Presentació nucli Grup Periodistes Ramon Barnils a Ponent




 Vicent Partal apadrina l’acte de presentació del nou nucli del Grup Barnils a Ponent

DIA: Dijous 7 de febrer
HORA: 19.30h
LLOC: Sala de Juntes de la Universitat de Lleida (Edifici del Rectorat, 2a planta. Pl. de Víctor Siurana, 1)

INTERVENCIONS DE:
- David Bassa, president del GPRB
- Vicent Partal, director de Vilaweb
- Albert Font-Tarrés i Miquel Andreu, membres del GPRB-Ponent

ORGANITZA: Grup de Periodistes Ramon Barnils
COL·LABORA: Universitat de Lleida.





El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) presentarà, aquest dijous 7 de febrer, el seu nucli de Ponent. La presentació anirà a càrrec de David Bassa, president del Grup Barnils, d’Albert Font-Tarrés i de Miquel Andreu, ambdós membres del nou nucli del GPRB-Ponent. L’acte comptarà amb la participació especial del director del diari electrònic Vilaweb, el periodista Vicent Partal.

La presentació començarà a les 19:30h i tindrà lloc a la Sala de Juntes de la Universitat de Lleida (Edicifi del Rectorat, 2a planta). L’acte tindrà dues parts. D’una banda, la presentació de David Bassa servirà per explicar què és el Grup Barnils i quina ha estat la seva trajectòria al llarg dels seus dotze anys de vida. En el mateix sentit, Albert Font-Tarrés i Miquel Andreu parlaran de com s’ha constituit el nucli de Ponent i quins seran els seus objectius de treball a partir d’ara. D’altra banda, la segona part anirà a càrrec de Vicent Partal, qui farà una reflexió sobre com ha de ser el periodisme i com quedarà el marc de l’espai comunicatiu català l’endemà de la Independència.

La presentació pública del nucli de Ponent és la culminació de diverses trobades entre una vintena de periodistes entorn a la idea de constituir una secció del Grup Barnils a Ponent. El nou nucli neix decidit a treballar en la difusió i la defensa d’un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi des de les terres de Lleida. Més enllà de l’acte de presentació, el nucli ja prepara noves activitats per acostar la professió al públic en general, crear nous espais d’interacció entre periodistes i col·lectius socials i denunciar la precarització que viu la professió periodística a la demarcació.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils es constituteix ara fa dotze anys, mesos després de la mort del periodista del qual manlleva el nom i a qui es considera un exemple de referència d’autoexigència professional i de coherència ideològica. Des de llavors, el GPRB treballa en la difusió i la defensa d’un periodisme rigorós i crític i un espai comunicatiu propi, que uneixi la cultura i la llengua. La creació del nucli de Ponent respon a la voluntat de creixement territorial del Grup Barnils, que en aquest sentit ja compta amb un grup autònom a Osona i té com a prioritat d’enguany l’augment de nuclis a altres zones del territori.