Proposta d’activitats a Ponent del 14 al 20 de maig (núm. 20/2012)


1. ACTUACIÓ DE L'ACTOR VALENCIÀ XAVI CASTILLO A LLEIDA (SEGRIÀ)
2. SORTIDA EN BTT PEL FRONT DEL PALLARS A TREMP (PALLARS JUSSÀ)
3. ELS BASTONERS A LA FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA (SEGRIÀ)
4. TROBADA DE GEGANTS I GRALLERS A MOLLERUSSA (PLANA D'URGELL)
5. DEBAT AMB L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA A LLEIDA (SEGRIÀ)
6. DESARMA ELS TEUS IMPOSTOS
7. COL·LABORA AMB EL CASAL L'OCELL NEGRE
1. ACTUACIÓ DE L'ACTOR VALENCIÀ XAVI CASTILLO A LLEIDA (SEGRIÀ)

 
DIA: Dimecres, 23 de maig
HORA I LLOC: A les 21:00h a la Sala 1 del teatre de 'l'Escorxador de Lleida
ACTE: Monòlegs humorístics amb Xavi Castillo. Aquest muntatge és un popurri, un mix, una barreja caòtica de diferents espectacles, moments i personatges dels monòlegs de Pot de Plom, o sigui de l'inefable Xavi Castillo. Un show a base de trossos del Capità Moro d'Alcoi, de Rita The Cabanyal Warrior o Camps Interplanetari (amb moments estel·lars del cas Gürtel).
Un espectacle perquè el públic es "descolloni" una estona i al mateix temps entengui perquè Pot de Plom i Xavi Castillo estan vetats per molts ajuntaments del País Valencià.
ORGANITZA: L'OCELL NEGRE. Casal Independentista d'Agitació Cultural
PREUS: 10€    8€ (socis/es Casal Ocell Negre)

 
COMPRAR ENTRADES
- Ingrés bancari: 2085-0566-71-3300001156, indicant: NOM (núm. entrades)
- Al Casal Ocell Negre: del 14 al 19 i del 21 al 22 de maig de 19h a 21h
- El mateix dia de la funció a partir de les 18h al teatre de l’Escorxador
- Escrivint mail a: ocellnegre@gmail.com, per quedar personalment
RECOLLIR ENTRADES
- Al Casal Ocell Negre: del 14 al 19 i del 21 al 22 de maig de 19h a 21h
- El mateix dia de la funció a partir de les 18h al teatre de l’Escorxador

Tot seguit deixem alguns vídeos d'escenes de l'obra:


2. SORTIDA EN BTT PEL FRONT DEL PALLARS A TREMP (PALLARS JUSSÀ)

DIA: Diumenge, 20 de maig
ACTE: Enguany la Secció Excursionista del Casal Ocell Negre de Lleida compleix cinc anys i per celebrar-ho ha organitzat un cicle de sortides en bicicleta tot terreny (BTT) pel Front del Pallars. L’objectiu és visitar els escenaris de combat de la Guerra Civil (1936-1939) que tingueren lloc a l’entorn de la Noguera Pallaresa l’any 1938.
El cicle s’iniciarà amb la pujada a Sant Corneli i al Roc Neret, a tocar de Tremp, llocs estratègics especialment pel que fa al control de les centrals hidroelèctriques de la zona. Aquesta primera sortida està programada per al dia 15 d’abril i ens permetrà visitar les trinxeres del cap de Sant Corneli. Han escollit aquesta data per iniciar el Cicle perquè la vigília de fa 71 anys el president Macià declarà la República
Catalana.
ORGANITZA: Secció Excursionista del Casal Ocell Negre3. ELS BASTONERS A LA FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA (SEGRIÀ)

  Aquest 2012 les tropes cristianes liderades pel capità cristià de la comparsa Els Pallaresos reconqueriran la Seu Vella al bàndol moro encapçalat pel Caid dels Al·leridís. Els Urgellencs, els Anglesola i els Pallaresos entraran a la ciutat per fer-la seva després d'haver estat ocupada durant un any pels Musa, els Banu-Hud i els Al·leridís. Aquesta escenificació de les lluites entre moros i cristians és singular a Lleida perquè la victòria s'alterna de manera que un any guanyen els moros i el següent els cristians.
Els bastoners del Pla de l'Aigua també participen en aquesta festa desfilants entre les tropes cristianes.

