant Corneli i al Roc Neret, a tocar de Tremp, llocs estratègics especialment pel que fa al control de les centrals hidroelèctriques de la zona. Aquesta primera sortida està programada per al dia 15 d’abril i ens permetrà visitar les trinxeres del cap de Sant Corneli. Han escollit aquesta data per iniciar el Cicle perquè la vigília de fa 71 anys el president Macià declarà la República Catalana, expressió de la  voluntat majoritària del poble de Catalunya, la qual no fou respectada pels sectors antidemocràtics espanyols. Així els feixistes es van aixecar militarment contra el govern republicà l’any 36 i durant 3 anys es va viure una dolorosa guerra plena d’episodis sagnants.

Amb els diferents recorreguts que tenen programats visitarem els escenaris d’aquest trist passatge amb la voluntat de fomentar la memòria històrica. A més, volem que aquest Cicle serveixi d’homenatge a totes aquelles persones (exiliades, assassinades i torturades pel franquisme...) que van sacrificar la seva vida a favor de la llibertat de Catalunya i la igualtat entre les persones. I, en darrer lloc, no volem oblidar que, actualment, tal com va passar fa 7 dècades, es continua sense respectar les decisions  democràtiques que els catalans expressen majoritàriament.


El calendari complert de les sortides en BTT per aquest any 2012 és:

-1a sortida: diumenge 20 de maig ascens a les trinxeres de Sant Corneli i al Roc Neret; punt d’inici: Vilamitjana (Tremp, Pallars Jussà).
ATENCIÓ: PER LESIÓ D'UN DELS ORGANITZADORS, AQUESTA SORTIDA S'HA APLAÇAT DEL 15 D'ABRIL AL 20 DE MAIG
-2a sortida: juny-juliol visita al Cap de Baladredo des de Llavorsí (Pallars Sobirà).
-3a sortida: octubre pujada des de Sort al Pic de l’Orri i baixada per les Pedres d’Auló (Pallars Sobirà).
-4a sortida: desembre ascens a Montalegre des de Sant Llorenç de Montgai (La Noguera).

Més endavant publicarem la informació concreta de cada sortida: punt d’inici, hora, característiques de la ruta, etc.

Si voleu apuntar-vos o més informació escriviu a frontpallarsbtt@gmail.com 


Per celebrar aquest 5è aniversari, des de la Secció Excursionista conviden a la resta d’entitats excursionistes de Lleida a acompanyar-nos en els diferents recorreguts programats. Els socis d’aquests clubs que hi vulguin participar, trobaran en breu la informació concreta de cada sortida al noste bloc.