CRÒNICA FESTA MAJOR MAIG 2012


Un any més hem passat la setmana de Sant Anastasi, plena d'actes i bons moments per recordar.

L'activitat va començar el dimecres a la tarda amb el cercvaila del pregó, on els Bastoners i bastoneres del Pla de l'Aigua hi van participar i el dijous a la nit vam tenir la barra als Camps Elisis, en la revetlla de les entitats culturals de la ciutat. 
Un cop més la marquesina va quedar petita a l'hora d'acollir tots els lleidatans i forasters que van voler passar la revetlla amb nosaltres. Les begudes de la terra, l'ambientació (enguany dedicada als borbons), la música i el bon ambient ens continuen caracteritzant.

Divendres al matí van tornar a ser els bastoners i bastoneres qui van sortir al carrer per participar del seguici oficial de la festa major, junt amb els altres balls de Lleida com els cercolets, capgrossos, gegants, ball de moros i cristians, castellers, cavallets...


Dissabte tornava l'activitat frenètica amb el cercavila i vermut popular de festa major. A les 11h des de la Plaça de la Paeria van sortir els Bastoners del Pla de l'Aigua, les Panderetes de Vilafranca, els Sacaires de Sudanell,  els Castellers Amparitos del Pla de l'Aigua, la fanfàrria grallera els Auleros-Castelles, els Filibusters i la Catxibanda. Fent Cercavila pel Carrer Major i pujant per Cavallers fins al Pla de l'Aigua, on davant del casal s'hi va fer el vermut. El col·lectiu Escola en català va aprofitar per fer-hi paradeta i recollir firmes, tal i com va fer la resta de dies en diversos indrets de la ciutat.
Arribats al casal, el clown Magí Valls va ser l'encarregat d'oferir el pregó, carregat d'actualitat política, local, nacional i de fora. Més tard un amparito també va pujar al balcó per oferir-nos unes paraules.
Un cercavila-vermut que cada any compta amb més assistència i és possible gràcies a la col·laboració de tots els balls i participants.

A la tarda va haver-hi lloc la manifestació del primer aniversari del Moviment 15M, que va recórrer els principals carres del centre de Lleida.


Enguany, a més, la pàgina web Els gegants de Lleida ha intentat fer un seguiment fotogràfic de tots els actes de cultura popular de la ciutat.
Com a novetat podem destacar l'exposició itinerant Gegants, humor, fantasia, realitat a la sala Res non verba i la creació de les galetes de la festa major per part del Grup Cultural Garrigues



Un any més gràcies a tots i totes per fer possible la nostra aportació a la festa.
Bona festa major!