Dissabte 19 de maig
11.00 hores: Esmorzar medieval a la plaça Sant Francesc.
17.00 hores: Assaig infantil i berenar a la Plaça Sant Joan.
19.30 hores: Recreació de les Ambaixades a la Plaça de la Paeria.

Diumenge 20 de maig
12.00 hores: Entrada infantil, inici carrer Cavallers edifici del Roser, desfilada pels carrers de Lleida fins a arribar a la plaça Sant Joan.
12.30 hores: Presentació de les bandes de música i concurs.
14.30 hores: Dinar Fester.
18.30 hores: Entrada de Gala. Concentració de les comparses a la Porta del Lleó de la Seu Vella. Inici de l'entrada a la Porta del Lleó de la Seu, desfilada pel carrer Cavallers, Blondel, fins a la Rambla de Ferran.
21.30 hores: Batalla i parlaments a les muralles del Pont llevadís de la Seu Vella, parlaments del Capità Cristià dels Pallaresos i el Caid dels Al·leridís. El bàndol guanyador (cristians) pren possessió del castell de la ciutat.


4. TROBADA DE GEGANTS I GRALLERS A MOLLERUSSA (PLANA D'URGELL)

DIA: Dissabte, 19 de maig
ACTES: En motiu de la festa major de Mollerussa, el Casal Popular l'Arreu organitza la Trobada Gegantera i Grallera de Mollerussa.
18:30h - A la plaça Manuel Bertrand, plantada i benvinguda a les Colles geganteres de Bellvís, Borges, Cervera, Maials, Miralcamp, Montblanc, Oliana, Pardinyes, Ponts, Tarrès, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i la colla amfitriona l'Arreu de Mollerussa.
19:00h - Inici de la cercavila pels carrers i places de Mollerussa.
20:30h - Arribada als Pavellons firals per l'entrega de records i Ball final.5. DEBAT AMB L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA A LLEIDA (SEGRIÀ)

DIA: Dilluns, 21 de maig
HORA I LLOC: A les 20:00h a la Sala Nausica de l'Ateneu Popular de Ponent
ACTES: A la sala Nausica tindran lloc els Diàlegs del dilluns de l'Ateneu Popular de Ponent amb l'Assemblea Nacional Catalana com a temàtica principal. Hi intervindran Xavier Eritja, Jordi Cortada i Jordi Murgó com a coordinadors de l'Assemblea Nacional Catalana a Lleida.


6. DESARMA ELS TEUS IMPOSTOS

Desarma els teus impostos: no destinis ni un sol euro als exèrcits
Despeses militars per despeses socials. Mentre les administracions retallen de manera dràstica partides com cooperació, sanitat i educació, l’Objecció Fiscal a la despesa militar permet a la ciutadania donar l’esquena als exèrcits i derivar els diners a un projecte o entitat que promogui la cultura de pau.
La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida comença una campanya que comptarà amb nombroses xerrades al territori.
Ens ajudeu a difondre la campanya? Us adjuntem el text que podeu publicar al vostre blog, web, enviar als vostres contactes,...
També podeu fer circular el link de la notícia a twitter, facebook,...: http://bit.ly/HGuui97. COL·LABORA AMB EL CASAL L'OCELL NEGRE

L’any 2012 promet ser un any d’especial importància per al Casal Ocell Negre. Ens hem proposat créixer, i això passa per sumar esforços i poder comptar amb la col·laboració del màxim de gent possible. Tu en tries la manera.
Pots difondre les activitats pel teu barri o poble.
Pots proposar o ajudar a preparar activitats.
Pots ajudar a sostenir econòmicament el casal amb aportacions de 60 euros a l’any.
En definitiva, tu tries la manera de fer créixer l'esquerra independentista de Ponent.

Podeu trobar-nos al C/ Sant Carles, 8 de Lleida cada dijous i divendres de 19:00h a 22:00h i d'altres dies en funció de les activitats programades.
Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@gmail.com